• Haberler
  • Asayiş
  • Afyon’da “Kökünü Kurutma” Operasyonu: 112 şüpheliye şafak baskını

Afyon’da “Kökünü Kurutma” Operasyonu: 112 şüpheliye şafak baskını

Afyonkarahisar’da 196 ekip, 30 Özel Harekât, 22 Jandarma Komando olmak üzere toplamda 814 personel, 1 Helikopter, 2 hava aracı ve 14 narkotik dedektör köpeğinin katılımı ile eş zamanlı operasyon düzenlendi. Polis bölgesinde 93 şüpheli, Jandarma Bölgesinde 19 şüpheli olmak üzere toplamda 112 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Bu sabah erken saatlerde yapılan “Kökünü Kurutma operasyonu” [&hellip]

Haber

Haber

Afyonkarahisar’da 196 ekip, 30 Özel Harekât, 22 Jandarma Komando olmak üzere toplamda 814 personel, 1 Helikopter, 2 hava aracı ve 14 narkotik dedektör köpeğinin katılımı ile eş zamanlı operasyon düzenlendi. Polis bölgesinde 93 şüpheli, Jandarma Bölgesinde 19 şüpheli olmak üzere toplamda 112 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Bu sabah erken saatlerde yapılan “Kökünü Kurutma operasyonu” ile ilgili açıklamayı Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı yaptı. İl Emniyet Müdürü Ali Temiz ve İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel ile birlikte basın mensuplarını bilgilendiren Vali Yiğitbaşı şu bilgileri aktardı:

SOKAK SATICILARINA ŞAFAK BASKINI

İlimizde Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak ve Kullanmak suretiyle geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi zehirlemeye çalışan ve “Torbacı” olarak tabir edilen “Sokak Satıcıları” ile etkin mücadele edilebilmesi amacı ile Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığınca Planlı “Kökünü Kurutma Operasyonu” başlatılmıştır.

5 AYLIK ÇALIŞMA İLE 130 ŞÜPHELİ BELİRLENDİ
Afyonkarahisar İlinde yaklaşık 5 aydır süren çalışmalarda Polis Bölgesinde 108, Jandarma Bölgesinde 22 olmak üzere toplamda 130 şüphelinin Uyuşturucu Madde Ticareti (TCK Madde 188) suçundan yakalanması ve Uyuşturucu başta olmak üzere suç unsurlarının ele geçirilmesi için 130 adrese arama kararı alınmıştır.

OPERASYONA YÜZLERCE GÖREVLİ, HELİKOPTER, HAVA ARAÇLARI KATILDI
Bu kapsamda; sabah saatlerinde Afyonkarahisar ilinde 196 ekip, 30 Özel Harekât, 22 Jandarma Komando unsuru olmak üzere toplamda 814 personel, 1 Helikopter, 2 hava aracı ve 14 narkotik dedektör köpeğinin katılımı ile eş zamanlı operasyon yapılmış, Polis bölgesinde 93 şüpheli, Jandarma Bölgesinde 19 şüpheli olmak üzere toplamda 112 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.
Bu operasyonlar ile birlikte 36 ilimizde “54. Kökünü Kurutma Operasyonu” gerçekleştirilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme