Afyon’da DASK oranı yüzde 16

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan ‘Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor’ adlı proje yarışması ile ilgili açıklama yapan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, Afyonkarahisar'ın topraklarının yarısının birinci, diğer yarısının ise ikinci derece deprem kuşağında olmasına rağmen, DASK oranın Afyonkarahisar'da yüzde 16 olduğunu söyledi İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, depremde zararlarının en [&hellip]

Afyon'da DASK oranı yüzde 16

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan ‘Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor’ adlı proje yarışması ile ilgili açıklama yapan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, Afyonkarahisar’ın topraklarının yarısının birinci, diğer yarısının ise ikinci derece deprem kuşağında olmasına rağmen, DASK oranın Afyonkarahisar’da yüzde 16 olduğunu söyledi

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, depremde zararlarının en aza indirilmesi amacıyla alınan tedbirlerden en önemli olanlardan birisinin Zorunlu Deprem Sigortası’na ilişkin düzenleme olduğunu ifade etti.
Buldan, dünyadaki en hareketli deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunan Türkiye topraklarının yüzde 96’sının deprem riski içerisinde olduğunu belirtti. Türkiye’nin deprem riski açısından 5 ayrı bölgeye ayrıldığını kaydeden Buldan, Afyonkarahisar topraklarının yarısının birinci derece diğer yarısının ise ikinci derece deprem bölgesinde yer aldığını söyledi.
Buldan, “Gerek bu veriler gerekse daha önce yaşanmış olan depremler, özellikle de ilimizin deprem tehlikesi ile ne kadar yüzyüze olduğunu ortaya koymaktadır. Depremlerin meskenlerde yarattığı maddi zararları Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında karşılamak üzere kurulan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), yapmış olduğu çalışmalar ile 6305 sayılı Afet Sigortaları Kanunu kapsamındaki konutlarda Zorunlu Deprem Sigortasını yaygınlaştırmaya çalışmaktadır.Bu bağlamda bu yıl ‘Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor’ adlı proje yarışmasının ikincisi düzenlenmektedir. Yarışmada birinci olan il, DASK Güvenli Hayat Parkı kazanacaktır. Ayrıca dereceye giren ilk üç şehrin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne malzeme yardımı yapılacaktır. Ülke kaynaklarının etkili bir şekilde kullanılması ve afet sonrası yaşanan sıkıntıların en aza indirilmesi için alınacak en önemli tedbirlerden biri de Zorunlu Deprem Sigortası’nın yaptırılmasıdır” diye konuştu.
DASK sigortalılık oranının Türkiye genelinde yüzde 26, Afyonkarahisar’da ise yüzde 16 olduğunu kaydeden Buldan, “Deprem ve zorunlu deprem sigortası bilincini artırmak, depremden sonra afetzedeler üzerindeki maddi yükün hafifletilmesi ve iyileştirme sürecini hızlandırmak, riski transfer etmek ve yaymak üzere DASK sigortasının yaptırılması halkımız açısından faydalı olacaktır” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme