• Haberler
  • Spor
  • Afyon'da BALE kursu başlıyor – Kocatepe Gazetesi

Afyon'da BALE kursu başlıyor – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'da bale eğitimi verecek olan Bale Eğitmeni Nataliya Gorelova, daha önce Antalya, Isparta ve Dinar'da verdiği eğitimlerle biliniyor. Afyonkarahisar'da da eğitim verecek olan Nataliya Gorelova Bale Sanat Merkezi Sahibi ve Eğitmeni Nataliya Gorelova, velilerle Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde bir araya geldi. Velilere ilk olarak baleyi anlatan Gorelova, sonrasında velilerin sorularını yanıtladı. Sorulardan sonra da Gorelova'nın [&hellip]

Afyonkarahisar’da bale eğitimi verecek olan Bale Eğitmeni Nataliya Gorelova, daha önce Antalya, Isparta ve Dinar’da verdiği eğitimlerle biliniyor. Afyonkarahisar’da da eğitim verecek olan Nataliya Gorelova Bale Sanat Merkezi Sahibi ve Eğitmeni Nataliya Gorelova, velilerle Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde bir araya geldi. Velilere ilk olarak baleyi anlatan Gorelova, sonrasında velilerin sorularını yanıtladı. Sorulardan sonra da Gorelova’nın Isparta’da eğitim verdiği üç öğrencisi klasik bale gösteri sergiledi.
Gösteri sonrasında da yine öğrenci velilerinin sorularını yanıtlayan Gorelova, programın sonunda basın mensuplarına açıklama yaptı. Bale eğitimine küçük yaşta başlanması gerektiğini belirten Gorelova, “Çocuklar bale eğitimindeki disipline alışıyorlar. Bale eğitimleri uzun yıllar sürüyor. Hedefimiz bu geleceğimiz olan çocukları yetiştirerek güzel sanatlar ve bale bölümlerini kazandırmak.” dedi.
Gorelova “Bale çok sabır isteyen bir eğitimdir. Eğitimler ile küçük yaşta sorumluluk ve disiplin sahibi oluyorlar. Bu, davranışlarına, okula ve özel hayatlarına da yansıyor. Aynı zamanda çocuklarımız sağlıklı yaşamaya başlıyorlar. Nasıl sabah uyandıklarını yüzünü yıkayıp dişlerini fırçalıyorlarsa, balenin de sabahları yapılması gereken egzersizleri var onları yapıyorlar. Zayıf olduğumuza bakmayın, balerinler çok fazla kilo almazlar ve esnek olurlar. Güzel bir duruşa sahip olurlar. Doğru egzersizlerle, omuzlar ve sırt duruşlarıyla sağlık kazanırlar.” ifadesine yer verdi.
Eğitimlerin Hattat Ahmet Karahisari Kültür Merkezi’nde verileceğini belirten Gorelova, “İlk gelecek ve kesin kayıt yaptıracak olan öğrencilerin bir tarz sınavdan geçecek. Kesin kayıt sırasında Cuma günü yapacağımız bu inceleme de öğrenciler kabul edilirse kursa gelecekler.” şeklinde konuştu. >> Ali Fuat Güçlüer’in haberi

Bakmadan Geçme