• Haberler
  • Genel
  • Afyon’da Başbuğ üzüntüsü – Kocatepe Gazetesi

Afyon’da Başbuğ üzüntüsü – Kocatepe Gazetesi

Genelkurmay Eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un ilkokul arkadaşları tutuklama kararını duyunca büyük üzüntü duydu İnternet andıçı davası kapsamında “cebir ve şiddet kullanarak hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen ve tamamen engellemeye teşebbüs” ile “terör örgütü yöneticiliği” suçlarından tutuklanan aslen Afyonkarahisarlı olan Genelkurmay Eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un Afyonkarahisar’da bulunan arkadaşları büyük üzüntü [&hellip]

Afyon'da Başbuğ üzüntüsü

Genelkurmay Eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un ilkokul arkadaşları tutuklama kararını duyunca büyük üzüntü duydu

İnternet andıçı davası kapsamında “cebir ve şiddet kullanarak hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen ve tamamen engellemeye teşebbüs” ile “terör örgütü yöneticiliği” suçlarından tutuklanan aslen Afyonkarahisarlı olan Genelkurmay Eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un Afyonkarahisar’da bulunan arkadaşları büyük üzüntü yaşadıklarını söylediler
Genelkurmay Eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un ilkokul arkadaşları tutuklama kararını duyunca büyük üzüntü duyduklarını dile getirirlerken, “Bizim başımıza gelmiş gibi hissediyoruz, inşallah te-mize çıkar” dediler.
“Arkadaşlarının kabahati”
Özellikle ilkokulu aynı sıralarda okuduğu arkadaşları tarafından üzüntü ile karşılanan tutuklanma olayında, en iyi kararın yargıçlar tarafından verileceği görüşüne varıldı.
İlkokul birinci sınıftan beşinci sınıfa kadar birlikte okuduğu, her türlü sıkıntısında Başbuğ’un yanında olan çocukluk arkadaşı Selahattin Kızıl kararı duyunca şok yaşadığını söyledi. Manen yıkıldığını ve kırıldığını aktaran ayakkabı tamircisi Selahattin Kızıl, “O kadar dostluğumuz geçti. Onca zaman devlete ve millete faydalı olmuşken olanları duyunca üzüldük. Arkadaşlarının kabahati. Sustular sustular paşamızın üzerine yüklediler. Yanındaki komutanlar, yaverlerinin kabahati. Onların yüzünden tutuklandı. Afyonlu olarak çok ruhum kırıldı. İnşallah serbeste çıkar” dedi. Başbuğ ile zamanında çok şey yaşadıklarını anlatan Kızıl, geçmişte çektirdikleri fotoğrafları da işyerinin belirli yerlerinde sergilediğini söyledi.
“İnşallah temize çıkar”
Aynı sınıfta eğitim gördüğü bir diğer arkadaşı Muharrem Ergun ise, neden içeri aldıklarına anlam veremediğini söyledi. Olayın yaşandığı gün gece saatlerine kadar haberleri takip ettiğini anlatan Ergun, İlker Başbuğ’un bir konuşmasında, “Benim devlete yaptığımın karşılığı bu olmaması gerekirdi” sözünü hatırlatarak, kendisine hak verdiğini dile getirdi. Başbuğ’un sessiz bir kişi olduğunu anlatan Ergun, şöyle konuştu: “Bizim başımıza da gelmiş gibi hissediyoruz. Olmaması gereken bir şey diye düşündüm. Bilmiyorum, sonuç nereye varır. Sonuçlarını hep birlikte göreceğiz. İnşallah temize çıkar”
“Medar-ı
iftiharımızdır”
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı, Genelkurmay Eski Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un tutuklanmasını yorumladı. Kumartaşlı, “Afyonlu olarak medar-ı iftiharımızdır” dedi.
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı, Afyonkarahisarlı bir vatandaş ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bağrından kopmuş şehit aileleri ve Gaziler adına emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un tutuklanmasına üzüldüklerini söyledi. “İlker Başbuğ, bir Afyonkarahisarlı olarak medar-ı iftiharımızdı” diyen Kumartaşlı, İlker Başbuğ’un Türkiye’nin bağımsızlığını zedeleyecek herhangi bir yanlış yapacağını düşünmediğinin altını çizdi. Kumartaşlı, “Bir Afyonkarahisarlı olarak üzüldüğümüzü bildiririz. Yüce Türk adaletine güveniyoruz. Suçlu ve suçsuzlar er geç ortaya çıkacak. Başbuğ Paşa bizim gururumuz” dedi. Kumartaşlı, 26 Ağustos 2009’da Genelkurmay Başkanı ünvanı ile memleketi Afyonkarahisar’ı ziyaret eden Başbuğ’un şehit yakınları ve gazilerin sorunlarını dinlediğini, kendileriyle yakından ilgilendiğini de sözlerine ekledi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme