• Haberler
  • Genel
  • Afyon'da Cimnastik En Sevilen Branş Haline Geldi

Afyon'da Cimnastik En Sevilen Branş Haline Geldi

Türkiye Cimnastik Afyonkarahisar İl Temsilciliği görevine 2022 yılı Şubat ayında başlayan Bora Yiğit, Afyonkarahisar’ı Federasyonun dergisine anlattı.

2022 yılı Şubat Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın olurunu alarak Cimnastik İl Temsilciliği görevine başlayan Bora Yiğit Gazeteniz Kocatepe’ye Afyonkarahisar’daki cimnastik sporunun faaliyetlerini anlattı. Afyonkarahisar spor camiası içinde beden eğitimi öğretmenliği, hakemlik, antrenörlük ve birçok branşta lisanslı sporcu olarak hizmet ettiğini ve hala sahalarda büyük bir şevkle, istekle devam ettiğini ifade eden Yiğit, “Özellikle Afyonkarahisar spor adına çok dinamik ve hareketli bir şehrimizdir. Fakat cimnastik adına bu branşta ne yazık ki yıllarca çok gerilerde kalmış bir branşımızdı. Özellikle yerelde Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın İsmail Hakkı Kasapoğlu müdürümüzün üstün gayret ve çabaları sonucunda büyük bir sıçrama yaparak, cimnastik branşımızı Afyonkarahisar’da en sevilen branş haline getirmiş bulunmaktayız. Kısaca faaliyetlerimizi sıralayacak olursak en önemlisi, ne yazık ki cimnastik adına bir salonumuz yoktu. Müdürümüz Sayın İsmail Hakkı Kasapoğlu’nun talimatlarıyla ve Federasyon Başkanımız Sayın Suat Çelen’in destekleriyle Afyonkarahisar’da ilk defa bir cimnastik spor salonumuz oldu ve bu hizmetten sonra Afyonkarahisar’da branşımız adına müthiş gelişmeler yaşadık.” dedi.

Haber

LİSANSLI SAYILARINDA YÜZDE YÜZDEN FAZLA ARTIŞ

Lisanslı sporcu sayılarında yaşanan artışlara dikkat çeken Yiğit, “Göreve başlamadan önce 228 erkek, 516 kadın olmak üzere toplamda 744 olan lisanslı sporcu sayımız bugün itibariyle 652 erkek, bin 333 kadın olmak üzere bin 985 lisanslı sporcuya yükselmiştir. İlimiz Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde (GSM) kadrolu 1 cimnastik antrenörümüz varken şimdi EYS de dahil olmak üzere 15 cimnastik antrenörümüz olmuştur. 12 kulübümüz GSM’de cimnastik çalışması adına taahhütte bulunmuş ve şuan 5 kulübümüz aktif hale getirilmiş ve bu kulüplerden 3 kulübümüzün de TCF tarafından akreditasyonları sağlanmıştır. Daha önce hiçbir müsabakaya katılım sağlanmamıştı, şimdi İzmir, Bolu,Balıkesir illerimizde düzenlenen yarışmalara katılımlar sağlandı ve dereceler alınmıştır. İlk defa 300 lisanslı sporcu katılımıyla kulüpler arası müsabakalar yapıldı ve il müdürümüzün talimatlarıyla her ay düzenlenecek. İlk defa yaz spor okulları açıldı ve salonumuzda 275 erkek cimnastik, bayanlarda 2 bin cimnastik sporcu olmak üzere merkezde 2 bin 275 sporcumuz cimnastik eğitimi aldı. Kış sezonunda da eğitimlerimiz devam edecek. İlk defa ilçelerimize cimnastik kursları açıldı. Bayat ilçemizde 185 sporcu,Çay ilçemizde 185 sporcu, Şuhut ilçemizde 200 sporcu, Sandıklı ilçemizde 78 sporcu olmak üzere 4 ilçemizde toplam 648 sporcuya eğitim verilmiş ve kurslarımız devam ediyor. Afyonkarahisar ilçeleri gezilmiş ve cimnastik kurslarının açılması hususunda görüşmeler yapılmış. İl müdürümüzün talimat ve destekleriyle ilçelerimizin tamamına kurs açılması hususunda etkinliklerimiz başlamıştır.” ifadelerine yer verdi.

Haber

“İLK DEFA ANNE VE ÇOCUKLARA PARKUR YARIŞMASI DÜZENLENECEK”

Afyonkarahisar’da ilkleri gerçekleştirmek istediklerini ifade eden Yiğit, “İlk defa anne ve çocukların yarışacağı bir parkur yarışması düzenlenecek. Cimnastiğe gönül veren iş insanlarımızın katılımlarıyla il temsilciliği bünyesinde bir yönetim oluşturulmuş ve bu anlamda gücümüze güç katarak yolumuza devam ediyoruz. Şuan yönetimimiz ile birlikte aylık cimnastik dergisi hazırlanmaktadır. Yine cimnastik il temsilciliği web sitesi hazırlanmaktadır. Ekip olarak resmi günlerde protokol ziyaretleri yapılmaktadır. Değerli cimnastik ailemiz, Afyonkarahisar olarak Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın İsmail Hakkı Kasapoğlu’nun talimat ve destekleriyle Afyonkarahisar’da birçok yenilik ve kazanım olmuş, artık Afyonkarahisar önümüzdeki birkaç yıl içinde kürsüde yerini alacaktır. Bu anlamda başta Afyonkarahisar Valimiz Sayın Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve TCF Başkanımız Sayın Suat Çelen olmak üzere GSM Müdürümüz Sayın İsmail Hakkı Kasapoğlu, değerli antrenör arkadaşlarıma, sporcularımıza ve velilerimize, il temsilciliği bünyesinde kurmuş olduğumuz yönetim kurulumuza en derin saygı ve selamlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme