• Haberler
  • Gündem
  • 'Afyon’da birlik, beraberlik ve dostluğun olduğu bir dönemdeyiz”

'Afyon’da birlik, beraberlik ve dostluğun olduğu bir dönemdeyiz”

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, şehrin çıtasının daha yükseğe çıkarılması için kurumlar ve yöneticiler arasında birlik ve beraberliğin tesis edildiğini belirtti   Afyonkarahisar'ın var olan turizm potansiyelini daha da artırmak, keşfedilmeyi bekleyen turizm değerlerini gün yüzüne çıkararak, gerekli sağlıklaştırma ve restorasyon çalışmalarından sonra daha fazla yerli ve yabancı turisti ağırlamak, sektörün temel sorunlarını çözüme kavuşturarak tek [&hellip]

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, şehrin çıtasının daha yükseğe çıkarılması için kurumlar ve yöneticiler arasında birlik ve beraberliğin tesis edildiğini belirtti

Afyonkarahisar’ın var olan turizm potansiyelini daha da artırmak, keşfedilmeyi bekleyen turizm değerlerini gün yüzüne çıkararak, gerekli sağlıklaştırma ve restorasyon çalışmalarından sonra daha fazla yerli ve yabancı turisti ağırlamak, sektörün temel sorunlarını çözüme kavuşturarak tek bir elden ortak akılla şehri tanıtabilmek amacıyla Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek başkanlığında Turizm Değerlendirme Toplantısı yapıldı.
NG Afyon Otel’de düzenlenen toplantıya Vali Gökmen Çiçek’in yanı sıra Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Vali Yardımcıları Dr. Mehmet Boztepe ve Mehmet Keklik, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, termal otellerin genel müdürleri ve turizm sektörü temsilcileri katıldı.
“O DÖNEM BU DÖNEM”
Toplantı öncesi konuşan Vali Gökmen Çiçek, “Bazı zamanlar vardır, o zamanlarda Allah her şeyi yoluna koyar ve her şeyi denk getirir. Afyonkarahisar için de böyle bir dönemdeyiz. Milletvekillerimizden Belediye Başkanımıza ve tüm kurum müdürlerimizden, yöneticilerimize çok iyi anlaşan ve birlik içinde çalışan bir ekiple birlikteyiz. Ayrımız gayrımız yok. Üniversitemiz 100 Ayazinili vatandaşa eğitim verdi. Muazzamdı. Rektörlerimize teşekkür ediyorum. Resmiyetten çok dostluk, birlik ve beraberliğin olduğu bir ekiple çalışıyoruz. Bu sayede birbirimize karşı rahat hissediyoruz. Bir daha böyle güzel çalışan bir ekip denk gelir mi bilmiyorum. İlimizin tanıtımı noktasında herkes elini taşın altına koyarak el birliği ile çalışıyor, hem yerel hem ulusal anlamda tanınıyoruz. Dünya Motokros Şampiyonasına ev sahipliği yapıyor olmak çok önemli bir unsur. Sadece Motokros zamanında değil her zaman bunun reklamı ve sürecinin kente çok büyük katkısı olduğunu gördüm.” şeklinde konuştu.
Vali Çiçek’in konuşmasının ardından turizm alanında yaşanan temel sorunlar, çözülmesi gereken acil konular, Ayazini Kültür Köyü, Emre Gölü Çevre ve Frig Medeniyet Bahçesi ile Kırkgöz Köprüsü değerlerinin restorasyon turizmi odaklı çalışmaları, bu konudaki talepler, yabancı misafirlerin sayısını artırmak noktasında izlenecek yol ile sektör temsilcilerinin bu konudaki görüşleri değerlendirildi.
GİZEMLİ ŞEHİR AFYON
Baharı tüm gizemiyle karşılayan Ayazini ve Frig Vadisi bölgesinde devam eden sokak sağlıklaştırma ve rekreasyon çalışmalarında gelinen son durumun gözden geçirildiği toplantıda, tarihin doğal güzelliklerle buluştuğu atmosfere herkesin tanık olması ve turistlere en güzel şekilde yansıtabilmek adına yapılacak tanıtım faaliyetleri konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunularak, görüşler oylamaya sunuldu.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

YOĞUN KATILIM
Toplantıya, Vali Yardımcıları Dr. Mehmet Boztepe ve Mehmet Keklik, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, AKÜ Rektörü Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Nurullah Okumuş, Belediye Başkan Yardımcıları Süleyman Karakuş, Murat Öner, Benol Kaplan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır ve turizm sektörünün temsilcileri katıldı.

Afyon, hak ettiği yere gelecek

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Şehrimizin tanıtımı adına Afyonkarahisar Belediyesi olarak elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. Belediye olarak her zaman yanınızdayız. Yeter ki Afyon’u hak ettiği yere el birliği ile getirelim.” dedi.
“VALİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Vali Gökmen Çiçek’in şehri için bir şans olduğuna dikkat çeken Zeybek, “Sağolsun Sayın Valimiz ilimizin tanıtımına çok büyük emek veriyor. Şehrimizin tanıtımına katkı sağlayan bir Valiye sahibiz. Kendisi Afyonkarahisar için bir şans. Bu şansı iyi değerlendirmeliyiz. Sizler adına teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 2021 yılı içinde Afyonkarahisar’da düzenlenecek sportif faaliyetlere pandemi kuralları çerçevesinde hız vereceklerini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar’ın barındırdığı zenginliklerle yılın 12 ayında farklı turizm kollarında hizmet verebilecek altyapıya sahip olduğunu işaret etti.
“2021 MOTOKROS ŞAMPİYONASI
FESTİVAL HAVASINDA OLACAK”
Afyonkarahisar’ın Cumhurbaşkanlığı himayesinde 2021 yılında yapılması planlanan Dünya Motokros Şampiyonasına hazırlandığını ifade eden Zeybek yarışların festival havasında geçeceğini ifade ederek, “2018 ve 2019 yıllarında Dünya Motokros Şampiyonası’nın ikinci ayakları gerçekleştirilmiş, dünyanın en iyi pist ödülünü almıştı. 2019 yılında 2018 senesinden daha iyi bir organizasyon gerçekleştirerek motorsporunu seven insanları, Afyonkarahisar’da buluşturduk. 2020 yılında yapmayı düşündüğümüz bu organizasyonu, Kovid-19 hadisesinden dolayı ötelemek mecburiyetinde kaldık. Bu sene inşallah geride kalan yıllara nazaran çok daha iyi bir organizasyon yapacağız.” dedi.

ATV VE UTV TUTKUNLARI AFYONKARAHİSAR’DA
Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun tanıtım konusunda verdiği desteklerden bahseden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Sağolsun TMF motokros yarışmalarının yanında tanıtım için bizlere her türlü desteği veriyor. Geçtiğimiz aylarda 60 farklı ilden off road tutkunlarını araçlarıyla birlikte ilimizde ağırladık. Yine bu hafta sonu ATV ve UTV tutkunlarını Frig bölgesi olmak üzere şehrimizin birçok noktasında ağırlayacağız.” diye konuştu.

“BÜYÜKELÇİLERİ ŞEHRİMİZDE MİSAFİR EDECEĞİZ”
Gastronomi alanında yapılan çalışmalara ilişkin de açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne 81 il Valisine, Belediye Başkanlarına ve Büyükelçilere lezzet paketi gönderdiklerini hatırlattı. Büyükelçilere gönderilen lezzet paketlerinden çok güzel geri dönüşler aldıklarını ifade Zeybek, Temmuz yada Ağustos ayı içinde tüm büyükelçileri eşleriyle birlikte Afyonkarahisar’da ağırlamayı düşündüklerini söyledi.

“70’E YAKIN SPOR KULÜBÜ ŞEHRİMİZDE KAMP YAPTI”
Afyonkarahisar’ın tarihi sokaklarında yer alan evlerin restorasyonun devam ettiğini belirten Başkan Zeybek, Spor Turizminin gelişmesi konusunda da çalışmalar yürütüldüğünü kaydederek geçtiğimiz yıl 70’e yakın takımın şehrimizde kamp yaptığını söyledi. Bu konuda profesyonel bir broşür çalışması yaptıklarını dile getiren Zeybek, bu tanıtım broşürünü Türkiye’deki tüm spor kulüplerine gönderdiklerini sözlerine ekledi. Toplantıda Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar’da bir konuşma yaparak Afyonkarahisar Belediyesi’nin şehrin tanıtımı adına yaptığı kültürel ve sosyal aktiviteler hakkında açıklamalarda bulundu. Gastronomi alanında yapılan çalışmalara ilişkin de açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne 81 il Valisine, Belediye Başkanlarına ve Büyükelçilere lezzet paketi gönderdiklerini hatırlattı. Büyükelçilere gönderilen lezzet paketlerinden çok güzel geri dönüşler aldıklarını ifade Zeybek, Temmuz yada Ağustos ayı içinde tüm büyükelçileri eşleriyle birlikte Afyonkarahisar’da ağırlamayı düşündüklerini söyledi.

ALEM FM 9 NİSAN’DA
AFYON’DAN YAYIN YAPACAK
Gastronomi alanında yapılan tanıtım çalışmalarından söz eden İhsan Akar, Gastronomi Müzesi ile ilgili çalışmaları hızlandırdıklarını söyledi. Gastronomi çalışmalarına Frigya’yı dahil etiklerini söyleyen İhsan Akar, Gastronomi Festivalini 14-17 Ekim tarihleri arasında yapmayı hedeflediklerini ifade etti. Akarn, Millet Hamamı’nda Hamam Kültürü Müzesi ve Kahvaltı Evi çalışmalarına başladıklarını kaydetti. Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar, Afyonkarahisar Valiliği ile iş birliği halinde yapılan Demircilik ve Nalbant Müzesi çalışmalarında da sona geldiklerini kaydetti. Türkiye’nin önde gelen yayın kuruluşlarından olan Alem Fm’i şehre davet ettiklerini söyleyen İhsan Akar, Alem Fm’in 9 Nisan tarihinde Afyonkarahisar’dan canlı yayın yapacağını bu yayında da ilin tanıtımına katkıda bulunacaklarını ifade etti.

TEKNOFEST 2022 AFYONKARAHİSAR’DA OLMALI
Türkiye’de ve tüm Dünyada Afyonkarahisar’ın daha fazla tanıtılması gerektiğine değinen Vali Gökmen Çiçek, “Çok önemsediğim diğer bir konu ise 2022 yılıdır. Yani zaferin 100. Yılını kutlayacağımız yıl. 2022 yılında TEKNOFEST’in mutlaka burada, Afyonkarahisar’da, olması lazım. ” dedi.

Bakmadan Geçme