Afyon’da örnek hac kayıt dönemi

Hac kayıt dönemi öncesi alınan tedbirler ve imzalanan ortak mutabakat metni ile hiçbir olumsuzluk yaşanmadığını belirten İl Müftüsü Burhan İşliyen, Afyonkarahisar’daki hac kayıt döneminin örnek olduğunu kaydetti Afyonkarahisar Müftüsü Burhan İşliyen, kutsal hac yolculuğu için kayıt yaptıran ve Umre yolculuğu arifesindeki müminlere telkinlerde bulundu.GEREKLİ TEDBİRLER ALINDIİl Müftüsü Burhan İşliyen, hac kesin kayıtlarının 4 Nisan Cuma [&hellip]

Afyon'da örnek hac kayıt dönemi

Hac kayıt dönemi öncesi alınan tedbirler ve imzalanan ortak mutabakat metni ile hiçbir olumsuzluk yaşanmadığını belirten İl Müftüsü Burhan İşliyen, Afyonkarahisar’daki hac kayıt döneminin örnek olduğunu kaydetti

Afyonkarahisar Müftüsü Burhan İşliyen, kutsal hac yolculuğu için kayıt yaptıran ve Umre yolculuğu arifesindeki müminlere telkinlerde bulundu.
GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI
İl Müftüsü Burhan İşliyen, hac kesin kayıtlarının 4 Nisan Cuma günü sona erdiğini söyledi. Hac kayıtları sırasında güzel bir kayıt dönemi geçirmenin huzurunu yaşadıklarını belirten İşliyen; “Güzel bir kayıt dönemi geçirdik. Bunun için sizin vesileniz ile hem Hac büromuzdaki arkadaşlarımıza hem de Afyonkarahisar’dan hacı götüren şirketlerdeki yetkili arkadaşlara teşekkür ediyorum. Kayıtlar başlamadan önce iki defa hazırlık toplantısı yaptık. Konu basına da yansıdı. Bir takım şehirlerde hac kayıtları sırasında bazı tatsızlıklar yaşandı. Allah’ın lütfuyla biz öncesinden bunun tedbirini aldık. Tüm şirket temsilcileri ile yaptğıımız toplantıda bunun bir ibadet olduğu her aşamasının ibadet ruhuna uygun olarak geçmesi gerektiği, kura ve kesin kayıt esnasında itiş, kakışın, kavgaların, polis çağırma zorunluluğunun ulvi ve manevi bir yolculuk olan hac yolculuğuna kesinlikle yakışmayacağını belirttik.” dedi.
KAYITLAR İBADET
RUHUNA UYGUN YAPILDI
İmzalanan ortak mutabakat metni ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çekilen kura sırasına göre kendilerinin hacılara kesin kayıt belgesi verdiklerini aktaran İşliyen şöyle konuştu: “Gerekli izahı yaptığımız hacı adaylarımızın hepsi durumu makul karşıladılar. Bir çoğu teşekkür etti. Hiçbir kargaşaya mahal vermeden haccın ruhaniyetine uygun bir kayıt dönemini yaşamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hamd olsun örnek oldu. Çünkü ibadet her aşamasına uygun olarak yapılır. Yani kişinin sabrını arttırıp, nefsini terbiye etmek için çıktığı hac yolculuğunun birinci basamağında insanı incitir ve kırarsanız, başkasının hakkına girerseniz daha başlangıçta manevi haz alma önündeki engel haline gelebilir. Hac insanı olgunlaştırmalı, terbiye etmelidir. Ömrümüzde bir kez yapabildiğimiz bir ibadettir. Her aşamasında niyet ederken Allah’ım bana kolaylaştır ve benden kabul et diye niyet ediyoruz. Demek ki zorlukları olan bir ibadet. Her aşamada Allah’ın rızasına uygun davranmayı, mebrur bir hac yapmayı nasip etsin.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme