• Haberler
  • Eğitim
  • 'Afyon'da eğitimde elde edilen önemli başarılar da var'

'Afyon'da eğitimde elde edilen önemli başarılar da var'

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar'da eğitimde geliştirilmesi gereken bazı noktalar olduğu gibi iyi şeylerin de olduğunu belirtti. Vali Yiğitbaşı, 'İlimizde eğitimde elde ettiğimiz önemli başarılarda var. İlimizde TEKNOFEST ve İHA yarışmalarında çok önemli başarılara imza atılmıştır. TÜBİTAK'ta en fazla projesi kabul edilen iller arasındayız. Yakın zamanda yapılan Liselere Giriş Sınavında Türkiye birincisi [&hellip]

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar’da eğitimde geliştirilmesi gereken bazı noktalar olduğu gibi iyi şeylerin de olduğunu belirtti. Vali Yiğitbaşı, “İlimizde eğitimde elde ettiğimiz önemli başarılarda var. İlimizde TEKNOFEST ve İHA yarışmalarında çok önemli başarılara imza atılmıştır. TÜBİTAK’ta en fazla projesi kabul edilen iller arasındayız. Yakın zamanda yapılan Liselere Giriş Sınavında Türkiye birincisi çıkaran bir iliz” dedi

2022-2023 eğitim-öğretim dönemi için ilk ders zili dün sabah çaldı. Atatürk İlkokulu’nda düzenlenen İlköğretim Haftası Kutlama Programı 2022-2023 eğitim öğretim yılı açılış programına; Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, il müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldılar. 2022-2023 eğitim öğretim yılı ilk ara tatili 14-18 Kasım 2022’de yapılacak. Öğrenciler için 23 Ocak-3 Şubat 2023’te yarıyıl tatili, 17-20 Nisan 2023’te ise ikinci ara tatil dönemi olacak. Eğitim öğretim dönemi, 16 Haziran 2023’te sona erecek.
“841 OKULDA 150 BİNE YAKIN ÖĞRENCİ İLE EĞİTİM BAŞLADI”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın yaptı. Yeni eğitim öğretim yılını kutlayan Yalçın, “841 okulumuzda, 150 bine yakın öğrenciyle ve 10 bin 972 öğretmenimizle 2022-2023 eğitim öğretim yılına başlıyoruz.2023 yılına girerken geleceğin güçlü Türkiyesini korumak ancak öğrencilerimizin iyi yetişmesiyle mümkün olacaktır. Ömrün önemli aşamalarından olan eğitim öğretim hayatında gösterilecek başarı bizim en büyük arzumuz ve teminatımızdır. İyi bir insan, iyi bir vatandaş, milli manevi değerler, evrensel değerlere sahip çevresine ve insanlığa faydalı bireyler olarak yetişmeniz ancak ve ancak iyi bir eğitimle mümkündür. Biz eğitimcilerin en büyük ödevi işte budur. Bu yüzden insan olmanın temel şartı eğitimdir. Bunu gerçekleştirmek bizlerin ve sizlerin çalışmasına bağlıdır. Özgüveni yüksek, sorgulayan, bilgi üreten ve çalışan öğrenciler, bilgiye ulaşma yolunu sunan eğitimciler olmamız büyük önem arz etmektedir.” dedi.
“BU SENE İLK KEZ 870 BİN KAYNAK KİTAP VERİLİYOR”
Velilerin öğrencilerin başarısı için okullarla işbirliği halinde olması gerektiğine değinen Yalçın, “Okul, veli işbirliğimiz olmazsa olmazımızdır. Öğrenci-öğretmen, okul-veli arasında sağlanacak sağlıklı bir iletişim öğrencilerimizin başarısının en temel unsurudur. İşte bunları gerçekleştirmek adına geçen yıl olduğu gibi bu yaz boyunca da hiç durmadık, canla başla çalışmaya devam ettik. Gerek temel eğitimde gerekse orta öğretim ve mesleki eğitimde bir taraftan okul öncesi eğitim oranımızı artırırken, diğer yandan fiziki ve donanım bakımından birçok okulumuzun iyileştirmesini sağladık. Her yıl olduğu gibi bu senede okulun ilk gününde toplam 1 milyon 400 bin ücretsiz ders kitabı ve bu sene ilk defa 870 bin yardımcı kaynak kitabıyla öğrencilerimizi buluşturuyoruz.” diye konuştu.
“YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAYIRLI OLSUN”
Tüm çalışmaların öğrenciler için yürütüldüğünü belirten Yalçın sözlerini şöyle tamamladı: “Tüm çalışmalarımız sevgili öğrencilerimiz içindir. Çünkü bizler sadece ve sadece sizler için varız ve bu bizim en büyük görevimizdir. En büyük sorumluluğumuzdur. 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının başta öğrencilerimize, ailelerine, öğretmenlerimize tüm eğitim camiamıza, ülkemize, ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”
“147 BİN ÖĞRENCİ İLE YENİ DÖNEMİ BAŞLIYORUZ”
Programın son konuşmasını Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı yaptı. Yeni eğitim öğretim döneminin hayırlara vesile olmasını dileyen Vali Yiğitbaşı, “2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı hepimize hayırlı olsun. 841 okulumuzda 8281 derslikte, 10.972 öğretmen ve 147 bin 241 öğrenci ile bugün 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılına başlıyoruz. Ben tüm okul idarecilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyor, başarılar ve kolaylıklar temenni ediyorum. İnşallah hepimiz açısından güzel ve verimli bir yıl olur.” şeklinde konuştu.
“EĞİTİM OLMAZSA OLMAZIMIZDIR”
Türkiye’nin en önemli meselesinin eğitim olduğunu vurgulayan Yiğitbaşı, “İnsan doğduğu andan itibaren öğrenmekte ve öğrendiklerini bir ömür boyu hayatına yansıtmaktadır. Hatta kendi hayatı dışında en yakınlarının çocuklarının hayatına da o etkileri yansıtabilmektedir. Gerek bilgi gerek insani ve millî değerler açısından eğitim olmazsa olmazımızdır. İşte bu nedenle bizler ülkemizin en önemli meselesi olarak eğitim ve öğretimi görmekte, bu alanda kalitenin artması için azami gayret göstermekteyiz. Türkiye, eğitimde geçmişten bugüne önemli mesafe kat etti. Okul sayılarımız, derslik sayılarımız, okullaşma oranlarımız, eğitimde fırsat eşitliği gibi birçok farklı alanda geçmişten bugüne kadar önemli ilerlemeler kaydedildi. Daha iyi bir eğitim, daha modern eğitim yuvaları, iyi yetişmiş eğitimcileri bu ülkeye kazandırmak için devletimiz tüm imkânlarını seferber etmektedir.” ifadelerini kullandı.
“YETİŞMİŞ İNSAN GÜCÜ ÖNEMLİ SERVET”
“İnsanlığın bugüne dek geçirdiği süreçten ve yaşanan tarihi gelişmelerden çıkarabilecek en büyük ders, tüm dünya milletleri için en önemli servetin sahip oldukları iyi yetişmiş insan kaynağıdır.’ diyen Yiğitbaşı şöyle konuştu: “Kalkınma ve ilerleme yolunda Türkiye’yi hedeflerine ulaştıracak en temel güç eğitimli, nitelikli insan gücüdür. Öğretmenlimiz, kıymetli fedakâr velilerimiz, iyi eğitimli ve nitelikli insan gücünü ülkemize kazandıracaklar. Geleceğimizin teminatı çocuk ve gençlerimizin iyi bir eğitim alması, kaliteli bir mesleki eğitimin yanı sıra gelişmeye ve araştırmaya açık bir bakış açısına sahip olabilmeleri, özgüveni yüksek, milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirilmesi için hepimizin ortak gayesidir.”
“AFYON’DA EĞİTİMDE İYİ ŞEYLERDE VAR”
Afyonkarahisar’da eğitimde geliştirilmesi gereken bazı noktalar olduğu gibi iyi şeylerin de olduğunu belirten Yiğitbaşı şunları söyledi: “İlimizde eğitimde elde ettiğimiz önemli başarılarda var. İlimizde Teknofest ve İHA yarışmalarında çok önemli başarılara imza atılmıştır. TÜBİTAK’ta en fazla projesi kabul edilen iller arasındayız. Yakın zamanda yapılan Liselere Giriş Sınavında Türkiye birincisi çıkaran bir iliz. Tüm çocuk ve gençlerimizin fırsat eşitliği içinde eğitim-öğretim olanaklarından faydalanabilmesi için çalışmaya, özel sektör temsilcilerinin ve hayırsever vatandaşlarımızın da desteğiyle, eğitim alanında önemli atılımlar gerçekleştirmeye, bu alanda yeni reformlarla günün ihtiyaçlarına uyum sağlamaya devam edeceğiz”
“BU DÖNEMİN BAŞARILI OLACAĞINA İNANIYORUM”
Yiğitbaşı sözlerini şöyle tamamladı: “İdarecisi, velisi, öğretmeni, öğrencisi ile hep beraber hareket ederek bu eğitim öğretim yılının başarılı ve sağlıklı bir şekilde geçeceğine olan inancım tamdır. 2022–2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nın hayırlı olmasını temenni ediyorum. Tüm öğrencilerimize zihin açıklığı, değerli öğretmenlerimize, eğitim kadromuza huzurlu ve verimli mesailer diliyorum. Velilerimize ise eğitim ve öğretim adına bizlere gösterecekleri desteklerden dolayı şimdiden teşekkür ediyorum.” Şiirlerin okunduğu programda öğrenciler jimnastik ve halk oyunu gösterileri sundu. Program sonunda Atatürk İlkokulu gezildi. Sınıflara giren ve öğrencilerin ilk ders heyecanına ortak olan Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, bir sınıfta öğrencilerle sohbet etti. Yiğitbaşı, öğrencilere çok çalışmalarını, bol bol kitap okumalarını ve başarılı bireyler olmalarını tavsiye etti. Öğretmenler odasında öğretmenlerle de bir araya gelen Yiğitbaşı, öğretmenlerle bir süre sohbet etti. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme