Afyon'da Demokrat Parti bayrağı dalgalanacak

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, memleketi Afyonkarahisar'da Demokrat Parti 11'inci İl Olağan Kongresi'ne katıldı. Uysal, Afyon'da Demokrat Parti bayrağının dalgalanacağını kaydetti Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, memleketi Afyonkarahisar'da, partisinin il kongresine katıldı. Afyonkarahisar Ticaret Borsası Düğün Salonu'ndaki kongreye gelirken, sevgi seli ile karşılaşan Uysal, partililerin tek tek elini sıktı. Uysal salona girirken davul-zurna [&hellip]

Afyon’da Demokrat Parti bayrağı dalgalanacak

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, memleketi Afyonkarahisar’da Demokrat Parti 11’inci İl Olağan Kongresi’ne katıldı. Uysal, Afyon’da Demokrat Parti bayrağının dalgalanacağını kaydetti

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, memleketi Afyonkarahisar’da, partisinin il kongresine katıldı. Afyonkarahisar Ticaret Borsası Düğün Salonu’ndaki kongreye gelirken, sevgi seli ile karşılaşan Uysal, partililerin tek tek elini sıktı. Uysal salona girirken davul-zurna ekibi de vatandaşları coşturdu.
GÜZEL AFYONUMUZ’DAN SELAMLAR
Konuşmasına “Ekmeğini yediğim, nefesinden beslendiğim Afyon” diyerek başlayan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Afyon’un hak ettiği yere gelmesi için çalışacaklarını söyledi. Uysal, “Nefesinden beslendiğimiz, ekmeğini yediğimiz güzel Afyonumuz’da hepinizi selamlıyorum. Afyonumuzun milletvekili sayısı 7’den 5’e düşmüştür. Afyonumuz, önemli bir vilayet olarak rekabette yerini almalıdır. Sahip olduğumuz değerleri ve potansiyeli açığa çıkarmak adına Afyonumuzun her yerinde Demokrat Partimizin bayrağını dalgalandıracağız. Milletin önünde bu başarıyı hep beraber elde edeceğiz. İl Başkanı olduğum günden bu yana bize güç verdiniz. Bize sahip çıktınız. Bize verdiğiniz bu desteği, sağına soluna bakmadan kullanmaya devam ettik” dedi.
ADLİ MEKANİZMALAR GÖREVE
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, 25 Ağustos 2004’te, hükümet tarafından imzalanan ve Fethullah Gülen Cemaati’nin incelenmesi kararının bulunduğu Milli Güvenlik Kurulu metnini eleştirdi. Hükümetin gerçek niyetinin demokrasi olmadığını aktaran Uysal, “28 Şubat’larda o mantık ne iş yapıyorsa, 28 Şubat’ın doğurduğu AKP hükümeti de aynı şekilde hareket ediyor. Neo 28 Şubat Süreci dediğimiz 25 Ağustos 2004’te feda edemedikleri hiçbir değerin olmadığını ispat etmiş ve sahte demokratlıkları, maskeleri yerle bir olmuştur. 2004 yılında imzaladıkları bu kararların bir gazetemiz tarafından millet önünde ifşa edilmesinden arkadaşlar, rahatsız olmuşlar. Millet önünde gerçek yüzlerinin ortaya çıkmasından rahatsız olmuşlar. Rahatsız olsunlar, ama onlara bu milletin 28 Şubatlar’dan hesap sorduğu gibi bu karara imza atanlardan da hesap soracağını buradan söylemek istiyoruz. Adli mekanizmaların bu yanlış kararları incelemesi için davetiye çıkarıyoruz” diye konuştu.
DEMOKRATLIK İKTİDARDA BELLİ OLUR
Hükümetin Milli Görüş gömleğini çıkardıktan sonra kendisine geçmiş aradığını savunan Uysal, gerçek demokratliğin iktidarda anlaşıldığının altını çizdi. Uysal, “Bugün diline demokrasiyi pelesenk edenlerin, diline demokrasiyle beraber kendilerine ‘Geçmiş arıyoruz’ dedikleri gibi, gömlek değiştirdikleri gibi Türkiye’ye geçmiş arayanların ne kadar demokrat olduğunu gördük. Çünkü demokrasi sonradan öğrenilecek bir şey değildir. Adı Ak olan fakat alnı ak olmayan bu iktidarın, aslına rücu ettiğini görüyoruz. Demokratlığınız muhalefette belli olmaz. Demokratlığınız en güçlü hissettiğiniz anda belli olur. Türkiye’ne hukuku hiçe sayan, imtiyazlar düzenini yıkacağız diyenlerin, imtiyazlar düzeninin merkezini değiştirerek, yeniden imtiyazları kuvvetlendirdiğini görüyoruz. Dün muhalefette muzdarip olanların iktidarda muzdarip oldukları bu rejimin bütün unsurlarını, kendi varlıklarını uzatmak adına bir maniveleya dönüştürdüklerini gördük” ifadelerini kullandı.
“CUMHURİYET YENİDEN KEŞFEDİLECEK”
30 Mart 2014’teki yerel seçimlerin önemine dikkat çeken Uysal, şöyle devam etti:
“Türk Demokrasi hayatında asr-ı saadet devri diyebileceğimiz 50-60 yılları arasında meşru haklarını ortaya koyan anlayışı ortaya koyalım. Demokrasi düzeyinde kim olduğuna bakmaksınızın eşit insanların olduğu birlikte buluşalım. Kendi ayağımızı kendi topraklarımıza basalım. Yerel seçimlerden başlayarak Türkiye’nin yeniden Cumhuriyet’i, demokrasiyi, birliğimizi,beraberliğimizi, laikliği keşfedeceği bir dönem olacaktır. Kendi meselelerimizi başka diyarlara havale ederek, Türkiye büyük devlet olamaz. Kendi içimizdeki meseleleri Avrupa Birliği’ne İmralı’ya, Barzani’ye teslim edemeyiz.”

Şensoy yeniden başkan
Demokrat Parti İl Başkanı Gürcan Şensoy, seçimde güven tazeledi. Şensoy’un yönetiminde şu isimler yer aldı:
Gürcan Şensoy, Hülya Bilgin Özbek, Münevver Saraçoğlu, Mevlut Özpınar, Sedat Çakıltaş, Bekir Döner, Erdem Karaağaç, Cemalettin Kocatepe, İbrahim Çelik, Erkan Naycı, Polat Yılmaz, Yasin Erzincanlı, Beytullah Özceylan, Soner Gürsan, Mehmet Atav, Ahmet Acar, Barbaros Çil, Mehmet Mercan, Yaşar Düzgün, Mahmut Tosun, Metin Zümrüttaş, İsmail Türk, Tevfik yumlu, Metin Malkoç, Hayati Dertli, Halil Taşpınar, Özgür Taşçı, Veysel Şen.

UYSAL’IN GÖNLÜ COŞKUN, BAŞI DİK
Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Ertan Küçükay, Gültekin Uysal’ın demokrasi mücadelesine güç kattığını söyledi. Küçükay, “1946 şafafğında ortaya çıkan Demokrat Partinin bugünkü temsilcileriyiz. Çok büyük sıkıntılar çektik, darbeler gördük. Bu devlete küsmedik, millete küsmedik. Her fırsatta millete giderek bu milletin hizmetkarlığına talip olduk. Bir silkiniş içindeyiz. Anadolu Kartalı Gültekin Uysal’ın önderliğinde millete gidiyoruz. Afyon, Demokrat Parti ve kendi evladına nefes veriyor, güç veriyor. Gültekin ysal öyle bir lider ki, yüreği Menderes gibi Dicle gibi coştuk, başı Ağrı Dağı gibi dik” dedi.

ISPARTA’DAN KIRAT HEDİYESİ
Uysal’ın konuşmasının ardından Demokrat Parti Isparta İl Başkanlığı, Uysal’a “kırat”lı bir tablo hediye etti. Diğer parti temsilcilerinin de misafir olarak katıldığı kongrede, mevcut İl Başkanı Gürcan Şensoy, tek listeyle girdiği seçimi kazandı.

“İktidar olacağız”

Demokrat Parti İl Başkanı Gürcan Şensoy, Demokrat Parti’nin Afyonkarahisar’da iktidar olacağını söyledi

Demokrat Parti İl Başkanı Gürcan Şensoy, Demokrat Parti’nin tüm kadrolarıyla başarı için hazır olduğunu belirtti. Şensoy, “Demokrat Parti, bu devletin çimentosudur. Demokrat Parti tüm yön levhaları millete dönük bir partidir. Türk Milleti sizler sayesinde, bizler sayesinde, büyüklerimiz sayesinde almıştır. Bugünkü konumda millet Demokrat Parti’yi özlemiş, her şeyi ile demokrat olan bu misyon, Türk Milletine hizmet etmeye devam edecektir. İşimiz çok güç. Demokrat Parti hep zordan kolaya gelmiştir. 1923’ü anlamayanlar 2023’ü anlayamazlar. Türkiye Cumhuriyeti’ni bölmek isteyen güçler, hem içten hem dıştan bölmek üzere vazifeleri ifa etmek üzere görevlendirilmiştir. Önümüzdeki yerel seçimlerde Demokrat Parti Afyon’da tekrar iktidar olacağız. Afyon’da Afyon’u yönetmek amacıyla yola çıktık. Tüm kadrolarımızla Afyon’u yönetmeye talibiz. Yöneticilerimiz Afyon’da Demokrat Parti bayrağını en üst seviyeye çıkaracaklardır” diye konuştu.

Murat ARISOY

Bakmadan Geçme