• Haberler
  • Genel
  • Afyon’da Afrika hastalığı yok – Kocatepe Gazetesi

Afyon’da Afrika hastalığı yok – Kocatepe Gazetesi

Kurban Bayramı öncesi bir çok hayvan pazarının kapanmasına neden olan ve büyükbaş hayvanlarda görülen 'Afrika Hastalığı'nın Afyonkarahisar’da görülmediği açıklandı Hayvanlarda kendisini deri döküntüsü şeklinde gösteren ve verim kaybına neden olan 'Afrika Hastalığı'nın Kurban Bayramı öncesi ortaya çıkması tedirginliğe yol açtı.Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, il genlinde büyükbaş hayvanlarda hastalıkla ilgili her hangi [&hellip]

Afyon'da Afrika hastalığı yok

Kurban Bayramı öncesi bir çok hayvan pazarının
kapanmasına neden olan ve büyükbaş hayvanlarda görülen “Afrika Hastalığı”nın Afyonkarahisar’da görülmediği açıklandı

Hayvanlarda kendisini deri döküntüsü şeklinde gösteren ve verim kaybına neden olan “Afrika Hastalığı”nın Kurban Bayramı öncesi ortaya çıkması tedirginliğe yol açtı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, il genlinde büyükbaş hayvanlarda hastalıkla ilgili her hangi bir bulguya rastlanılmadığını bildirdi. Arap şöyle konuştu: “Hastalık konusunda gerekli çalışmalarımız devam ediyor, hayvanlardan kan örneği alma çalışmalarımız devam ediyor. Bugüne kadar herhangi bir sıkıntı yok. Hastalık deride kabarıklıkla kendisini gösteriyor ve verim kaybına neden olan bir hastalık. Tedbir alınması gerekiyor. Hayvan pazarın kapatılması için pazarın çevresindeki 10 kilometrelik bir alanda bu hastalığın çıkması gerekiyor. Biz Afyonkarahisar genelinde neredeyse hayvanların tamamını bu hastalıkla ilgili aşıladık. Şüpheli gördüğümüz hayvanlardan kan numuneleri alarak laboratuarlara gönderdik. Şuan için hayvan pazarlarımızla ilgili bir olumsuzluk söz konusu değil.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme