Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın

AFYON’DA CAFER GETİR PEÇETE SİYASETİ

Burcu Aydın 8 Temmuz 2016 Cuma 10:26:18
 

Ramazan ayının ortalarında Afyonkarahisar-Ankara yolu üzerinde göçer Romen vatandaşlarla ilgili CHP’nin Romen kökenli İzmir Milletvekili Özcan Purçu tarafından bir nümayiş tertiplendi hatırlarsanız.
Evet kelimenin tam anlamı ile nümayişti bu. Toplumun belli kesimlerini kaşımak bana göre nümayiştir. O insanların sorunlarını çözmek ya da taleplerini karşılamak değildi amaç izlediğime göre. Çünkü konmuş yani ikamet halinde olan Romenler de avazları çıktığı kadar yapılana karşı çıktılar.
İşin vahimi Afyonkarahisar’ın siyasetçileri ana muhalefetinden iktidarına kadar zor duruma düştü. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı aldığı cevabı hiçe sayarak defalarca taciz edercesine telefonla arattıran Purçu’nun, kendi çapında düzenlediği nümayişi elinde patladı. Ama üzücü olanın buna CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal ve CHP İl Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan’ın ucundan kıyısından da olsa alet olmasıydı.
Vatanperver, ulusal sol anlayışlı bir siyasi çizgisi olan, siyaset yolculuğunda kendinden emin, attığı adımı bilen, cesur tavırlarıyla istikbal vaad eden Burcu Köksal bana göre ilk hatasını yaptı. Elinde değildi belki parti genel merkezinin talimatını icra etmesi gerekiyordu ama onun için bu durumun bir eksi olduğunu düşünenlerdenim. Aynı durum M. Kemal Demirkırkan içinde geçerlidir.
İnsanları ayrıştırmaya, “sen bizden değilsin” demeye elbette karşıyız, karşı da olmalıyız. Ama yazının başında da ifade ettiğimiz üzere ikamet halinde olan aile hayatı yaşayan Romen vatandaşlarda Romen olduklarını iddia eden her türlü yüz kızartıcı suçla itham edilen bu kişilerden duydukları rahatsızlığı ifade ettiler.
Kaldı ki düz mantıkta olayı değerlendirdiğinizde birkaç aya kalmadan yollara düşecek insanlara talep edilen su, kanalizasyon, park gibi hizmetleri vermek akıl karı değil. Ayrıca kamu malına zarar veren, bulundukları yerlerde umumi tuvaletleri söken, hırsızlık, fuhuş gibi işlerle anılan kişilerin savunuculuğunu yapmak ne kadar doğru?
Son zamanlarda Afyon’da “Cafer getir peçete” anlayışı ile il dışı siyasilerin atakları kimsenin hoşuna gitmiyor. Bu vesile ile Sayın İzmir Milletvekili Özcan Purçu’ya önceliği seçim bölgesi olan İzmir’e vermesini tavsiye ediyoruz. Evet hepiniz milletin vekilisinizi anladık onda sorun yok ama öncelikleriniz, aciliyetliğiniz seçim bölgeleriniz olmalı Sayın Vekil. Başkaca yörelerin, mevkidaşların huzurunu popülist siyasi yaklaşımlarla bozmaya kimsenin hakkı yok.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER