Afyon'da 7 bin 734 iş başı

Stantta 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' kapsamında 1,5 milyon kişiye istihdam sağlama hedefi hakkında bilgi verildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan Gezici İŞKUR Otobüsü, Afyonkarahisar'da bir gün süreli stant açarak vatandaşları bilgilendirdi.AFYON'DA 7 BİN 734 KİŞİ İŞE BAŞLADIGezici İŞKUR Otobüsünü Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Vali Yardımcısı Âdem Uslu ile birlikte [&hellip]

Stantta “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” kapsamında 1,5 milyon kişiye istihdam sağlama hedefi hakkında bilgi verildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan Gezici İŞKUR Otobüsü, Afyonkarahisar’da bir gün süreli stant açarak vatandaşları bilgilendirdi.
AFYON’DA 7 BİN 734 KİŞİ İŞE BAŞLADI
Gezici İŞKUR Otobüsünü Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Vali Yardımcısı Âdem Uslu ile birlikte ziyaret etti. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Ahmet Karakaya, ziyareti sırasında Vali Tutulmaz’a bilgi verdi.
Karakaya, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” kapsamında 1,5 milyon kişiye istihdam sağlamak ve 500 bin vatandaşa İş Başı Eğitim programıyla iş kazandırmak hedeflenmektedir. Bu kapsamda ilimize yapılan çalışmalar sayesinde 7 bin 734 kişi işe başlamıştır. İş Başı Eğitim Programı kapsamında ise 1702 kişi bu programdan faydalanmaktadır.” dedi.
 AFYON ÇALIŞMADA BAŞARILI
“Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” kapsamında hizmet veren stant hakkında bilgi alan Vali Mustafa Tutulmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Milli İstihdam Seferberliği başlatıldığını belirtti. Bu doğrultuda ülke düzeyinde 2 milyon istihdamın planlandığını belirten Tutulmaz; “81 Vilayetimizde Valilerin takipleriyle başlayan bu çalışma ve faaliyetler devam etmektedir. İlimizde şu ana kadar belirlenen hedefleri yakalamak yönünde önemli başarılar elde edilmiştir. Bizler belirlenen hedeflerin üzerinde başarıları elde etmek adına en iyi şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Bizler kişilere iş ve aş temin ettiğimiz sürece huzur olur ve geleceğe daha emin adımlarla ilerleriz” diye konuştu.  
VALİDEN İŞADAMLARINA DAVET
İş adamlarını istihdam seferberliğine katılmaya ve katkıda bulunmaya davet eden Tutulmaz; “İş adamlarımız başlatılan bu seferberlik kapsamında teşvik ve desteklerden en iyi şekilde faydalanmaktadır. Bu kapsamda iş adamlarımız yatırımlarını artırma imkânı bulacak ve istihdam artacaktır. Afyonkarahisar’ımız istihdam açısından işsizliğin en az olduğu 5 ilden birisidir. Bu da bizim açımızdan sevindirici bir durumdur. İnşallah bu başarıyı artırmak adına, kamu görevlilerinin, iş adamlarımızın ve çalışanların üzerine düşen görevleri yerine getireceğine inanıyor, hayırlı çalışmalar temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme