• Haberler
  • Gündem
  • Afyon'da Okul Yapımı Ve Donanımı İçin 362 Milyon TL'lik Bütçe

Afyon'da Okul Yapımı Ve Donanımı İçin 362 Milyon TL'lik Bütçe

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Siper, AK Parti 90'ıncı İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda İl Özel İdaresi'nin 6 aylık çalışmaları hakkında bilgi verdi

AK Parti 90’ıncı İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Siper, “Partimizin kuruluşundan bugüne kadar birlikte yol yürüdüğümüz değerli dava arkadaşlarım öncelikle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor, toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sözlerime başlamadan önce İsrail’in Filistin topraklarında gerçekleştirdiği saldırıları şiddetle kınıyorum. Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı zorlukları ve sıkıntıları büyük bir endişe ile takip ediyoruz. Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu buradan da belirtmek istiyorum” dedi.

“HALKIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Siper, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bugün burada, AK Parti Ailesi olarak bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu toplantılar, teşkilatımızın birlik ve beraberliğini pekiştirmek, partimizin hedeflerine ulaşmasını sağlamak ve yerel sorunlara çözümler üretmek adına büyük önem taşıyor. Elde ettiğimiz başarılar, sizlerin özverili çalışmaları ve halkımızın destekleri sayesinde gerçekleşmiştir. Ancak, geçmişte elde edilen başarılarla yetinmeyip, daha büyük hedeflere ulaşmak için hep birlikte daha fazla çalışmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Bu doğrultuda, ilimize ve ülkemize katkı sağlamak için yenilikçi projeler geliştirmek, halkımızın ihtiyaçlarına uygun çözümler sunmak ve her zaman onların yanında olmak temel hedeflerimiz arasında yer almıştır.”

KÖYLERE HİZMET GİDİYOR

Siper, İl Özel İdaresi’nin 2024’ün ilk 6 aylık çalışmalarını da anlattığı konuşmasında şu vurguları yaptı:

“Yatırım programında yer alan 87 köyde inşaatların etüt ve projeleri tamamlanarak ihale sürecine geçilmiştir. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda 30 adet içme suyu inşaatı tamamlanmış olup, 22 adet içme suyu inşaatı hala devam etmektedir. Ayrıca, toplamda 36 adet işin etüt ve projeleri de başarıyla tamamlanmıştır. Yatırım programında yer alan 70 köyde kanalizasyon inşaatlarının etüt ve projeleri tamamlanarak ihale sürecine geçilmiştir.

Vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak ve ulaşımda güvenliği sağlamak adına yürüttüğümüz yol çalışmaları başarıyla devam etmektedir. Yapılan çalışmalar kapsamında: Kocaöz Belediyesi sınırları içerisinde 4 kilometre, Çobanlar Belediyesi sınırları içerisinde 1 kilometre, Hocalar İlçesi Çalca Yolu’nda 13,5 kilometre, Döğer–Fincanburnu Yolu’nda 2,1 kilometre ve Dazkırı İlçesi Karaağaçkuyusu Yolu’nda 8 kilometre, Sinanpaşa Kırka yolu arası 2 kilometre sıcak asfalt çalışması tamamlanmıştır. Işıklar Belediyesi sınırları içerisinde 6,5 kilometrelik, Sandıklı İlçesi Ballık–Örmekuyu–Soğucak Yolu’nda 13,5 kilometrelik sathi kaplama asfalt çalışması tamamlanmıştır. 420 köyümüzde hasat zamanı arazi yollarında bakım onarım ve tesviye çalışması yapılmaktadır.”

EĞİTİMDE KALİTE ÖNCELİK

Eğitimde kalitenin artırılmasını hedeflediklerini kaydeden Siper, “Geleceğin teminatı olan çocuklarımıza modern eğitim ortamları sunmak amacıyla 2024 yılında çeşitli yatırımlarımızı tamamladık. İşte bu yıl içinde tamamladığımız bazı projeler: 2 adet anaokulu, 4 adet ilkokul, 2 adet ortaokul ve 1 adet lise inşaatı olmak üzere toplamda 9 adet eğitim kurumunun inşası tamamlanmış ve bu projeler için 119 milyon 934 bin 637 lira 8 kuruş harcama yapılmıştır. Bu yatırımlar sayesinde, çocuklarımız daha modern ve donanımlı okullarda eğitim görecekler. 10 adet anaokulu, 9 adet ilkokul, 6 adet ortaokul, 5 adet lise inşaatı, 2 adet öğrenci pansiyonu, 4 adet atölye ve 1 adet çok amaçlı salon inşası olmak üzere toplamda 37 adet yatırım projesi devam etmekte olup, bu projeler için toplamda 242 milyon 220 bin 714 TL bütçe ayrılmıştır. Bu projelerle birlikte, çocuklarımızın eğitimine daha fazla katkı sağlamak için çalışmalarımız sürmektedir” ifadelerini kullandı.

KÖYDES’E BÜYÜK DESTEK

Siper, konuşmasını şu vurgularla noktaladı:

“Eğitim yatırımlarının yanı sıra, hükümet konakları projelerimiz de hız kesmeden devam etmektedir. İscehisar Hükümet Konağı’nın kabulü yapılmış olup, Sandıklı Hükümet Konağı ve Emirdağ Hükümet Konağı yapımları devam etmektedir. Ayrıca Dazkırı-Arıköy ve Yukarıyenice köyleri için yağmurlama sulama tesisleri inşaatının tamamlanmasıyla 278 dekarlık tarım alanının modern sulama sistemleriyle donatılması hedeflenmektedir. Bu proje ile su kaynaklarının daha etkin kullanılması sağlanacak ve verimli bir tarım uygulamasına zemin hazırlanacaktır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Afyonkarahisar ilimize 109 milyon 865 Bin 144 Liralık KÖYDES ödeneği de gönderilmiştir.”

Bakmadan Geçme