• Haberler
  • Gündem
  • 'Afyon'da görülmemiş seçim çalışması yapacağız'

'Afyon'da görülmemiş seçim çalışması yapacağız'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan, düzenlediği basın toplantısı ile Afyonkarahisar ve ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu.'ATAMIZI SAYGI İLE ANIYORUZ'10 Kasım 1938'de hayatını kaybeden Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ile anarak rahmet dileyen Başkan Kocacan, 'Bu hafta Cumartesi günü 10 Kasım 1938 tarihinde saat 9'u 5 geçe tüm ulusumuzun kalbinin durduğu saat ve [&hellip]

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan, düzenlediği basın toplantısı ile Afyonkarahisar ve ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu.
“ATAMIZI SAYGI İLE ANIYORUZ”
10 Kasım 1938’de hayatını kaybeden Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ile anarak rahmet dileyen Başkan Kocacan, “Bu hafta Cumartesi günü 10 Kasım 1938 tarihinde saat 9’u 5 geçe tüm ulusumuzun kalbinin durduğu saat ve yıl olarak kutlamalarını yapacağımız 10 Kasım için şimdiden, Türkiye’nin ilk Cumhurbaşkanı, sevgili Atamızın 80. devriyesini saygılarla anıyor, rahmet diliyorum. İlk günkü gibi tüm Türkiye’nin de başının sağ olmasını temenni ediyorum.” dedi.
“17 İLÇE VE 41 BELDENİN
TAMAMINA TALİBİZ”
MHP’nin Afyonkarahisar’daki belediyelerin tamamına talip olduğunu belirten Başkan Kocacan, “Milliyetçi Hareket Partisi İl Teşkilatı olarak Haziran ayında yapılan genel seçimlerin hemen ardından yerel seçim çalışmalarına hız verdik. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz haftalarda Yönetim Kurulu’nda değişikliğe giderek yerel seçimler öncesi ekibimizi güçlendirdik. Belediye başkanlığı için aday adaylığı başvurularımız 15 Kasım-15 Aralık arası Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi Belediyelerden Sorumlu Teşkilat Başkanlığı’na yapılacaktır. Bizim Afyon İlimizde Belediye Başkanlığı için iki adayın bizlerle istişaresi sonucu aday adaylığı söz konusu olmuştur. Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta saat 2’de Fatih Çetinkaya kardeşimiz bunu basın önünde Afyon halkına duyurmuştur. İkinci adayımız eski milletvekilimiz ise bir hafta 10 içinde belirlediğimiz bir tarihte sizlerle paylaşılmak üzere belediye başkanlığı aday adaylığını da açıklayacaktır. 15 Kasım-15 Aralık arası aday adaylığı sürecimiz devam etmekte olduğu için bazı isimlerinde devam edeceğini buradan duyuruyoruz. Afyonkarahisar Merkez 17 ilçe ve 41 belde olmak suretiyle en güçlü, en muazzam adaylarımızla görülmemiş seçim çalışmalarında bulunarak kazanacağız ve bunun inancındayız. Afyonkarahisar’da da belediyelerin tamamına talibiz. Belediyeler, MHP’ye yakışacaktır. İlimizde güçlü bir şekilde teşkilat çalışması gerçekleştiriyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli Bey sevgi ve ilgi ile her geçen gün daha da artarak büyüyen tevazusu halkımız tarafından kabul görmekte ve giderek artmaktadır. Bizlerde gece gündüz demeden bu tevazuya layık olarak tüm dava arkadaşlarımızla birlikte çalışmalara devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.
“İKTİDARA YÜRÜYÜŞÜMÜZ
YERELDEN BAŞLAYACAKTIR”
Yerel seçimleri kazanarak 2023 yılında da iktidar olacaklarına inandıklarını söyleyen Başkan Kocacan, “Bizim iktidara yürüyüşümüz tamamen yerel seçimlerle başlamıştır. 15 Temmuz sonrasında ve devamında kurulan Cumhur İttifakı ile birlikte yürüttüğümüz siyasal kamuoyu tarafından ve halk nezdinde benimsenmiş, takdir edilmiş ve beğenilmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin ortaya koyduğu bu yüksek siyaseti, bu akıllı siyaseti devam ettirmeye ve sonuç almaya yerel seçimlerde de devam edeceğiz. Bilindiği gibi yerel seçimlerde kendi adaylarımızla yola çıkacağız. Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde Türkiye genelindeolduğu gibi Afyonkarahisar genelinde de büyük bir zaferle ayrılacağımıza inanıyoruz. Bizim iktidara yürüyüşümüz yerelden başlayacaktır. Belediyelerimiz üzerinde halka ulaşıp onların hayatlarına dokunup insanlara inşallah en yakın zaman dilimi içerisinde Türkiye’yi yönetmeye talip olacağız. Türkiye genelinde ve ilimizde yerelde kazandığımız başarı 2023 yılında hedefe taşıyacaktır.” şeklinde konuştu.
“FIRSATÇILARIN KAZANDIKLARI
HER LİRA HARAM OLACAKTIR”
Doların fiyatına bağlı olarak fırsatçılık yapanlara seslenen Başkan Kocacan, “Daha önce birçok konu ile sıkıştırılan Türkiye en son dolarla da ekonomik açıdan da sıkıştırılmaya çalışılmıştır. Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyunlar, geçmişte olduğu gibi hala devam etmektedir. 15 Temmuz darbe girişimi ile ülkemizi bölmeye çalışanlar hedeflerine ulaşamayınca son olarak da doları yükselterek Türkiye Cumhuriyeti’ni ekonomik olarak zor duruma sokmak istemişlerdir. Bu arada doların yükselişini bahane eden fırsatçılarda sanki gün doğmuş gibi gıda ve tüketim mallarına peş peşe zam yapmışlardır. Hemen hemen hergün fiyat etiketlerinde değişikliğin hissedildiği malumdur. Peki bizde MHP İl Teşkilatı olarak buradan soruyoruz; dolar yükselirken fiyatını yükseltenler doların düşmesiyle fiyatları neden düşürmüyorlar. Bu konu ile ilgili Valiliğimizin de gerekli tedbirleri alarak denetimler yapılmaktadır. Ancak vatandaşımızın ısrarla bu konunun daha da dikkatle takip edilmesi ve bu fiyat indirimlerinin sağlanması talepleri vardır. Daha dikkatli çalışılarak fırsatçılara bu fırsatın verilmemesi vatandaşın menfaati ve yararına olan şeylerin sağlanması elbette ki ilimiz idarecilerine düşmektedir. Biz vatandaşın dili olarak bunu hasetten istiyoruz. Bu arada fırsatçılık yapanlara da iki kelam söylemeden geçemeyeceğiz. Bakınız bu ekonomik kriz dediğimiz halde, asgari ücretle inim inim inleyenlerin, geçim sıkıntısı içinde ezilenlerin, çocukları üniversitede okuyup da maaşından artıramayanların haklarının gasp edilmesi hiç de doğru değil. Bu fırsatçıların kazandıkları her lira haram olacaktır, boğazlarına duracaktır. Kendilerinin bir aile reisi olduğunu unutmadan mal değerini temin etmelerinde düşünmelerinde fayda var diyorum.” ifadesine yer verdi.
“KANUNLAR YAPILIRKEN
 İNSANLARIN HAKLARI VE
ÖZGÜRLÜKLERİ GÖZETİLMELİ”
Torba yasayla sağlık çalışanlarına verilen hakları açıklayan Başkan Kocacan, “Dün alınan torba yasada da sağlıkla ilgili önemli kararlar alınmıştır. Bu kararlarda daha önce suç unsuru görülmüş ya da savcılığa intikal ettirildiğinden dolayı devlet hastanelerinde görev yapamayan doktorların özel hastanelerde görev almaları sağlanacaktır. Bu yeterli mi değil, biraz daha imkanlar genişletilebilir. Kanunlar yapılırken insanların hakları ve özgürlükleri de gözetilmelidir diyorum. Ama ara ara böyle kanunlar çıkacaktır. Bütçe görüşmeleride yapılıyor. Bunun haricinde 39 yaş olan tüp bebekle ilgili annelerin yaşları bir yıl daha ileri alınarak 40 yaşa çıkartılmıştır. Sağlık personeline yapılacak saldırı ve darp gibi şeyler artık tutuklama, gözaltı kararı ile suçlanacak. Bunlar ciddi kararlar inşallah sağlık personelimizin hakları, hukukları da kanun çerçevesinde yeterli derecede gözetim altına alınır,haklı gerekçeleri olur, adaletsizlik ortadan kalkar diyorum.”diye konuştu.
>> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

BAŞKAN ÇOBAN ÖNCE YOLU BİTİRSEYDİ DE SONRA KÖPRÜ YAPSAYDI

MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın ekonomik tedbir olarak makam aracını kullanmayıp şirket aracı kullandığını belirterek, “İstasyon Caddesi’ne yapılmış köprü ne ucu var ne sonu var. Yolu bitip de köprü yapsaydı da Afyon Belediyesi’nden böyle bir bütçe harcanmasaydı daha iyi olmazmıydı” dedi

Hayvan hakları ile ilgili sorulan soruya cevap veren Başkan Kocacan, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ekonomik olarak biraz dardayım dediği zaman hayvan haklarından,diğer haklardan kısarak bir şeyler yapılamaz. Sadece şunu yapmalıyız, yatırımlar yapılırken fizibilitelere iyi bakmalıyız. Şimdi bir konuya değineyim mi değinmeyeyim mi diye düşünüyorum ama belki birbiriyle bağlantılı değil. Belediye Başkanı Burhanettin Bey, ekonomik tedbir uyguladı diye makam aracını kullanmayıp şirket aracı kullanıyor. Ama dilim varmıyorki gelin görün İstasyon Caddesi’ne yapılmış köprü ne ucu var ne sonu var. Yolu bitip de köprü yapsaydı da Afyon Belediyesi’nden böyle bir bütçe harcanmasaydı daha iyi olmaz mı? Bu hakkı biz ala görülen köpeklere ya da buna benzer hayvan haklarına harcasaydık onlarda mağdur olmasaydı daha doğru değil mi? Bunun gerekçesi şu, ben yapıcı muhalefetten yanayım. Şuanda bir yerlere bir şeyleri götürmek değil. Bir şeyleri tespit için söylüyorum. Hayvan hakları önemlidir. Hayvanları sevmeyenler insanları sevemezler. Bunu böyle bilelim.” dedi.

“ÇETİNKAYA HAMLELERİ KENDİSİ BELİRLEYECEK”

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Aday Adayı Fatih Çetinkaya’nın Pazar günü yaptığı açıklamalarının eleştirildiği konusunda sorulan soruya cevap veren Başkan Kocacan, “Fatih bey, siyasetin tozunu yutmuş biri. Daha önce belediye başkanlığı yapmış, belediyelerin sıkıntılarını iyi biliyor. Sonrasında bir de milletvekilliği adaylığı söz konusu oldu. Önümüzdeki hamleleri kendisi belirleyecektir. Biz o konulara girmeyiz.” dedi.

Bakmadan Geçme