Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ali İhsan Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

AFYON’DA BİR ORTAOKUL VE İBRAHİM KÜÇÜKKURT

Okul yaşamımın ilkokul ve ortaokul döneminde, 1964 Yılına kadar Afyon şehir merkezinde üç Devlet Lisesi vardı: Afyon Lisesi, Erkek Sanat Enstitüsü ve Kız Sanat Enstitüsü.

Lisenin ve Sanat Enstitülerinin bünyelerinde Orta kısımları (okulları) mevcuttu.

Daha sonraki Yıllarda Liselerin bünyesindeki Ortaokullar ayrıldılar.

Şemsettin Karahisari Ortaokulu, Merkez Ortaokulu, İmam Hatip Ortaokulu ve diğer Ortaokullar müstakil olarak eğitim vermeye başladılar.

O zamanlar Sınıflarda genelde 50-60 öğrenci bulunurdu.

Bugün Afyon Şehir Merkezinde 40’ı aşan Devlet ve Kolej Ortaokullarının eğitim ve öğrenime devam ettiklerini öğrendim.
* * * * *
Memuriyet görevim gereği, 1986 Yılında Afyon’dan ayrılmama, emekli olup Antalya’da ikamet etmeme rağmen, çeşitli vesilelerle her Yıl doğup büyüdüğüm Afyon’a gelirim.

70 Yaşında olmam ve halen yaşadığımız Covid-19 virüs salgını nedeniyle, resmi mercilerden izin alıp geçen hafta geldiğim memleketimde, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına azami hassasiyet göstererek akraba ve dostlarımı ziyaret etmeye çalışıyorum.

Bu gelişimde, uzun zamandır görmeyi arzu ettiğim Neriman İbrahim Küçükkurt Devlet Ortaoku-lu’nu yeğenim Sezer Küçükkurt’la birlikte ziyaret etme fırsatı buldum.

Kardeşi olmaktan gurur duyduğum, hayatını eğitime adamış, yardım severliğiyle arkasında unutulmayacak izler bırakan; merhum İbrahim abimin ve eşinin adını taşıyan Orta Okulu bugüne kadar ziyaret edemediğim için ne kadar üzüldüğümü ve pişman olduğumu ifade etmekte güçlük çekiyorum.

Başarılı ve yetenekli Okul Müdürü İbrahim Diyar, Okulun ilk binasını ve geçtiğimiz öğretim yılında hizmete giren ikinci binasını gezdirdi ve Okul hakkında geniş bilgiler verdi;

1400’ü aşkın Öğrencinin eğitim ve öğrenim gördüğü Neriman İbrahim Küçükkurt Ortaokulu, 2013 Eğitim ve Öğretim Yılında hizmete girmesine rağmen, mazisi çok daha eski Devlet Ortaokullarının yanısıra, Afyon’da ve Antalya’da gördüğüm Devlet okulları ve Kolejlerin çoğundan daha modern, daha donanımlı ve entegre bir Ortaokul…

Başta Okul Müdürü ve seçkin Eğitim kadrosunun çok üstün hizmet ve gayretleri, kısa zamanda Afyon’un en başarılı Ortaokulu ünvanını kazanmasını sağlamış…

Mezunlarının, LGS sınavlarında Türkiye 1.’ncisi çıkarması yanında, Fen Liselerini kazanan öğrenci sıralamasında da Afyon 1.’cisi.
* * * * *
Okulun 30-35 kişilik Dershaneleri, Müdür Yardımcısı ve Öğretmen odaları, bilgisayar ve teknoloji laboratuvarları, zeka oyun ve hobi odaları, müzik salonu, kütüphanesi, Öğrenci Veli görüşme ve bekleme salonları, yemekhaneleri, kantini, tuvaletleri, basketbol-voleybol-hendbol sahalarının yer aldığı geniş bahçesi, turnikeli giriş-çıkış bahçe kapısı ve güvenliğinin; donanımı, temizliği, düzeni ve kalitesiyle, birçok Devlet ve Özel Kolej Lise ve Ortaokullarına örnek olduğu ve olacağı kanaati edindim…

Her öğrencinin, kimliğini içeren kartla turnikelerden Okula girdiklerini ve giriş-çıkışlarının kayıt altına alındığına ilk defa şahit oldum.

Okul Müdürü, önümüzdeki kısa zamanda, kendi imkan ve gayretleriyle, geniş bahçede orta ölçekli bir kapalı spor salonu yapacaklarını söylediğinde, Yöneticinin kapasite ve vizyonunun önemini bir kere daha hatırladım.

Yine kendi imkanlarıyla yapılan, yeni binasının en üst katında yer alan 286 koltuklu çok geniş ve ferah Konferans salonunu gezdiğimde; Okulun öğrencilerinin ne kadar şanslı olduklarını gördüm…

Bir çok Lise ve Ortaokulun sahip olamadığı büyüklükte ve mükemmellikteki Konferans salonu; donanımıyla, konferans ve toplantılar yanında, öğrencilerin münazaralar, folklör gösterileri, tiyatrolar ve konserler gibi çeşitli etkinliklerini rahatça sergileyebilecekleri imkan ve teçhizatlara sahip…

Salonun sahnesi ve kulis odalarının genişliği, her türlü frofesyonel tiyatro oyunlarının oynanmasına müsait …

Okulun katlar arasındaki merdiven basamaklarının hemen hemen tamamının ön yüzlerinde, teneffüslerde öğrencilerin iniş çıkışlarında mutlaka dikkatlerini çekeceğini tahmin ettiğim; Türkçe, Matematik, İngilizce, Fen ve Sosyal bilgiler derslerindeki çeşitli pratik ve kısa bilgileri içeren renkli yazılar yer alıyor. Öğrencilerin büyük bölümünün teneffüslerde bu yazılardan yararlandıklarından ve bilgilendiklerinden eminim…
* * * * *
Görkemli ikinci(yeni) binanın ön cephesinde yer alan ve dikkatimi çeken N.İ.K.O yazısının, Neriman İbrahim Küçükkurt Ortaokulunun kısaltılmış baş harfleri olduğunu, öğrencilerin bu harfleri Okulun isminin kodu olarak benimsediklerini ve kullandıklarını öğrendim.

Müdür beyin, N.İ.K.O. yazısı dışında, yine binanın aynı cephesine Okulun adını yazdıracaklarını söylemesi Sezer’i ve beni çok memnun etti.

Ziyaretimiz sonunda, Okul Müdürü İbrahim Diyar’ı, Okulun Öğretmenlerini ve Personelini tebrik ederek başarılarının devamını temenni ettik…

Bu vesile ile Merhum İbrahim abimi rahmetle, minnetle ve özlemle anıyorum.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER