• Haberler
  • Genel
  • Afyon'da ikinci üniversite kurulmalı – Kocatepe Gazetesi

Afyon'da ikinci üniversite kurulmalı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi'nin MHP'li Üyesi Mehmet Soner, Afyonkarahisar ile ilgili görüşlerini, Gazeteniz Kocatepe'nin 'Ben Olsam' köşesinde paylaştı. Soner, şehirde ikinci üniversitenin kurulması gerektiğini belirtti Afyonkarahisar Belediye Meclisi'nin MHP'li Üyesi Mehmet Soner, Gazeteniz Kocatepe'nin 'Ben Olsam' isimli köşesinde Afyonkarahisar'ın nasıl gelişeceğine dair yorumlarını paylaştı. Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden sonra ikinci üniversite kurulması gerektiğini dile getiren Soner, 'Ben [&hellip]

Afyon’da ikinci üniversite kurulmalı

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin MHP’li Üyesi Mehmet Soner, Afyonkarahisar ile ilgili görüşlerini, Gazeteniz Kocatepe’nin “Ben Olsam” köşesinde paylaştı. Soner, şehirde ikinci üniversitenin kurulması gerektiğini belirtti

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin MHP’li Üyesi Mehmet Soner, Gazeteniz Kocatepe’nin “Ben Olsam” isimli köşesinde Afyonkarahisar’ın nasıl gelişeceğine dair yorumlarını paylaştı. Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden sonra ikinci üniversite kurulması gerektiğini dile getiren Soner, “Ben olsam, Afyon’a özel üniversite kurulması için belediyenin bir an önce alt yapıyı hazırlayıp yer tahsis etmesine çalışırdım. Sonra da ilan eder yatırımcı çağırırdım. Malum üniversiteler bir şehrin ekonomik canlanmasına büyük katkıda bulunuyor” dedi.
TRAFİK İÇİN PRATİK ÇÖZÜM
Trafikteki yoğunluğun üstesinden gelinmesinin de şart olduğunu söyleyen Soner, “Ben olsam Belediye’ye elektrikli otobüsler alırdım. Şehir içinde ücretsiz veya cüzi bir ücretle ring yapardım ve minibüsler bu hatta kadar yolcu getirir bırakır, ringler şehir içinde taşırdı. Böylece hem özel araçlar, hem de minibüsler trafiği kilitlemez halk da kolay ulaşım olduğu için tercih ederdi” ifadelerini kullandı.
TANITIM İÇİN FESHANE
Afyonkarahisar’ın tanıtımının en iyi şekilde yapılmasını isteyen Soner, yorumunu şöyle sürdürdü:
“Belediye’ye ait park bahçe gibi yerlerde küçük stantlar yapıp Afyon’un yöresel lezzetlerini ve ürünlerini yanlızca bunları üreten küçük yatırımcılara tahsis ederdim. Böylece girişimci Afyon halkına fırsat tanımış olurdum. Ayrıca Afyon’un tanıtımına da katkısı olurdu. İstanbul Feshane’de birçok ilin tanıtımı yapılıyor. Afyonumuzun bütün yatırımcıları bir araya gelse sucuk-lokumdan tutun da vişne-kaymak ayrıca mermer ürünleri sergilense ne güzel olur.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme