• Haberler
  • Gündem
  • 'Afyon'da hava kirliliğinin önlenmesi için emisyon azaltılmalı'

'Afyon'da hava kirliliğinin önlenmesi için emisyon azaltılmalı'

Hava Kirliliğinin Önlenmesi çalıştayında Afyonkarahisar için emisyon azaltım stratejileri görüşüldü   Türkiye'nin 31 ilinde hava kalitesinin artırılması amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen 'Şehirlerde Hava Kalitesinin İyileştirilmesi ve Kamuoyu Farkındalığının Artırılması Projesi-CityAir' kapsamında çalıştay düzenlendi. Çalıştayda Güney İç Anadolu Temiz Hava Merkez Müdürlüğü görev alanındaki Afyonkarahisar için emisyon azaltım stratejileri görüşüldü. 2018 [&hellip]

Hava Kirliliğinin Önlenmesi çalıştayında Afyonkarahisar için emisyon azaltım stratejileri görüşüldü

Türkiye’nin 31 ilinde hava kalitesinin artırılması amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen “Şehirlerde Hava Kalitesinin İyileştirilmesi ve Kamuoyu Farkındalığının Artırılması Projesi-CityAir” kapsamında çalıştay düzenlendi.
Çalıştayda Güney İç Anadolu Temiz Hava Merkez Müdürlüğü görev alanındaki Afyonkarahisar için emisyon azaltım stratejileri görüşüldü. 2018 yılının sonunda başlatılan proje kapsamında düzenlenen Hava Kirliliğini Önleme Çalıştayları serisinin dördüncüsü, Güney İç Anadolu Temiz Hava Merkez Müdürlüğü görev alanındaki illerden; Belediye, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile Temiz Hava Merkezi personeli ile birlikte çok çeşitli sektörlerden kurum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
“TEKNİK ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ”
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde yürütülen hava kalitesi çalışmalarında ulusal ve uluslararası kaynaklardan faydalandıklarını söyleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Hava Yönetimi Daire Başkanı İrde Çetintürk Gürtepe, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen CityAir projesinde şehirlerde hava kalitesinin iyileştirilmesini ve kamuoyu farkındalığının oluşturulmasını hedeflediklerini belirtti.
“EYLEM PLANLARI TEKNİK VERİLERLE GÜNCELLENECEK”
Emisyon envanteri, modelleme çalışmaları, azaltım önlemleri ve kamuoyu farkındalığı olmak üzere CityAir projesinin dört bileşenle yürütüldüğünü belirten Gürtepe; alanlarında uzman yabancı katılımcıların da desteğiyle; temiz hava eylem planlarının güncelleneceğini ve teknik veriyle desteklenen eylem planlarının yürürlüğe konulacağını söyledi.
Çalıştaya; Afyonkarahisar, Aksaray, Antalya, Burdur, Isparta, Kayseri, Karaman, Konya, Nevşehir ve Niğde illerininin hava kalitesi yönetiminden sorumlu yetkilileri katıldı. Hava Kirliliğini Önleme Çalıştayları serisinin dördüncüsünde, her günün sonunda Afyonkarahisar özelinde hava kirleticileri ve alınması gereken önlemler tartışıldı. Afyonkarahisar Belediyesi ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nden temsilcilerin söz aldığı son bölümün ardından Şehirlerde Hava Kalitesinin İyileştirilmesi ve Kamuoyu Farkındalığının Artırılması (CityAir) Projesi uzmanları, Afyonkarahisar’ın emisyon azaltım önlemlerine ait sorularını yanıtladı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme