• Haberler
  • Genel
  • Afyon’da 4 bin kişiye Osmanlı Türkçesi öğretildi

Afyon’da 4 bin kişiye Osmanlı Türkçesi öğretildi

Hayrat Vakfı İl Temsilcisi Mesut Hizarcı, vakfın ve yan kolu olan Hisar Eğitim ve Araştırma Derneği çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Hizarcı, il genelinde sayısı 4 bini aşan kursiyerlere Osmanlı Türkçesi öğretildiğini açıkladı Hayrat Vakfı’nın dünya çapında bir kuruluş olduğunu söyleyen İl Temsilcisi Mesut Hizarcı, Afyonkarahisar’da Hisar Eğitim ve Araştırma Derneği ile de hizmetlerde bulunduklarını söyledi. [&hellip]

Afyon'da 4 bin kişiye Osmanlı Türkçesi öğretildi

Hayrat Vakfı İl Temsilcisi Mesut Hizarcı, vakfın ve yan kolu olan Hisar Eğitim ve Araştırma Derneği çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Hizarcı, il genelinde sayısı 4 bini aşan kursiyerlere Osmanlı Türkçesi öğretildiğini açıkladı

Hayrat Vakfı’nın dünya çapında bir kuruluş olduğunu söyleyen İl Temsilcisi Mesut Hizarcı, Afyonkarahisar’da Hisar Eğitim ve Araştırma Derneği ile de hizmetlerde bulunduklarını söyledi.
HAYRAT KÖKLÜ VAKIF
Hisar Eğitim ve Araştırma Derneği ile ciddi eğitim faaliyetleri yürüttüklerini belirten Hayrat Vakfı İl Temsilcisi Mesut Hizarcı, Bilgi Evleri ile gerçekleştirilen çalışmaların bir ayağını Milli Eğitim bir ayağını da Afyonkarahisar Belediyesi’nin oluşturduğunu söyledi. Kendilerine çalışma ortam ve imkanı oluşturanlara bu vesile ile teşekkür eden Hizarcı; “Hocaların temini ve derslerin verilmesi hususlarını biz takip ediyoruz. Hayrat Vakfı 1974 yılında kuruldu. Köklü 40 yılı aşkın süredir faaliyetleri sürüyor. Türkiye ve dünyanın farklı yerlerinde gönüllülerimiz vesilesi ile faaliyetleri devam ediyor. Adı üzerinde hayır üzerine faaliyetler yapan bir vakıf” dedi.
ÖZELLİK TEVAFUKLU KUR’AN BASIMI
Hayrat Vakfı’nın Türkiye üzerinde genelde Tevâfuklu Kur’ân-ı Kerimi basan vakıf olarak bilindiğini belirten Mesut Hizarcı, bu Kur’an-ı Kerim baskılarının halk arasında “Hayrat Kur’an-ı” şeklinde bilindiğini kaydetti. Hizarcı; “Tevâfuklu Kur’ân-ı Kerim Allah lafızlarının alt alta geldiği renkli Kur’an-ı Kerimleri basılmasıdır. Vakfımız Kur’an-ı Kerimi bu şekilde basmaktadır. Tevâfuklu Kur’ân-ı Kerim, Hüsrev Hatlı Kur’an diye bu şekilde bilinir. Basılan bu Kur’an-ı Kerimin en büyük özelliklerinden bir tanesi de okunuşu kolay olup, insanların rağbetini artırmasıdır. Hayrat Vakfı hem Kur’an-ı Kerim basımı noktasında hem de öğretimi noktasında faaliyetlerimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Özellikle Hayrat Vakfı’nın Kur’an merkezli bir alt yapısı olduğundan Kur’an-ın ruhunu, mesajını farklı etkinliklerimizde bizi biz yapan değerlerin aktarımı noktasında da veriyoruz” diye konuştu.
DERSLER
HALA VERİLİYOR
Kur’an-ı Kerim’in ruhunu, mesajını farklı etkinliklerin yanı sıra, değerler eğitiminin Bilgi Evlerinde çocuklara ve gençlere aktarıldığını anlatan Mesut Hizarcı, vakfın Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Hizmetleri Bakanlığı ile imzaladığı protokoller olduğunu söyledi. Hizarcı; “Her iki bakanlıkla imzalanan protokollerle Türkiye genelinde Osmanlı Türkçesi ve Kur’an-ı Kerim üzerine Halk Eğitim Merkezlerinde dersler veriyoruz. Afyon merkezde üç yıl önce bir protokol imzalandı. Protokol çerçevesinde üç yılda Afyonkarahisar merkezde 4 bini aşkın kişiye Osmanlı Türkçesini öğrettik. Bu kursiyerlerimiz sertifika almaya hak kazandı. Halen faaliyetlerimiz devam ediyor. Üniversitede, Halk Eğitim Merkezlerinde, okullarda, Bilgi Evlerinde kurslar vermeye devam ediyoruz. Bu kurslarımız ücretsiz veriliyor. Aynı şekilde hocalarımız da gönüllülük esasına göre hizmet vermektedirler” şeklinde konuştu.
KURSLAR OKULLAR
AÇILINCA BAŞLAYACAK
Yaz döneminde Bilgi Evleri ve okullarda çocukların manevi yöndeki eksiklerini ikmal noktasında çalışmalar yürüttüklerini aktaran Hizarcı şöyle konuştu:
“Allah nasip ederse önümüzde ki sonbaharda okulların açılması ile birlikte kurs faaliyetlerimiz tekrar başlayacak. Halkımızın arzu etmeleri halinde Halk Eğitim Merkezlerine müracaat ederek kayıt olabilirler. Sınıf açıldığında kendileri bilgilendirilecektir. On line olarak da Osmanlıca eğitim sitesinden de kayıt yaptırmak mümkündür.”
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme