Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’da 142 bin fidan toprakla buluştu

Afyon’da 142 bin fidan toprakla buluştu

Milli Ağaçlandırma Günü’nde Afyonkarahisar genelinde 243 dikim sahasında 142 bin fidan toprakla buluştu. Etkinlikte konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar’ın Anadolu’nun ortasında bozkır olarak tabir edilen bir bölgede bulunduğunu belirterek, “İnşallah artık bozkır olmaktan çıkıp, yemyeşil, herkesi daha da cezbedici bir il olma yolunda hızla ilerliyoruz” dedi

Vali Mustafa Tutulmaz Afyonkarahisar Saraydüzü Ağaçlandırma Sahasında düzenlenen Milli Ağaçlandırma Günü “11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes” etkinliğine katılarak, vatandaşlarla birlikte fidan dikti.
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Afyonkarahisar’da da dün saat 11.11’de eş zamanlı olarak yapılan fidan dikim etkinliğine Vali Mustafa Tutulmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hamza Çömez, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, Eskişehir Orman Bölge Müdür Yardımcısı İsmail Kıraç, İl Müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
“DİKİLEN HER FİDAN GELECEĞİMİZE NEFES OLACAK”
Fidan dikim programında ilk olarak Eskişehir Orman Bölge Müdür Yardımcısı İsmail Kıraç konuştu. Yapılan fidan dikim etkinliği hakkında bilgiler veren Kıraç, “Bugün (dün) saat 11.11’de başlayacak olan etkinliğimizde ülkemiz genelinde 2023 fidan dikim sahasında 11 milyon, Afyonkarahisar genelinde 243 dikim sahasında 142 bin, şuanda bulunduğumuz 20 hektarlık Saraydüzü Ağaçlandırma sahasında da 30 bin fidanı toprakla buluşturacağız. Sahaya 25 bin sedir, 2 bin iğde, 2 bin badem ve bin zerdali ağacı dikeceğiz. Dikilen her fidanın geleceğimize nefes olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.
“11 KASIM MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜMÜZ”
Etkinlikte konuşan Vali Mustafa Tutulmaz ise, “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü hepimiz için hayırlı olsun. Bu hafta Resmi Gazete’de yayımlandı. Sayın Cumhurbaşkanımızın genelgeleriyle 11 Kasım tarihi ormanla ilgili değerlendirmeler yapılmak, yeni orman alanları oluşturmak üzere, aynı zamanda ormanın değerinin daha iyi anlaşılması amacıyla değerlendirilecek ve bugün (dün) özel bir gün olarak Milli Ağaçlandırma Günü adıyla kabul edildi. Bizde bugün (dün) 81 ilde 11 milyon fidanın orman olmak üzere toprakla buluşturulmasına şahitlik yapıyoruz. Geleceğe nefes sloganı ile gerçekleştirilen bu etkinlik ile bugün dikeceğimiz fidanlar önümüzdeki 25-30 yılda yemyeşil bir alan olacak.” dedi.
“BOZKIR OLMAKTAN ÇIKIP, DAHA YEŞİL BİR İL OLUYORUZ”
Uygulanan politikalar ile Türkiye’nin her gün daha da yeşillendiğini dile getiren Vali Tutulmaz, “Hükümetimizin ve eski bakanımız Veysel Eroğlu’nun uyguladığı politikalar ile ülkemiz her geçen gün yeşillenme yolunda hızla ilerlemektedir. Bunun en belirgin örneği ilimizde gerçekleşmiştir. İlimiz Anadolu’nun ortasında bozkır olarak tabir edilen bir bölgede bulunuyor. Yüzde 10’luk bir orman alanı varken 15 yıllık süreçte bu alan yüzde 20’leri geçmek üzere. Bugün (dün) dikeceğimiz fidanlar ile de bu orman alanı daha da genişleyecek. İnşallah artık bozkır olmaktan çıkıp, yemyeşil, herkesi daha da cezbedici bir il olma yolunda hızla ilerliyoruz.” diye konuştu.
“ORMANLARI KORUMALI VE GELECEK NESİLLERE DE AKTARMALIYIZ”
Orman teşkilatına da Türkiye’nin yeşillenmesinde ve orman alanlarının genişlemesinde göstermiş oldukları gayretler dolayısıyla teşekkür eden Vali Tutulmaz, “Orman teşkilatımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Gerçekten bir ibadet aşkıyla ormanı oluşturma ve koruma yönünde gayret gösteriyorlar. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Ormanlar sadece görüntü olarak değil günlük yaşamımızın bir parçası olarak önemli alanlardır. Bunları oluşturmamız ve korumamız lazım. Gelecek nesillere de aktarmalıyız. Bu konuda ümit varız. Geçmişte yapılanların bugüne yansımaları, bugün yapılanların da geleceğe yansıması şeklinde inşallah karşımıza çıkacaktır. Bundan da kazançlı çıkan ülkemiz, insanımız olacaktır. 11 milyon fidanın 2023 ayrı noktada 142 binden fazlasının ilimizde dikiliyor olmasından mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Bu güzel güne şahitlik yapmanız dolayısıyla sizlere teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri 11.11.2011 tarihinde saat 11:11’de dünyaya gelen Nehir Zülal Ekşi’nin doğum günü pastasını keserek doğum gününü kutladı. Programın son bölümünde Vali Tutulmaz ve diğer katılımcılar hazırlanan alanda fidanları toprakla buluşturdu.