'Afyon'da güçlü olan Anadolu'ya hâkim olur'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İl Başkanlığı'nın 5'inci Olağan Kongresi'nde, damadı olduğu Afyonkarahisar'dan övgüyle bahsetti. 'Afyonkarahisar'a gönül verdik, gönül aldık' diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Afyon'da var olan, güçlü olan, barınan, Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayan, kuzeyi güneye bağlayan bir hat bütün Anadolu'ya hâkim olur. Biz Afyon'u onun için stratejik bir nokta olarak seçtik' ifadelerini kullandı Adalet ve [&hellip]

“Afyon’da güçlü olan Anadolu’ya hâkim olur”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İl Başkanlığı’nın 5’inci Olağan Kongresi’nde, damadı olduğu Afyonkarahisar’dan övgüyle bahsetti. “Afyonkarahisar’a gönül verdik, gönül aldık” diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Afyon’da var olan, güçlü olan, barınan, Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan, kuzeyi güneye bağlayan bir hat bütün Anadolu’ya hâkim olur. Biz Afyon’u onun için stratejik bir nokta olarak seçtik” ifadelerini kullandı

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanlığı’nın 5’inci Olağan Kongresi, Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda geniş bir katılımla gerçekleşti. Kapalı Spor Salonu’nun tribünleri tamamen dolarken, salon dışında da izdiham yaşandı. AK Parti’nin 5’inci Olağan Kongresi’ne Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ve çok sayıda partili iştirak etti.
“BÜTÜN YOLLAR AFYON’DA BULUŞACAK”
Kongre’de yaptığı konuşmanın büyük kısmını Afyonkarahisar’a ayıran Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Afyonkarahisar’a gönül verdik, gönül aldık” dedi. Afyonkarahisar’a birçok yatırım yaptıklarını kaydeden Davutoğlu, Afyonkarahisar’daki 54 kilometre bölünmüş yolu, 447 kilometreye çıkardıklarını, Afyonkarahisar-Şuhut ve Çay-Dinar bölünmüş yolunu en kısa sürede bitireceklerini kaydetti. Davutoğlu, şunları söyledi:
“Ankara-İzmir, İnşallah hızlı tren hattı Afyon’u böyle bir merkez şehir, böyle bir kavşak şehri yapacak. İnşallah, 2017 yılında, not edin bunu, 2017 yılında Ankara’ya hızlı trenle gideceksiniz. En geç 2019 yılında da İzmir’e hızlı trenle gideceksiniz. Buna biz gelin buradan bir ad verelim. Hiç düşünmemiştim, şimdi sizinle paylaşıyorum. Bunun adı İstiklal Treni olsun. Ankara’dan Afyon’a, Afyon’dan İzmir’e İstiklal Treni. Ama bakın, nasıl İstiklal Treni ise aynı zamanda istikbal treni. Geleceğimizin bütün yolları inşallah Afyon’da buluşacak. Afyon’dan çevreye güzel bir şekilde yayılacak. Akar çayın güzel kokusu her yere yayılacak, her yerde Afyon’dan bahsedilecek.”
“AFYON’U MERKEZ BİR ŞEHİR YAPACAĞIZ”
Afyonkarahisar’ın “Anadolu’nun Kilidi” sayılan bir noktada olduğunu hatırlatan Başbakan Davutoğlu, “Afyon’da 2003’te 55 milyon dolar ihracat vardı, şimdi 357 milyon dolar. Bir Organize Sanayi Bölgemiz var, 8-9 bin kardeşimiz çalışıyor, her yer bereketlendi bereketleniyor. Afyon bir anlamda Anadolu’nun bir anlamda kilididir. Afyon’da var olan, güçlü olan, barınan, Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan, kuzeyi güneye bağlayan bir hat bütün Anadolu’ya hakim olur. Biz Afyon’u onun için stratejik bir nokta olarak seçtik. Şimdi de Ankara-İzmir inşallah hızlı tren hattı Afyon’u merkez bir şehir yapacak. Biz kavşak şehri yapacağız” ifadelerini kullandı.
MİLLET YEİS İÇİNDEYDİ
Afyonkarahisar’ın kuruluşun ve kurtuluşun kenti olduğuna dikkat çeken Davutoğlu, “Tam millet yeis içine düşmüşken, tam istila orduları Anadolu’yu parçalama hevesine girmişken, Afyon’dan bir ses yükseldi: ‘durun dedi, durun’. Bu millet öyle kolay kolay teslim olmaz. Bu millet ser verir ama esir olmaz, baş verir ama baş eğmez. İşte Kocatepe’den o İstiklal orduları, asırların sesiyle İzmir’e ulaştığında dünyaya, aleme şunu söyledi: Bu milleti esir almak mümkün değildir. Bu milletin onuruyla oynamak mümkün değildir.Biz o aziz şehitlerimize selam ediyoruz. Dün İzmir’deydik, bugün Afyon’dayız. O kutlu yürüyüşü 26 Ağustos’tan 7 Eylül’e kadar yürüten, şehit düşen, gazi olan ecdada selam olsun. Yine o kutlu yürüyüş zaferle noktalanmıştı” dedi.
AFYON’UN RÜZGÂRI DA GÜZEL
Kongre konuşmasını kısa bir sürede noktalayan Davutoğlu “Afyon’un rüzgarı da meşhur, rüzgarı da güzel. Selam olsun Afyon’un rüzgarına. Ama bu rüzgarda helikopterimiz kalkmadığı için Denizli’ye kara yoluyla gideceğim”dDiyerek Denizli’deki il kongresine karayoluyla gideceğini söyledi.(Kocatepe Haber Merkezi)

AFYON’U AK PARTİ HATIRLADI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti İl Başkanlığı 5’inci Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar’ın AK Partili hükümetler tarafından hatırlandığını belirtti. Eroğlu, “Afyonkarahisar unutulmuş bir ildi. İlk defa Afyonkarahisar’ı AK Parti hükümetleri hatırladı. Geçen yıl sonuna kadar 9 milyar lira, bu seneyle 10 milyar lira yatırım yapıldı. Bölünmüş yollar 500 kilometre, hızlı tren geliyor, havaalanımız var. 500 bin dekar arazi sulandı. Göletlerde ve barajlarda rekora imza atıyoruz. Burada 89 adet baraj ve gölet inşa ediyoruz. Dünyada orman varlığını en çok arttıran şehir Afyonkarahisar. 116 dereyi ıslah ettik. Kokar çayları, akar çay haline getirdik. Şimdi artık Afyonkarahisar, kongre merkezi, termal turizmin başkenti, sağlık turizminin merkezi olacak. Bir de tıbbi ve ıtri bitkiler açısından, burada da büyük bir açılım yapıyoruz. Afyonkarahisar bütün dünyaya şifalı bitkileri dağıtan bir merkez olacak. Diyoruz ki; hedef 2023, buna Türkiye hazır, Afyonkarahisar hazır” dedi.
ÖNEMLİ BİR KENT
Afyonkarahisar’ın önemine dikkat çeken Bakan Eroğlu, “bu topraklar mübarek topraklar. Burası şehitler diyarı. Cumhuriyet de burada kuruldu. Nasıl ki 25 Ağustos sabahı kahraman ordumuz, 26 Ağustos sabahına doğru Kocatepe’ye yürüyüp, orada Büyük Taarruz emri verilmişse, ‘Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’ emri de burada verildi. Ağustos 2001 yılında da Cumhurbaşkanımız, kurucu başkanımız ilelebet sönmeyecek bir meşaleyi burada yaktı. Bu yüzden yola devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
SEÇİMLER İÇİN YÜZDE 71 HEDEFİ
Bakan Eroğlu, Haziran ayında gerçekleştirilecek seçimler için de Afyonkarahisar’da “Yüzde 71” hedefini belirledi. Eroğlu, “Yüzde 46’dan yüzde 54’e, yüzde 44’ten yüzde 61’e çıktınız şimdi ki hedef yüzde 71, söz mü? Allah’ın izniyle destan yazacaksınız, sizlere güveniyorum. Sizleri seviyorum değerli kardeşlerim” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

VATANDAŞIN YÜZÜ AK PARTİ İLE GÜLDÜ

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti iktidarları ile vatandaşın yüzünün güldüğünü belirtti. Çoban, “Yıllar yılı ihmal edilen vatandaşlarımızın yüzü, AK partimizle güldü. Yoksulu, dar gelirliyi, hastayı kaderiyle, kederiyle başbaşa bırakan anlayış, AK parti ile tarihe karıştı. Devletimizin elinin erişmediği hiçbir hasta, hiçbir yoksul, hiçbir engelli kalmadı. Dağ başındaki köye, ambulans helikopter de indirdik, köydeki mezradaki çocuğun sırasına kitabını da koyduk, engellimize maaş da bağladık, ev almayı hayal dahi edemeyen milyonlarca aileyi kira öder gibi ev sahibi de yaptık, insanımızı uçağa da bindirdik, boğazın altından da geçirdik, dağları da deldik, vadileri de aştık, köylümüze çiftçimize her türlü desteği verdik, yüzlerce baraj yaptık, milyonlarca fidan diktik” dedi.
ÖZDE CUMHURİYET AK PARTİ’NİN ESERİ
Birçok hizmete imza atıldığını hatırlatan Başkan Çoban, “Yıllar yılı ihmal edilmiş güzel ülkemize, ibadet aşkıyla hizmet ettik. Sözde değil özde Cumhuriyet, bizim eserimiz oldu. Yurdu baştanbaşa saran sayısız hizmetlerle, insanımız ilk defa, eşit ve birinci sınıf vatandaş olduğunu hissetti. Eğitim, sağlık, konut, ulaşım ve diğer birçok alanda adeta çağ atladık. Güzel yurdumuzun etrafı, adeta ateş çemberine dönmüşken, hamdolsun, ihracatımız da arttı, istikrarımız da bozulmadı.Siyasal alanda da insanımız huzura AK Partimizle kavuştu. Katılımcı demokrasiyi hem parti teşkilatında hem de bütün siyasal alanda yaygınlaştıran parti, AK Partidir. Gençleri ve kadınları teşkilatlarda aktif hale getiren, seçme ve seçilme yaşını genişleten parti, Ak partidir. Başörtüyü serbest bırakan, kuran kursları ve imam-hatip liselerinin önünü açan, kısaca Yasakları yasak eden partidir AK Parti” diye konuştu.
“HEP BURADAYDIK, TERK ETMEDİK”
AK Partili kadroları “Uhud’un okçuları”na benzeten Çoban, “Afyonkarahisar, Türk milletinin kaderinin değiştiği en kritik zamanlarda, Karahisarı gibi dik durmuş, her daim, son kale olma görevini, şerefle yerine getirmiştir. Kurtuluş savaşımızın ileri taarruzu, bu topraklardan başlamış, en zor, en çaresiz zamanlarda, milletimiz bu topraklardan şahlanmıştır. Cumhuriyet tarihinin en derin ekonomik krizine maruz kaldığımız karanlık günlerde, AK Partimiz, bu şehirde kurulmuş, insanlığa umut olmuştur.Bizler Uhud’un son okçularıyız. Hep buradaydık, asla terk etmedik, daima burada olacağız. Partiler, isimler, liderler değişse de davamız tektir, mücadelemiz ve kararlılığımız daimdir.Hak ve adalet davamızda, gücümüzü milletten aldık, vesayete, darbelere, fitneye, daima milletle saf tutup karşı durduk” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

SELÇUKLU, OSMANLI, CUMHURİYET…

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Selçuklu torunu Davutoğlu” sloganlarının atılması üzerine bu ülkedeki herkesin Selçuklu İmparatorluğu’nun, Osmanlı İmparatorluğu’nun mirasçısı olduğunu belirtti. Davutoğlu, “Bu ülkede herkes Selçuklu torunudur, Osmanlı evladıdır, Cumhuriyet çocuğudur. Selçuklu torunu, Osmanlı evladı, Cumhuriyet çocuğu… Bunları birbirinden kimse ayıramayacak. Selçuklu’nun mirasını koruyacağız, Osmanlı’nın adalet idealini dünyaya yayacağız ve Cumhuriyetimizi, aziz Cumhuriyetimizi, Afyon’dan doğan Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırıp yücelteceğiz. İşte bizim yolumuz budur. Bizim olduğumuz yerde kimse bize Cumhuriyetçilik dersi veremez. Bizim olduğumuz yerde kimse Osmanlı’ya, Osmanlıca’ya hakaret edemez. Bizim olduğumuz yerde herkes çift kartal başlıklı Selçuklu’ya selam durur. İşte, Konya, Ankara, İstanbul, İzmir hattında baktığınızda Selçuklu payitahtı Konya, Osmanlı payitahtı İstanbul, Cumhuriyetin payitahtı başkenti Ankara arasında bir orta nokta bulun. O orta nokta Afyon’dur. Hepsinin ortasında, hepsinin kalbinde, hepsinin yüreğinde” ifadelerini kullandı.

Enişte hakkı: Yüzde 75

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Afyonkarahisarlıların eniştesi olduğunu belirterek, 7 Haziran’daki genel seçimlerde AK Parti için “rekor” oy istedi. Davutoğlu, “Afyonkarahisarlılar şanslı. Başbakan ile Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Afyonkarahisar’ın damadı. Orman ve Su İşleri Bakanımız Afyonkarahisarlı, Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu da Afyonkarahisar’da okumuş. Bu şansın karşılığını 7 Haziran’da görmek istiyoruz. Sayın Bakan Eroğlu, ‘Yüzde 71 oy’ istedi. Enişte hakkı bu değil. Enişte hakkı yüzde 75. Afyon, Konya ile kardeştir. Hazreti Mevlana üzerinden kardeştir ama kardeşçe rekabet edin, bakalım görelim, eniştelerine ‘Afyon Konya’yı geçti’ diyebiliyor mu?. Sizden Konya’yı da geçmenizi istiyorum. Yüzde 75 istiyoruz. Yüzde 75’e var mısınız? 7 Haziran akşamı Afyon’dan bu müjdeyi alacağız inşallah” dedi.
Davutoğlu, salondakilerin “Enişte sen bizim her şeyimizsin” sloganına, “Onun için her şeyinizle çalışmanızı istiyorum. Uğramadığınız tek bir mahalle, tek bir sokak kalmayacak, selam vermediğiniz, ‘eniştenizden selam var’ demediğiniz tek bir Afyonlu kalmayacak” karşılığını verdi.

YÖNETİMDE KİMLER YER ALDI?

AK Parti İl Başkanlığı’nın Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
İbrahim Yurdunuseven, Abdil Tıtır, Abdullah Özteke, Ahmet Keser, Ahmet Selman, Ahmet Yeşilırmak, Ali Akçasu, Bahattin Savrukoğu, Bekir Demir, Candan Yılmaz, Davut Yılmaz, Ekrem Demirel, Emre Gökçe, Fahrettin Zobalı, Fatih Okyar, Fatma Erdoğan, Fatma Gamze Kılıç, Ali Sait Evrenkaya, Hakan Avtuğ, Hatice Yonca Onur, Hüseyin Ceylan Uluçay , Hüseyin Sezer, Hüseyin Tutumlu, İbrahim Akın, İsmail Gelişgen, Kenan Şahin, Mehmet Akif Kurtulmuş, M. Zahit Özer, Mehmet Albayrak, Mehmet Yetkin Akın, Merdan Akçeşme, Musa Dikmen, Ömer Taşkapılı, Mustafa Kardaş, Mustafa Kocaşaban, Mustafa Ötken, Nazmiye Tural, Nurettin Birliktir, Rabia Yeter, Ramazan Genç, Rasime Kıpırtı Fedakâr, Selahattin Okumuş, Semai Kaya, Süleyman Karakuş, Yavuz Kocaşaban, Yusuf Ziya Aydın, Yücel Albay, Ziya Coşkun Karadeniz, Zeynep Aslan, Zeynep Altuntaş.
Disiplin Kurulu: Ali Telek, Erhan Tokman, Kadir Hancıoğlu, M. Emin Yıldırım, Mehmet Aktürk

SULTAN DİVANİ VE MISRİ’Yİ UNUTMADI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasına Osmanlı ecdadını, Mustafa Kemal Atatürk’ü, Recep Tayyip Erdoğan’ı, Sultan Divani Hazretleri’ni, Abdurrahman Mısri’yi Bediüzzaman’ı selamlayarak başladı.

Bakmadan Geçme