Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’da 21 okul ve kurum Erasmus projelerinden hibe aldı

Afyon’da 21 okul ve kurum  Erasmus projelerinden hibe aldı

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Erasmus+ 2020 Projeleri kapsamında hibe alan okulların belge törenine katıldı. Yalçın, il genelinde 21 okul ve kurumun hibe almaya hak kazandığını, projelere başvuran okul-kurum sayısının artacağına inandığını belirtti

 

Erasmus+ 2020 teklif çağrısı çerçevesinde Okul Eğitimi alanında Personel Hareketliliği (KA101) başvurularında Afyonkarahisar adına 6 proje, Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği (KA102) faaliyetinden ise il adına 7 proje Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe almaya hak kazandı.
Öte yandan Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Okul Eğitimi Programı 2020 Yılı Ana Eylem 2 – Okullar Arası Değişim Ortaklıkları (KA229) Proje Başvuruları arasında Türkiye Ulusal Ajansı Koordinatörlüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 8 okul hibe almaya hak kazandı. Türkiye Ulusal Ajansının desteklediği KA229 projesi genel sonuçları ile Afyonkarahisar, Ankara, İstanbul, Bursa’dan sonra Manisa ile birlikte 4. sırada yer aldı. Söz konusu projelerle Afyonkarahisar okul ve kurumlarına toplam 859 bin 178 euro maddi kaynak sağlandı. Erasmus+ 2020 Okullar Arası Değişim Ortaklıkları belge törenine; İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, ARGE Şube Müdürü Murat Diktaş, Okul Müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Törende konuşan Yalçın şunları söyledi: “İlimizde Erasmus+ 2020 projeleri kapsamında 21 okul ve kurumumuz hibe almaya hak kazandı. Bu programa katılan öğrencilerimiz yurt dışında eğitim- öğretim, staj görerek yabancı dil, ekip çalışması, zaman yönetimi gibi birçok alanda kendilerini geliştiriyorlar. Proje hazırlama ve sunmada emeği geçen okullarımızı, idarecilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik eder başarılarının daim olmasını dilerim. Projelere başvuran okul-kurum sayımızın artacağına inanıyorum.”
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ın okul ve kurumlara belgelerini vermesiyle program tamamlandı.