'Afyon'da eğitim çıtası yükselecek'

Vali Gökmen Çiçek, 2022 yılında Afyonkarahisar'da eğitim çıtasını yükselteceklerini söyledi   Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, 2021 yılında eğitim, sağlık, kültür, spor gibi pek çok alanda önemli hizmetlere imza atıldığını dile getirdi. Vali Çiçek, Gün Fm'de Gazeteci İsmail Akar'ın sunduğu programa konuk oldu. 'BU SENE MALTAŞ TAPINAĞI YILI OLACAK' Vali Gökmen Çiçek, Afyonkarahisar'ın termal turizmde 20 [&hellip]

Vali Gökmen Çiçek, 2022 yılında Afyonkarahisar’da eğitim çıtasını yükselteceklerini söyledi

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, 2021 yılında eğitim, sağlık, kültür, spor gibi pek çok alanda önemli hizmetlere imza atıldığını dile getirdi. Vali Çiçek, Gün Fm’de Gazeteci İsmail Akar’ın sunduğu programa konuk oldu.
“BU SENE MALTAŞ
TAPINAĞI YILI OLACAK”
Vali Gökmen Çiçek, Afyonkarahisar’ın termal turizmde 20 bin yatak kapasitesini aşan bir kent olduğunu söyleyerek, “İlimize gelen misafirlerimiz 2-3 gün kalıyordu bu tesislerimizde. Biz bu kalış süresini 5-7 güne nasıl çıkaracağımızın çalışmasını yaptık. İşte Ayazini-Emre Gölü ve Frig Vadisi ve diğer ilçelerimizdeki doğal ve tarihi güzellikleri yeraltından çıkarıp insanlığa sunduk. Afyon balon uçurmaya başladı. Bakın bu sene Maltaş Tapınağı yılı olacak. İnsanlar Zeugma’yı görmek adına Antep’e gidiyor, dahası Mono Lisa Tablosunu izlemek adına Louvre Müzesinde kuyruk oluyorsa, Afyonkarahisar’da da bu yaşanacak.” dedi.
“MÜZE BU YILIN HAZİRAN AYINDA KESİN BİTECEK”
“Kibele Heykeli. Büyük uğraşlar sonrası önce Türkiye’ye sonra Afyon’a getirildi.” diyen Vali Çiçek, “Afyonkarahisar Müzesi 2022 yılının Haziran ayında kesin bitecek. Bu heykelde müzede yerini alacak. Termal otellerde yüzde 70 olan doluluk oranını yüzde 90 ve üzerine çıkardık. Otellerimizde yer bulunmuyor. Ayrıca ilimizde binlerce gencimize bu oteller istihdam sağlıyor. Dahası bu oteller tarımdan hizmet sektörüne ulaşımdan sanayimize kadar katkı sağlıyor bunu. İşte gizemli şehir olmayı yaşama geçirdik.” diye konuştu.
“EĞİTİM SEVİYESİNİ YÜKSELTMEK İÇİN KOÇLUK SİSTEMİNE GEÇİLDİ”
Afyonkarahisar’ın eğitim seviyesini yükseltmek için koçluk sisteminin uygulandığını belirten Vali Çiçek, “İlerde Vali Yardımcılarımız, ilçelerde Kaymakamlarımız, Mili Eğitim Müdürlerimiz, Okul Müdürlerimiz, rehber öğretmenler ve onlarca öğretmen her ay sınav yapıyor. Bu sınavlarda eksikler neler onları görüyoruz. Sonrasında bu ekipte yer alan arkadaşlar çat kapı öğrenci velisinin evini ziyaret ediyor. Aile ve veliyi de bu kapsama alarak o çocuğun hangi dersten eksik olduğunu anlatıyoruz. Eksik olduğu dersler için öğretmenlerimiz ek ders vermeye başlıyor. Bu açığı kapatmak zorundayız. İlk hedefimiz Türkiye ortalaması. Tüm ilçelerde de dâhil hangi okulun hatta hangi sınıfın eğitimde karnesi benim bilgisayarımda kayıtlı. Her daim toplantılar yaparak bu aksaklık ve eksikleri gidermek çabamız sürecek. Sonuçları söylemeyeyim ama şu ana kadar yaptığımız çalışmaların karşılığını alıyoruz. Almaya da devam edeceğiz. Eğitimde çıtayı yükselttik.” şeklinde konuştu.
“ALBİKERE.COM DA AFYONLU
FİRMA SAYISI ARTMALI”
Kadın Kültür Evi ve Kadın Kooperatiflerinde çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü belirten Vali Çiçek şöyle konuştu: “Kadın Kültür Evlerimizde uyguladığımız projelerimize halkımız sahip çıktı. Ürünlerimiz her yerde beğeni topluyor. Her kültür evi veya kooperatifte 5 ila 12 arasında kadınımız sigortalı maaşlı istihdam oluyor. Üreten kadınlarımız dışında böyle bir imkân da sağladık. Gün FM’in başından beri Kadın Kültür Evleri konusunda bize desteği büyük oldu. Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar bana ilk inanan kişilerden oldu ve tüm ilçelere destek oldu, emek verdi. Kendisine de çok teşekkür ederim. Öte yandan albikere.com sitemizden de satışlarımız sürüyor. Burada 800’e yakın firma satış yapıyor. Bu sitede 300’e yakını Afyonlu değil. Dileğim Afyonlu firma sayısının daha fazla artmasıdır. Çünkü buradan elde edilen gelirin yüzde 20’si direk eğitime gidiyor.”
“ÇATAĞIL SERVİS
KAZASI DERİNDEN ÜZDÜ”
2021 yılında en mutlu olduğu olayın Ayazini’ni yaklaşık 8 bin kişinin ziyaret etmesi olarak açıklayan Vali Çiçek şunları söyledi: “Ayazini’nde yaklaşık 500 kişinin çalışacağını öğrendiğim o gün en mutlu olduğum gündü. Beni en çok üzen hadise ise Çatağıl Köyü’nde 5 öğrencimizi servis kazasında kaybetmemizdi. Bu vesileyle hepsine tekrar Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Afyonkarahisar basını ile göreve başladğım günden itibaren vali gazeteci ilişkisi yerine dosthane ve arkadaşça ilişkiler kurdum. Basın çalışanlarının zorlu çalışma ortamlarında ilin valisi olarak her daim yanlarında oldum. Olmaya da devam edeceğim. Belki de Türkiye de ilk kez Gazeteciler Cemiyeti kendi günlerini bizleri misafir ederek kutlayacak. Öncesinde bizler gazetecileri davet eder onların günlerini kutlardık. Afyon Gazeteciler Cemiyetinin çalışmalarını takdirle izliyorum. Bu vesileyle şimdiden 10 Ocak Çalışan Gazeteciler ve İdareciler Günü’nü tebrik ediyorum.”
“UYUMLA EKİP RUHUYLA ÇALIŞIYORUZ”
AFJET Afyonspor’a verdiği desteği sürdüreceğini ve takımın birinci lige çıkacağına gönülden inandığını söyleyen Vali Çiçek, “Afyon Huzurevi ve Engelsiz Yaşam Merkezi inşaatına bu yıl başlayacağız. Afyonkarahisar’a hizmet etmek için gece gündüz demeden çalışmaları sürdüren Milletvekillerimiz başta olmak üzere Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, İl Genel Meclisi Başkanımız Burhanettin Çoban ve üyeleri, İlçe Belediye Başkanları ile Vali Yardımcılarımız, Kaymakamlarımız ile uyumlu, ekip ruhu çalışarak hizmetlerimize devam ediyoruz.”
“AGC BİR İLKİ BAŞARIYOR”
Afyonkarahisar basını ile geldiği günden bu yana Vali/Gazeteci ilişkisi yerine dostane ve arkadaşça ilişkiler yaşadığını anlatan Vali Çiçek, “Basın çalışanlarının zorlu çalışma ortamlarında ilin valisi olarak her daim yanlarında oldum. Olmaya da devam edeceğim. Belki de Türkiye de ilk kez Gazeteciler Cemiyeti kendi günlerini bizleri misafir ederek kutlayacak. Öncesinde bizler gazetecileri davet eder onların günlerini kutlardık. Afyon Gazeteciler Cemiyetinin çalışmalarını taktirle izliyorum. Bu vesile ile Bugünden 10 Ocak Çalışan Gazeteciler ve İdareciler Günü’nü tebrik ediyorum.” dedi.
Vali Gökmen Çiçek yayın sonrası Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar ile görüşerek Kadın Kültür Evleri ve Valiliğin projelerine destekleri dolayısıyla Akar’a teşekkür etti. >> Burak AYDIN’ın Haberi

Haber

Bakmadan Geçme