Afyon'da Hafta Sonu Ne Yapılır?

Zaferin, mermerin ve lezzetin merkezi Afyonkarahisar, hafta sonu gezileri için farklı fırsatlar sunuyor

Afyonkarahisar mermer kaynakları, UNESCO tescilli lezzetleri, keşfedilmeyi bekleyen Frig Vadisi ve birçok özelliğiyle yol güzergâhının merak edilen bir şehri. Ankara-İzmir ve İstanbul-Antalya karayollarının tam ortasında bulunan Afyonkarahisar’da her hafta sonu farklı etkinliklere katılmak mümkün.

Uzun Çarşı’yı gezerek Sultan Divanî Mevlevihane Müzesi ve Türbe Camii’ne çıkmak, oradan da yine UNESCO’nun kültür mirası eserler listesinde yer alan Ulu Camii’yi ziyaret etmek mümkün.

Bir rota çizerek Frig Vadisi’nde Ayazini’ni, Emre Gölü’nü, Demirli Köyü’nü, Arog filminin çekildiği bölgeyi, Döğer’i, Üçlerkayası’nı ve Gazlogöl’deki kaplıcaları da ziyaret etmek tercihler arasında yer alabilir.

Büyük Taarruz’un başladığı Kocatepe’den başlanarak Afyonkarahisar’daki tüm şehitlikler de hafta sonunda ziyaret edilebilir.

Afyonkarahisar’da ve ilçelerinde birçok farklı gezi programı düzenleneceği gibi; bazı hafta sonları ise çok özeldir. Bunlardan birincisi Zafer Haftası’dır. Bu yıl pazar gününe denk gelen 25 Ağustos gecesi, Şuhut’ta Zafer Yürüyüşü başlar. Yürüyüş gece boyu devam eder ve Kocatepe’de sonuçlanır.

Afyonkarahisar, aynı zamanda bu yıl. Dünya Motokros Şampiyonası ve Motofest’e 7’nci kez ev sahipliği yapacak. Sporseverler, Eylül ayının ilk hafta sonu gerçekleşecek ve sanatla taçlanan bu etkinlikler için şimdiden biletlerini alıyor.

Bakmadan Geçme