Afyon’da araçların lastik havaları tehlikeli

Michelin'in 2004 yılından bu yana sürdürdüğü 'Lastikte Doğru Hava Basıncı' etkinlikleri, 2016 yılında günlük araç katılım ortalamasını bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 11 artırarak 241 araca ulaştı.AFYON’DA 852 ARAÇ KONTROL EDİLDİAfyonkarahisar'daki aktiviteler sonunda toplamda 852 aracın kontrolü gerçekleştirilirken, Afyonkarahisar'da lastiklerin yüzde 19'unun tehlikeli boyuttaki hava basıncı ile yola çıktığı tespit edildi.5 farklı noktada gerçekleştirilen aktiviteler, [&hellip]

Michelin’in 2004 yılından bu yana sürdürdüğü “Lastikte Doğru Hava Basıncı” etkinlikleri, 2016 yılında günlük araç katılım ortalamasını bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 11 artırarak 241 araca ulaştı.
AFYON’DA 852 ARAÇ
 KONTROL EDİLDİ
Afyonkarahisar’daki aktiviteler sonunda toplamda 852 aracın kontrolü gerçekleştirilirken, Afyonkarahisar’da lastiklerin yüzde 19’unun tehlikeli boyuttaki hava basıncı ile yola çıktığı tespit edildi.
5 farklı noktada gerçekleştirilen aktiviteler, 12 gün boyunca sürdü. Eskişehir Neoplus AVM’de başlatılan etkinlikler, sırasıyla Bursa CarrerfourSA AVM,  Susurluk Festiva Outlet, Afyonkarahisar Afium-İlkbal Dinlenme Tesisleri ve Antalya Migros AVM’de gerçekleştirildi.
EN YÜKSEK
KATILIM AFYON’DAN
Etkinlik kapsamında hava basıncı ölçülen lastiklerin yüzde 21’inin tehlike boyutunda olduğu ortaya çıktı. 5 ilde toplam 12 gün süren aktivitelerde en yüksek katılım Afyonkarahisar Afium’da sağlandı.
12 YILDA 37 BİN
547 ARACA ULAŞILDI
2004 yılından beri sürdürülen etkinliklerin toplamında ise 37 bin 547 araca ulaşılarak hava basıncı kontrolleri yapıldı. Aktivite alanına davet edilen sürücüler, araçlarından inmeden ölçüm alanına alınarak, 2 dakika gibi kısa bir sürede araçlarının her 4 lastiği de eş zamanlı olarak ölçülerek hava basınçları ayarlandı. Katılımcılara ayrıca araç kokusu ve anahtarlık gibi küçük hediyeler dağıtıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme