Afyon'da Mermer Güdümlü Proje geliştirilecek

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) 2017 yılı 3. yönetim kurulu toplantısı Vali Aziz Yıldırım'ın başkanlığında Afyonkarahisar'da yapıldı. Akrones Termal Otel'de gerçekleştirilen toplantıya Vali Yıldırım’ın yanı sıra, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Uşak Valisi Ahmet Okur, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ve diğer yönetim kurulu [&hellip]

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) 2017 yılı 3. yönetim kurulu toplantısı Vali Aziz Yıldırım’ın başkanlığında Afyonkarahisar’da yapıldı. Akrones Termal Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Vali Yıldırım’ın yanı sıra, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Uşak Valisi Ahmet Okur, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ve diğer yönetim kurulu üyeleri ile ZEKA Genel Sekreteri Yusuf Balcı katıldı.
Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, toplantıda yaptığı konuşmada, “Mevcut durumda illerimiz için bazı güdümlü proje çalışmaları yürütülmektedir: Afyonkarahisar ilimiz için Mermer Güdümlü Projesi. Buradaki amaç düşük teknolojili bir sektör olarak tanımlanan mermer sektöründe yeni ürünler geliştirmek, ara ve uç ürünler üretmek ve pazarlama olanaklarını geliştirmek suretiyle üretilen katma değeri arttırmaktır. Kütahya ilimiz için Çini Güdümlü Projesi. Buradaki amaç düşük teknolojili bir sektör olarak tanımlanan çini sektöründe yeni ürünler geliştirmekle birlikte geleneksel tasarımların yanı sıra modern tasarımları da çiniyle buluşturmak ve pazarlama olanaklarını geliştirmek suretiyle üretilen katma değeri arttırmaktır. Uşak ilimiz için Deri Güdümlü Projesi. Buradaki amaç Uşak iline has bir marka oluşturabilmek deri sektörünün sürdürülebilirliğini sağlamak, sektörü mevcut durumunun yanı sıra son ürün üretme konusunda yönlendirmek ve pazarlama olanaklarını geliştirmek suretiyle sektörün katma değerini arttırmaktır. Manisa ilimizde ise birçok güdümlü proje fikri ortaya çıkmış durumda olup Sayın Manisa Valimizin önerileri ve Yönetim Kurulumuzca yapılacak değerlendirmeler doğrultusunda proje önceliklendirmesi yapılacaktır” dedi.
PROJE FİKİRLERİNİ PAYLAŞIN
Yıldırım, şöyle devam etti:
“Mevcut güdümlü çalışmalarına ek olarak bugünkü toplantımıza yine iller bazında ve Bölgesel ölçekte bazı güdümlü çalışmalarının başlatılması konusunu değerlendireceğiz. Ajans olarak güdümlü projelere özel bir önem verdiğimizi ve bundan sonra daha fazla sayıda proje geliştireceğimizi belirtmek isterim. Bu vesileyle de ilgili tüm paydaşlarımıza özel sektöre katkı sunacak, yenilikçi özelliği bulunan ve katma değer oluşturacak güdümlü proje fikirleri varsa Ajansımızla temasa geçmelerini tavsiye ediyorum.”

Bakmadan Geçme