• Haberler
  • Genel
  • Afyon’da işsizlik yüzde 7,6 – Kocatepe Gazetesi

Afyon’da işsizlik yüzde 7,6 – Kocatepe Gazetesi

Türkiye İstatistik Kurumu, il il işsizlik oranlarını açıkladı. 2010 yılına ait verilere göre Türkiye genelinde işsizlik oranı yüzde 11,9 olarak belirlenirken Afyonkarahisar’daki işsizlik yüzde 7,6. Zafer Kalkınma Ajansı bünyesindeki Afyonkarahisar, Manisa, Kütahya ve Uşak arasında işsizlik oranı en düşük il ise Kütahya. Türkiye İstatistik Kurumu, illere göre işsizlik, istihdam ve iş gücüne katılma oranlarını açıkladı. [&hellip]

Afyon'da işsizlik yüzde 7,6

Türkiye İstatistik Kurumu, il il işsizlik oranlarını açıkladı. 2010 yılına ait verilere göre Türkiye genelinde işsizlik oranı yüzde 11,9 olarak belirlenirken Afyonkarahisar’daki işsizlik yüzde 7,6. Zafer Kalkınma Ajansı bünyesindeki Afyonkarahisar, Manisa, Kütahya ve Uşak arasında işsizlik oranı en düşük il ise Kütahya.

Türkiye İstatistik Kurumu, illere göre işsizlik, istihdam ve iş gücüne katılma oranlarını açıkladı. Türkiye genelinde işsizlik oranı yüzde 11,9 olarak belirlendi. Afyonkarahisar’da ise bu oran yüzde 7,6. Zafer Kalkınma Ajansı bünyesindeki Kütahya’daki işsizlik oranı yüzde 6,5, Uşak’ta yüzde 7,8 ve Manisa’da yüzde 8,1 olarak gerçekleşti.
Türkiye genelinde istihdam oranı ise yüzde 43 olarak gerçekleşti. TÜİK verilerine göre Afyonkarahisar’da is-tihdam oranı, Türkiye ortalamasının biraz daha yukarısına çıkarak yüzde 43,5 oldu. Bu oran Kütahya’da yüzde 43,7, Manisa’da yüzde 45,4, Uşak’ta ise yüzde 44,7 şeklinde rakamlara yansıdı.
TÜİK’in konuyla ilgili değerlendirdiği bir başlık da iş gücüne katılım oranıydı. Türkiye genelinde yüzde 48,8 olarak açıklanan iş gücüne katılım oranlarında Afyonkarahisar yüzde 47,1’de kaldı.
Zafer Kalkınma Ajansı bünyesindeki Manisa’da iş gücüne katılım oranı yüzde 49,3 olarak gerçekleşirken Uşak’ta yüzde 48,5, Kütahya’da ise yüzde 46,7 oldu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme