• Haberler
  • Eğitim
  • Afyon’da Burs Almaya Hak Kazanan Öğrenciler Açıklandı

Afyon’da Burs Almaya Hak Kazanan Öğrenciler Açıklandı

Afyonkarahisar Belediyesi, tarafından “Eğitime Destek” projesi kapsamında burs almaya hak kazanan öğrencilerin velilerine banka kartları dağıtılmaya başlandı.

Eğitime Destek” projesi kapsamında burs almaya hak kazanan öğrencilere, Belediye Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından Beyaz Masa’da burs kart dağıtımı gerçekleştirildi. Burs alacak öğrenciler ve ebeveynleri banka kartlarını Başkan Zeybek’ten aldı. Programa Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Süleyman Kaya, Beyaz Masa Birim Sorumlusu Turgay Gündoğdu ve birim personeli eşlik etti.
BURS KARTLARI AİLELERE TESLİM EDİLDİ
Afyonkarahisar Belediyesi İlkokul ve ortaokul öğrencilerini kapsayan eğitim bursundan ihtiyaç sahibi olmak şartıyla; öksüz, yetim, şehit ve gazi çocuğu, kendisi yüzde 40 ve üzeri engelli olan öğrenciler, anne ve babası resmi ayrı olup ihtiyaç sahibi olan öğrenciler ile diğer ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim yardımı sağlıyor. Bu kapsamda, bu yıl beş ay boyunca verilecek olan 350 TL olacak burs sahiplerinin banka kartları velilere Mehmet Zeybek tarafından teslim edildi.

3 BİN 690 ÖĞRENCİYE AYLIK 350 TL YATACAK
Bu yıl ki eğitime destek bursuna 4 bin 151 başvuru yapıldığını belirten Mehmet Zeybek, “Göreve geldiğimiz andan itibaren ihtiyaç sahibi öğrencilerimize desteğimiz devam ediyor. 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı için İlk ve ortaöğretim burs desteğine 4 bin 151 velimiz başvurdu. Meclisimizdeki eğitim komisyonu ve mesai arkadaşlarımızın ciddi çalışmaları neticesi 3 bin 690 öğrencimize 5 ay boyunca 350 TL burs desteği kartlarının dağıtımına başladık. Toplamda her bir öğrencimize 1.750 TL ödeme yapılmış olacak. Öğrencilerimize başarılar diliyorum. Eğitime olan desteklerimiz kapsamlı. Kitap, kırtasiye, bot ve mont desteği de veriyoruz. Biz öğrencilerimizden başarılı olmalarını istiyoruz ve bunun için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Her daim öğrencilerimizin, halkımızın, ihtiyaç sahiplerinin yanındayız. Bunun haricinde gerçek ihtiyaç sahibi insanlarımızı da burada hiç geri çevirmiyoruz. Ekiplerimiz son derece titiz çalışıyor. Halkımızın her daim yanındayız” dedi.
Eğitime desteklerin devam edeceğini vurgulayan Zeybek, çeşitli projeler ile yüzleri güldürmeyi sürdüreceklerini söyledi.

Bakmadan Geçme