• Haberler
  • Genel
  • Afyon’da 2013 hedefi 100 başlık süt sığır işletmesi

Afyon’da 2013 hedefi 100 başlık süt sığır işletmesi

TKDK İl Koordinatörlüğünde 2. Başvuru Çağrı döneminde yeni tarım yatırımları için başvurularını yapan Ballıpınar ve Damla Seracılık firmaları ile sözleşmelere imza konuldu. Törende konuşan İl Koordinatörü Metin Şehitoğlu, 2013 yılına kadar Afyonkarahisar’da en az yüz başlık süt sığır işletmesini kurabilme hedefini açıkladı Ballıpınar Petrol Gıda Şirketinin 2.438.723,99 TL’lik toplam bedelli projesi ve Damla Seracılık Ürünleri [&hellip]

Afyon'da 2013 hedefi 100 başlık süt sığır işletmesi

TKDK İl Koordinatörlüğünde 2. Başvuru Çağrı döneminde yeni tarım yatırımları için başvurularını yapan Ballıpınar ve Damla Seracılık firmaları ile sözleşmelere imza konuldu. Törende konuşan İl Koordinatörü Metin Şehitoğlu, 2013 yılına kadar Afyonkarahisar’da en az yüz başlık süt sığır işletmesini kurabilme hedefini açıkladı

Ballıpınar Petrol Gıda Şirketinin 2.438.723,99 TL’lik toplam bedelli projesi ve Damla Seracılık Ürünleri Tarım ve Hayvancılık Şirketinin toplam 2.529.209,95 TL’lik projesi için firma yetkilileri ile sözleşmeler Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunda yapılan törenle imzalandı. İmza töreninde konuşan İl Koordinatörü Metin Şehitoğlu, çalışmaların hızla sürdürüldüğünü, her geçen dönemde artan sayıda başvuru aldıklarını ve başvuruların neticelendirildiğini ifade etti.
İki şirket öncülük etti
TKDK İl Koordinatörü Metin Şehitoğlu, Ballıpınar Petrol Gıda Şirketi ile Damla Seracılık Ürünleri Tarım ve Hayvancılık Şirketi yetkilerine sözleşme imzalama törenine kadar başvuru sahibi olarak tanımlandıklarını bundan böyle müstakbel faydalanıcı olarak tanımlandıklarını söyledi. Projenin yeni başladığını belirten İl Koordinatörü Metin Şehitoğlu; “Bizim ülkemiz insanları yeni başlayan bir işe girme konusunda tereddüt ederler. Dolayısıyla bizim için bu iki yatırımcı çok önemli. Bunu basın huzurunda açıklamakta bir beis görmüyorum. Gerek Ballıpınar gerekse Damla Seracılık olarak şirket sahibi olan Nevzat Ballıpınar ve M. Salih Gençler bize program başlangıcında destek olmada aday oldular. İnşallah proje tamamlandıktan sonra biz de onlara gerekli desteği kurumsal anlamda veririz. Bu projelerin halk tarafından anlaşılmasına öncülük ettikleri için her iki faydalanıcıya teşekkür ediyorum.” dedi.
Sektörel destek önemli
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu olarak 5 adet çağrıya çıktıklarını bu sürecin kısa olduğunu belirten İl Koordinatörü Metin Şehitoğlu, normalde kendileri gibi çalışan kurumların yılda en fazla 3 çağrıya çıktığını, 2011 yılının Eylül ayı itibariyle akredite olmaları sonrası Mart ayına kadar toplam 5 adet çağrıya çıktıklarının altını çizdi. Beş çağrıya çıkma nedenlerinden bir tanesinin üretim, yatırım yapacak proje sahiplerini kısıtlamadan çok kısa aralıklarla çağrılara çıkarak kaçırılan bir çağrı yerine diğer çağrı fırsatının değerlendirilmesi olarak aktaran Şehitoğlu; “Bunu başardığımızı düşünüyoruz. Birinci çağrıdan beşinci çağrıya kadarki süreçte özellikle birinci çağrıda çok az proje almıştık. Dördüncü çağrıya geldiğimizde proje sayımızın gün geçtikçe arttığını görüyoruz. Burada bizim için sayının önemli olmadığını ifade etmek istiyorum. Bizim için önemli olan kaliteli projeler ve ülkemizin önünü açacak, sektöre destek verecek projeler bizim için önemli. Proje miktarları da bizim için önemli. Örneği bu iki projeyi değerlendirecek olursak iki projeyle yaklaşık 5 milyon TL eski değerle 5 trilyon TL yatırım yapılacaktır. Bu ikinci çağrının yatırımı. Üç, dört ve beşi de 2011 yılına eklediğimizde bu rakamın 4 katına çıkacağını hatta daha da artacağını şu anda görebiliyoruz. İlk sözleşmeyi biz yaptık inşallah ilk ödemeyide biz yaparız.” diye konuştu.
İlk faz 2013’e kadar
İkinci çağrı sonucunda 5 milyon TL’lik bir yatırımın yapıldığına değinen TKDK İl Koordinatörü Metin Şehitoğlu, yatırımın il için ciddi bir yatırım olduğunu, yatırımı yapan, destek veren iki paydaş olan yatırımcı ile TKDK’nın il için çok değerli bir kurum ve kişilerden oluştuğuna vurgu yaptı. Bu kişi ve kurumun her daim desteklenmesi gerektiğini savunan Şehitoğlu; “Bizim basından istirhamımız bu kurumu ben içinde olayım veya olmayayım bu kurumu her daim desteklemeniz, kurumun vatandaşlarca tanınır hale gelmesini sağlamanızdır. O yüzden bu tip toplantıları mesleğiniz açısından en iyi şekilde yansıtmanızı basın mensuplarından bekliyorum. Bu programın tanınması ve halk tarafından benimsenmesi bu yatırımların artması ve basının desteğiyle olacak. İki projenin sözleşmesini yapmak için toplandık. İki projenin sözleşmesi şu anlama geliyor. Yatırımcı ile kurum arasında yapılan sözleşme yatırımcıya artık bu yatırımı yapmaya başlayabilirsin. Bundan sonra yapacağın her türlü yatırım tarafımızdan kontrol edilecek ve kontroller sonucunda yatırım bedelinin yüzde 50-65 oranında destek size hibe olarak verilecek manasına geliyor. İki yatırımcımız süt üreten işletme olarak başladılar. İnşallah bu 2013 yılına IPARD programının birinci fazı olacak. İkinci faz inşallah 2020’ye kadar devam edecek, çalışmaları sürüyor. Benim hedefim 2013 yılına kadar en az 100 başlık süt sığır işletmesini Afyon’da kurabilmek. Bunun ilk ikisini başlatıyoruz. Bundan sonrakileri de büyük bir hızla devam edeceğini ümit ediyorum.” şeklinde konuştu.
Güçlü potansiyel Afyon’a çekti
Damla Seracılık Ürünleri Tarım ve Hayvancılık Şirketi yetkililerinden Mehmet Can Gençler, şirket olarak İl Koordinatörü Metin Şehitoğlu’na ve TKDK’ya teşekkür ettiklerini ifade etti. Kendilerine karşı son derece olumlu yaklaşıp destek verildiğini ifade eden M. Can Gençler, Ankaralı şirket olarak Afyonkarahisar dışında kazandıkları sermayeyi şehre yatırarak yatırım potansiyelini artırmak istediklerini söyledi. Gençler; “Biz buranın potansiyelinin çok güçlü olduğuna inandığımız için buradayız. Umarım bizim projemiz herkese bir adımda olsa örnek teşkil eder.” dedi. Ballıpınar Petrol Gıda Şirketi yetkililerinden Sıtkı Ballıpınar, Metin Şehitoğlu ve ekibine kendilerine verdikleri destek nedeniyle çok teşekkür etti. Sıtkı Ballıpınar, uzman bir ekipten eğitim aldıklarını belirterek onlara da teşekkür etti.
Hayvancılıkta
profesyonel yapılmalı
İşadamı Nevzat Ballıpınar, projeye adım atmalarının, başta Metin Şehitoğlu ve çalışma arkadaşlarının samimi sıcak ilgileri sayesinde olduğunu kaydetti. Bu tavrın diğer yatırımcılara da örnek olacağını söyleyen Nevzat Ballıpınar, Şehitoğlu ve ekibinin yapıcı kişiler olduklarına dikkat çekti. Ballıpınar, doğru projeyi hazırlama amacında olduklarını bu amaca ulaşmalarında destek olan TKDK ekibine teşekkür etti. Afyonkarahisar’ın, Türkiye ve dünya nüfusunun hızla arttığını, çoğalan insanların gıdaya ihtiyaç duyduğunu söyleyen Nevzat Ballıpınar, geleceğe yatırım yapmak zorunda olduklarını kaydetti. Ballıpınar, hayvancılık faaliyetlerinde profesyonelce icra edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Damla Seracılık Ürünleri Tarım ve Hayvancılık Şirketi kurucusu M. Salih Gençler, şirketi 2008 yılında kurduklarını hayvancılık ve seracılık alanlarında yatırım yapmayı amaçladıklarını belirtti. Gençler, yatırım yapmanın ruhlarında olduğunu para kazanma ve gün kurtarma derdinde olmadıklarını dile getirdi. Sözleşmelere imza konulması ile tören sona erdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme