• Haberler
  • Asayiş
  • Afyon'da kadınların bilgilerini müstehcen hale getiren 13 site kapatıldı

Afyon'da kadınların bilgilerini müstehcen hale getiren 13 site kapatıldı

Afyonkarahisar'da kadınlara ait kişisel verileri internet ortamında müstehcen hale getirerek tehdit ve şantaj maksadıyla kullanıldığı tespit edilen 13 internet sitesine erişim engeli getirildi.

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne ihbarda bulunan bir vatandaş, kadınlara ait kişisel verilerin internet ortamında müstehcen hale getirilerek tehdit ve şantaj maksadıyla kullanıldığını beyan etti. İhbar sonrası yapılan geniş kapsamlı araştırma ve inceleme sonucunda 13 internet sitesine Afyonkarahisar 1. Sulh Ceza Hakimliğinin kararı ile erişimin engellenmesi sağlandı.

NELERE DİKKAT EDİLMELİ!

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, siber dolandırıcılık olaylarının önlenmesi amacıyla vatandaşların dikkat etmesi gereken noktalar hakkında önemli bilgiler verildi. Kişisel verilen başkalarıyla paylaşılmaması gerektiği kaydedilen açıklamada, “Sosyal medya platformlarında paylaşılan resimlerinin kötü niyetli kişiler tarafından kullanılmasına engel olmak için paylaşımların herkese açık bir şekilde yapılmaması, kişisel verilerin başkalarıyla paylaşılmaması, tanımadığınız kişi/kurumlardan gelen SMS, link, sohbet daveti vb. itibar edilmemesi, gelen linklere tıklanmaması ve gelen formların doldurulmaması, kişisel bilgilerin, cihaz şifrelerinin ve online hesap bilgilerinin yabancılarla paylaşılmaması, kullanılan internet ağının güvenli olduğundan emin olunması ve güçlü bir şifre belirlenmesi, çeşitli devlet kurumlarından geldiği iddia edilen online para transferi ya da hesap bilgilerinin paylaşılması gibi taleplerin dikkate alınmaması, internet dolandırıcılığına dair özellikle çocukların ve yaşlıların bilgilendirilmesi ve tüm vatandaşlarımızın kişisel güvenliğinin sağlanması önem arz etmektedir.”

Bakmadan Geçme