Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’da müftülükler 94 nikâh kıydı

Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan

Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı, 30 Kasım 2017 tarihinden itibaren yaklaşık 3 yılda Afyonkarahisar genelinde müftülüklerde toplam 94 nikahın kıyıldığını bildirdi

 

İl Müftüsü Sinan Kazancı, il ve ilçe müftülüklerine verilen nikâh kıyma yetkisi çerçevesinde il genelinde yürütülen nikâh işlemlerini Gazeteniz Kocatepe’nin muhabirine anlattı.
“MÜFTÜLER 30 KASIM 2017 TARİHİNDEN İTİBAREN NİKÂH KIYABİLİYOR”
İl Müftüsü Sinan Kazancı, Anayasanın 41. maddesinde ailenin toplumun temeli olarak ifade edildiğini dile getirdi. Müftü Sinan Kazancı, nikâhın aile kurma yolunda ki ilk adım olduğunu kaydetti. Kazancı, evlendirme yönetmeliğinde nikâhın bir erkekle bir kadının usulüne uygun şekilde evlendirmeye yetkili kılınmış memur tarafından aile kurma amacıyla aralarında oluşturmuş oldukları medeni hukuk sözleşmesi olarak tanımlandığını belirterek, “30 Kasım 2017 tarihi itibariyle bugüne kadar malum olduğu üzere Belediye Başkanlarımız ve uygun gördükleri memurlar aracılığıyla, Nüfus Müdürlükleri aracılığıyla, muhtarlarımız aracılığıyla ve yurt dışı temsilciliklerimiz aracılıklarıyla nikâh akdi gerçekleştiriliyordu. 30 Kasım 2017 tarihinden itibaren İçişleri Bakanlığının ilgili oluruyla nikâh kıyma yetkisi İl ve İlçe Müftülüklerimize verilmiş oldu.” dedi.
“TOPLAM KIYILAN NİKÂH SAYISI 94”
Sinan Kazancı, Afyonkahisar genelinde 2018 yılı itibariyle 20, 2019 yılında 5 adet, 2020 yılında da 9 olmak üzere toplam 34 nikâhın kıyıldığını açıkladı. Kazancı şöyle konuştu: “İlçeler bazında da şu ana kadar 2018, 2019 ve 2020 yılı itibariyle 60 adet nikâh akdi gerçekleştirilmiştir. Dolayısıyla il geneli olarak konuyu değerlendiğimiz de toplam 94 nikâh akdi gerçekleştirilmiştir.”
“GENELDE PERŞEMBE GÜNÜ NİKÂH KIYILIYOR”
Nikâh işlemleri için başvuran çiftlere yönelik yapılan çalışmaları da aktaran Kazancı şunları söyledi: “Evlenmeyi düşünen kardeşlerimiz Müftülüklere evlenme başvurularını yaptıkları takdirde biz önce başvurularını kabul ediyoruz. Daha sonra onlar için bir dosya hazırlıyoruz. Akabinde uygun görülen bir günde nikâh akdini gerçekleştiriyoruz. Bizler bu günü genellikle İl Müftülüğümüzde Perşembe günü olarak planladık. Resmi nikâh akdinden sonra düzenlediğimiz aile cüzdanını çiftlerimize teslim ediyoruz. Nikâhın akabinde evlilik bildirimini Nüfus Müdürlüklerimize gerçekleştiriyoruz. İlgili ve yetkili kurumlar gibi müftülükler olarak bizde üzerimize düşen resmi nikâh kıyma işlemlerini mümkün mertebe yapmaya, yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu vesile ile tüm milletimize aile saadeti, yeni evlenecek kardeşlerimize de hayırlı nasipler diliyorum.”
>> Burcu AYDIN’IN Özel Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti