• Haberler
  • Genel
  • Afyon'da ihtiyaç sahiplerine ve bakkal esnafına özel uygulama

Afyon'da ihtiyaç sahiplerine ve bakkal esnafına özel uygulama

Afyonkarahisar Bakkallar Esnaf Odası ile AK Parti İl Başkanlığı'nca yapılan anlaşma ile Bakkallar Odası'ndan hayırseverlerin desteğiyle alınan toplu alışveriş çekleriyle sadece mahalle bakkallarından alışveriş yapılacak. Afyonkarahisar'daki bu uygulamanın örnek olacağı düşünülüyor Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanlığı, Bakkallar Odası işbirliğiyle Türkiye'ye örnek olacak bir uygulama başlatıldı. İHTİYAÇ SAHİPLERİ İLE MAHALLE BAKKALLARI DESTEKLENİYOR [&hellip]

Afyonkarahisar Bakkallar Esnaf Odası ile AK Parti İl Başkanlığı’nca yapılan anlaşma ile Bakkallar Odası’ndan hayırseverlerin desteğiyle alınan toplu alışveriş çekleriyle sadece mahalle bakkallarından alışveriş yapılacak. Afyonkarahisar’daki bu uygulamanın örnek olacağı düşünülüyor

Haber

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanlığı, Bakkallar Odası işbirliğiyle Türkiye’ye örnek olacak bir uygulama başlatıldı.
İHTİYAÇ SAHİPLERİ İLE MAHALLE BAKKALLARI DESTEKLENİYOR
AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay’ın Başkanlığında il yönetim kurulu üyesi hayırseverlerin destekleriyle Bakkallar Odası’ndan toplu alışveriş çeki alındı. İhtiyaç sahibi vatandaşlara verilen çeklerle sadece mahalle bakkallarından alışveriş yapılacak. Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılacak olan bu alışveriş çekleri sadece Bakkallar Odası’na kayıtlı mahalle bakkallarında geçerli olacak. Uygulama ile hem mahalle bakkalları desteklenmiş olacak, hem de ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzü gülecek.
“BAKKALLARIMIZA NE YAPSAK AZDIR”
AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay konu hakkında şunları söyledi: “Mahallelerin orta yerinde duran, her şeyin en güzelini en tazesini satan, parası olmayana ‘Sonra ödersin’ diyen ve bir veresiye defteri olan bakkallarımız, memleketin az ışıklı gecelerinde bile sokak lambalarımızdır. İnsanların ne gönlünü kırarlar, ne gururunu incitirler. Kendilerini mahallenin güvenliğinden sorumlu tutan, ayak seslerinden bile kimin geldiğini tahmin eden, kapısı ardına kadar açık bakkallarımız için ne yapsak azdır.”
“ESNAFIMIZA BİR NEBZE DE
OLSA NEFES ALDIRDIK”
AK Parti olarak yerel esnafa destek olmak, kalkındırmak ve sahip çıkmak adına birçok girişimde bulunduklarını belirten Uluçay şöyle konuştu: “AK Parti olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde; esnaflarımıza ertelemeli krediler verilip bir nebze de olsa nefes almalarını, kullanmış olduğu kredilerde de çeşitli kolaylıklar sağladık. Şimdi de AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı olarak özellikle yerel esnafımıza destek olmak adına geçtiğimiz yıl olduğu gibi bir ‘alışveriş çeki’ programı başlattık.”
“ÇEK BEDELİNİ BAKKALLAR
ODASI’NDAN TAHSİL EDECEK”
Hüseyin Ceylan Uluçay sözlerine şöyle devam etti: “Bu Ramazan ayında daha önce tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi ailelerimizin bir nebze de olsa yüzlerini güldürebilmek adına ulusal marketler yerine, burası çok önemli ulusal marketler yerine şehrimizdeki adeta mahallelerimizin ruhu, sokaklarımızın semtimizin vicdanı olan bakkallarımızdan alışverişin yapılmasını sağlamak istedik. Bu amaçla Bakkallar Odası’na ücretini ödediğimiz alışveriş çeklerini bu ay içinde İl Yönetim Kurulu üyelerimiz, Kadın – Gençlik Kollarımız ve Merkez İlçe Teşkilatımız aracılığı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırmayı hedefliyoruz. Böylelikle vatandaşlarımız ellerindeki çeklerle ilimizdeki Bakkallar Odasına kayıtlı mahalle bakkallarımızdan alışverişini yaparken, hem de bakkallarımızı desteklemiş olacaklardır. Bakkallarımız da ellerindeki çeklerin bedelini de Bakkallar Odası’ndan tahsil edeceklerdir. Ramazan ayı dolayısıyla hazırladığımız bu uygulamamızın hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Programımıza katkı sağlayan yönetim kurulu üyelerimize de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rab’bim hayırlarını kabul buyursun inşallah.”
“AFYON GENELİNDE
ÖRNEK TEŞKİL EDECEK”
Afyonkarahisar Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Cengiz Üstün, Ramazan ayı boyunca alışveriş çeklerinin bakkallarımızda kullanılması organizasyonunu sağlayan AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay ve teşkilatlarına odam ve teşkilatı adına teşekkür etti. Üstün, “Bu vesile ile böyle bir başlangıcın yapılması bana ayrıca bir mutluluk verdi. Burada gerçekten sosyal dayanışmanın birlik ve beraberliğin ve Afyon genelinde bu organizasyonun da bir örnek teşkil ederek her tarafa da yayılacağından endişem yoktur. Dolayısıyla burada gerçekten esnafımızın ve Ramazan ayına has mübarek günlerin bizlere de bu vesile ile böyle bir başlangıç yapmış olması ve bunu da örnek teşkil ederek bütün siyasi partilerimize iş adamlarımıza ve hayırsever vatandaşlarımıza da adeta bir kıvılcım olmak suretiyle yayılacağını da düşünüyorum. Bu vesile İl Başkanımıza, ilçe başkanımıza teşkilatımıza da tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme