Afyon'da hedef sosyal demokrat belediyecilik

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında yerel seçimler için Afyonkarahisar Aday Belirleme Heyeti yürüteceği çalışmaları açıkladı.İLÇELER VE STÖ ZİYARET EDİLECEKCHP İl Başkanı Nevzat Ercan toplantının açılış konuşmasını yaparak Afyonkarahisar Aday Belirleme Heyetini tanıttı. 29 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimi için partisinin yerel yönetimleri belirleme amaçlı çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Ercan, 'Türkiye genelinde [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında yerel seçimler için Afyonkarahisar Aday Belirleme Heyeti yürüteceği çalışmaları açıkladı.
İLÇELER VE STÖ ZİYARET EDİLECEK
CHP İl Başkanı Nevzat Ercan toplantının açılış konuşmasını yaparak Afyonkarahisar Aday Belirleme Heyetini tanıttı. 29 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimi için partisinin yerel yönetimleri belirleme amaçlı çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Ercan, “Türkiye genelinde tüm Milletvekillerimiz, Parti Meclisi Üyelerimiz değişik illerde bu toplantıları gerçekleştirmektedir. Bizim ilimiz için Parti Meclisi Üyemiz Ayça Taşkent, Antalya Milletvekilimiz Aydın Özer ve Bursa Milletvekilimiz Nurhayat Altaca Kayışoğlu aramızdadır. Kendilerine basının huzurunda hoş geldiniz diyorum. Aday belirleme kapsamında ilçelerde iki gün süreli bir çalışmamız olacak. İlçelerimiz de, merkezde önce sivil toplum örgütleri ziyaretleri yapacağız. Daha sonra partimizin Belediye Başkan adaylarını belirleme çalışmalarına katılacağız. Sorunlu yerlerimiz varsa uygun olan yerler varsa değerlendirmelerde bulunacağız. Bu nedenle Sayın Milletvekillerimiz ve Sayın Parti Meclisi Üyemiz ilimizdedirler.” dedi.
“ÇALIŞMA İLK ETAPTA 44 İLDE”
CHP Parti Meclisi Üyesi Ayça Taşkent, 18-21 Ekim 2018 tarihleri arasında Afyonkarahisar’da Türkiye’de ilk etapta 44 ilde Parti Meclisi Üyeleri ve Milletvekillerinin yerel seçimlere aday belirleme çalışması için görevlendirildiklerini söyleyerek, “Yerel yönetim seçimlerine yönelik olarak belli bir alt yapı çalışması yapılmaktadır. Böyle bir sistemde yerel yönetim seçimlerinin eskisine oranla çok daha önemli olduğunu hepimiz kabul edebiliriz. Bu amaçla örgütlerimizin, sivil toplum kuruluşlarının, halkın, vatandaşın görüşlerini alabilmek mevcut aday adaylarımızla görüşebilmek amacıyla Antalya ve Bursa Milletvekillerimizle birlikte Afyon’da 2-3 günlük bir çalışma yapacağız. Umarım her şey örgüt için güzel olur, güzel sonuçlanır.” diye konuştu.
YEREL SEÇİMLERLE HEDEF  “BAHAR TEMİZLİĞİ”
CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu partisinin görevlendirmesi doğrultusunda Afyonkarahisar’a geldiklerini, yerel seçimlerde ülkede bir “bahar temizliği” gerçekleştireceklerini inandıklarını açıkladı. “CHP’li Belediyelerin olduğu yerde bize oy versin vermesin bütün vatandaşlarımıza eşit bir şekilde hizmetin götürüldüğünü herkes biliyor” diyen Kayışoğlu, “Gerçekten bir karar alınacaksa o mahalde yaşayan herkesin görüşünün alındığı katılımcı bir şekilde yerel yönetimlerin sürdürüldüğü bir anlayışa ihtiyaç var. Hele böyle bir dönemde bu ihtiyaç çok daha fazla hissediliyor. Bunun için biz o bölgeyi, o ilçeyi, o ili yönetecek kişilerin daha büyük bir katılımla belirlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu yüzden kamuoyunun sivil toplum kuruluşlarının, meslek odalarının, muhtarlarımızın o ilçede, o şehirde yaşayan, o belde de yaşayan herkesin benimseyeceği, kabul edebileceği adayların belirlenmesi için bir alt yapı çalışması yapacağız. O yüzden buradayız. Herkesin bize bu süreçte katkı sunmasını bekliyoruz. Rant için değil hizmet odaklı bir yönetim için katkılar bekliyoruz. 19 Ekim Muhtarlar Gününü de kutluyoruz.” şeklinde konuştu.
“HEDEF AFYON’DA DA CHP’Lİ BELEDİYE”
Toplantının son konuşmasını CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer yaptı. Yerel yönetimlere gösterilecek adaylar için örgütler ve sivil toplum kuruluşları gibi çeşitli paydaşlarla fikir alışverişinde bulunacaklarını belirten Özer şöyle konuştu:
“Önümüzde ki Mart seçimlerini Türkiye’de bir başlangıç seçimi olarak görüyoruz. Yeni bir yapılanma ve sosyal demokrat belediyecilik anlayışını yerleştiği toplumun bütün kesimlerinin mutlu yaşadığı, Türkiye’nin 81 ilinde de sosyal demokrat belediyecilik anlayışını uygulamaya geçirmeye çalışacağız. Her yerde tüm 81 ilde iddialıyız. İnşallah pırıl pırıl adaylarımız gelecek. Bunu hep beraber göreceğiz. Afyon’da da sosyal demokrat bir belediyeciliği oturtmak istiyoruz. Önce ki yıllarda Antalya’da ve İzmir de görüldüğü gibi şimdi de bu işi Afyon’dan başlatacağız. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin merkezi buradan başladı. Kurtuluş Savaşımızı başlatan yer burasıdır. Allah’ın izniyle Afyon’da da Mart sonu itibariyle sosyal demokrat bir belediyecilik CHP’li bir Belediye Başkanını hep birlikte ziyaret edeceğiz.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme