Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’da maskesiz sokağa çıkmak yasak

Afyonkarahisar İl Hıfzıssıhha Meclisinin

Afyonkarahisar İl Hıfzıssıhha Meclisinin aldığı karar gereği kent genelinde maskesiz sokağa çıkmaya izin verilmeyeceği bildirilirken, bakkal ve tekel bayilerinin saat 24’de kadar açık kalmasına izin verildi. Oto pazarı açılıyor, ilçe, belde ve köy araçlarının da yüzde 50 oranında yolcu taşımasına izin verilecek

 

Afyonkarahisar genelinde tüm vatandaşların sosyal iletişim halinde bulundukları alanlara, meydanlara, sokak ve caddelere, işyerlerine İl Hıfzıssıhha Meclisinin aldığı 11 Mayıs 2020 tarih ve 19 nolu kararı gereğince maskesiz çıkmalarına ve bulunmalarına izin verilmeyeceği açıklandı.

BAKKAL VE TEKEL BAYİLERİ SAAT 24’E KADAR AÇIK KALACAK

İl Hıfzıssıhha kararına göre, Bakkal ve Tekel Bayilerinin saat 24.00’te kapanmasına, gece boyu kapalı kalmasına izin verilen çalışma saatlerinde iç mekanlarında ve dış çevrelerinde grup halinde bulunulmamasına, beklenilmemesine ve oturulmamasına verildi. Önceki uygulamada bakalar ve tekel bayilerinin saat 21.00’de kapanması sağlanıyor, bu durum da esnafın tepkisine neden oluyordu.

OTO PAZARI AÇILACAK

İl Hıfzıssıhha kararına göre ayrıca kentte açık oto pazarının da sosyal mesafe, izolasyon, maske kullanmak koşulu ile açılmasına karar verildiği belirtildi.

AVM’LER 10-22 SAATLERİ ARASINDA HİZMET VERECEK

Afyonkarahisar İl Hıfzıssıhha Meclisinin aldığı karar gereği AVM’ler belirlenen kurullar çevresinde saat 10:00 ile 22:00 saatleri arasında faaliyet yürütebilecekler.

TİCARİ TAKSİLERE 3 KİŞİDEN FAZLA BİNİLMEYECEK

İl Hıfzıssıhha kararına göre, ticari taksi şoförleri kişisel hijyen kurallarına uygun şekilde hareket edecek ve araç içinde mutlaka maske kullanacaklar. Ticari taksilere aynı anda üç kişiden fazla müşteri kabul edilmeyecek. Müşteriler ticari taksilere maskesiz binmeyecekler.

İLÇE, BELDE VE KÖY ARAÇLARI YÜZDE 50 YOLCU KABUL EDECEK

İl Hıfzıssıhha Meclisinin kararına göre, Köy, belde, ilçeler kendi aralarında, il merkezlerine ve il dışlarına (diğer illere) belediye ve taşıma kooperatiflerince verilen toplu taşıma hizmetleri; Araç ruhsatında belirtilen kapasitenin yüzde 50’si ile yolcu kabul etmeleri, araç içindeki yolcuların oturma şekli, yan yana olanların bir koltuk boş ve arka koltuk ile çapraz olacak şekilde oturulmasının sağlanması, maskesiz binilmemesi, hususlarına dikkat edilmesi şartı ile faaliyetlerine devam edecekler.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti