Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’da 551 karantinalının yemekleri Kızılay’dan

Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şube

Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şube Başkanı Fatih Okyar, ilde karantinaya alınan
551 Türk vatandaşının yemek ihtiyaçlarının Kızılay tarafından karşılandığını söyledi

 

Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şube Başkanı Fatih Okyar yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.
“DÖRT ÖĞÜN YEMEK VERİLECEK”
Şube Başkanı Fatih Okyar, koronavirüs tedbirleri kapsamında Irak da yaşayan 511 Türk vatandaşının, Türkiye Cumhuriyeti’nin gönderdiği kurtarma uçakları ile Türkiye’ye getirilerek Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Afyonkarahisar Bacım Sultan Kredi ve Yurtlar Kurumunda 14 günlük karantinaya alındığını kaydetti. Okyar, “Afyonkarahisar’da karantinaya alınan Türk vatandaşları Türk Kızılay Afyonkarahisar ekipleri tarafından 3’ü sıcak olmak üzere 4 öğün yemek verilecek. Afyonkarahisar Bacım Sultan KYK yurdunda karantina altına alınan Türk vatandaşların tüm ihtiyaçları Türk Kızılay Afyonkarahisar İl Başkanlığı ve AFAD tarafından karşılanıyor. Daha önce belirlenen lojistik olarak destek verecek ekipler, karantina yurtlarının içinde ise yemekleri hazırlıyor.” dedi.
“ÜÇ ÖĞÜNÜN DAĞITIM BAŞLADI”
Yemek dağıtım çalışmaları hakkında bilgi veren Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şube Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Albayrak ise, Kızılay ekiplerinin 7 Nisan’dan itibaren Bacım Sultan yurdunda 3 öğün yemek dağıtımı faaliyetlerine başladığını belirtti. Albayrak, “İlimizde Kredi Yurtlar Kurumu Bacım Sultan yudumuz da Türk Kızılay Afyonkarahisar İl Başkanlığı olarak yemek dağıtımımız başlad. Afyonkarahisar Kızılay Şubemiz sorumluluk sahasında bulunan Bacım Sultan Yurdunda faaliyetlerimiz devam ediyor. İlimizde 511 vatandaşımıza 3 öğün sıcak yemek hizmeti sunmaya devam ediyoruz. Bunun yanı sıra da ara öğünler de veriyoruz, vatandaşlarımızın Bu süreci en rahat bir şekilde atlatabilmeleri için, her biri bir odaya kapanmış vaziyetteler ve karantina altındalar. Bu yüzden olabildiğince en rahat biçimde bu süreci geçirmeleri için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Dört öğünleri garanti diyelim. Bazen bu sayı 5’e de çıktığı da oluyor. Önemli olan dediğim gibi onların sağlığı. Biz Türk Kızılaycıları olarak sizin için çalışıyoruz.” diye konuştu.
Öte yandan Şube Başkanı Fatih Okyar, yurt dışından gelen Türk vatandaşlarına ülkelerine hoş geldin diyerek Afyonkarahisar’da onları misafir etmekten mutlu olduklarını kaydetti.

 

“HİZMETLER ARALIKSIZ SÜRDÜRÜLÜYOR”

 

Türk Kızılay Şube Başkanlığı olarak Afyonkarahisar Valiliğince oluşturulan Vefa Sosyal Destek gurubu üyeleri ile birlikte koronavirüsüne karşı önlem mücadelesi kapsamında hizmetlerin devam ettiğini belirten Fatih Okyar sözlerini şöyle sürdürdü:
“ 65 yaş ve üstü olan yaşlıların dışarı çıkmamaları ve ihtiyaçları karşılamak için hizmetlerine Afyonkarahisar ili ve ilçelerinde devam ediyor. Korona virüsü sebebi ile Afyonkarahisar Valiliğinin koordinesinde biz de büyük bir seferberlik başlattık. Bu kapsamda öncelikle 65 yaş üstü, 20 yaş altı ve kronik rahatsızlığı olanlar için evde kalmaları doğrultusunda gerekli bilgilendirmeleri yapıyoruz. Kızılay gönüllüleri ile birlikte ihtiyaçları karşılamak için kapı kapı dolaşarak aldığımız bağışları ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırıyoruz ve milletimizin yananında yer almaya çalışıyoruz.”