Afyon’da bir minibüste 99 göçmen yakalandı

Bir araç içerisindeki 99 Bangladeş ve Pakistan uyruklu şahıs Afyonkarahisar polisi tarafından yakalandı. Bu şahısların sevki için alındığı belirlenen 20 bin 165 TL’ye el konulurken yakalanan sığınmacılar haklarında işlem yapılmak üzere Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi. Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerince önceki gün yapılan çalışmalar neticesinde Afyonkarahisar [&hellip]

Bir araç içerisindeki 99 Bangladeş ve Pakistan uyruklu şahıs Afyonkarahisar polisi tarafından yakalandı. Bu şahısların sevki için alındığı belirlenen 20 bin 165 TL’ye el konulurken yakalanan sığınmacılar haklarında işlem yapılmak üzere Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerince önceki gün yapılan çalışmalar neticesinde Afyonkarahisar şehre giriş istikametinde yabancıları taşıdığı değerlendirilen üç araç durduruldu. Araçların içerisinde bulunan 4 şüpheli ve üzerlerinde kimlik ve kimlik yerine geçen herhangi bir belgesi bulunmayan 22’si çocuk toplamda 99 Pakistan ve Bangladeş uyruklu şahıs yakalandı. Ayrıca yapılan çalışmaların devamında olayla bağlantısı bulunan 1 araç ve 1 şüpheli şahıs Uşak ilinde durdurularak yakalandılar.
Yabancı uyruklu şahısların sevkini sağlayan R.Ş, T.V, İ.Y , S.V ve E.B isimli şahıslar Cumhuriyet Savcısından alınan talimat doğrultusunda gözaltına alındı. Söz konusu şahıslar yapılan adli işlemler neticesinde çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak bugün Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilirken, suçta kullanıldığı değerlendirilen 4 araca ve 20 bin 165 TL paraya el konuldu. Haklarında idari işlem yapılan 99 Yabancı uyruklu şahıs ise İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

Bakmadan Geçme