Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’da 122 EBA destek noktası oluşturuldu

Afyon’da 122 EBA destek noktası oluşturuldu

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, evinde bilgisayar ve internet erişimi bulunmayan 1’inci sınıftan 12’inci sınıfa kadar tüm öğrenciler için Afyonkarahisar’da toplam 122 EBA Destek Noktası oluşturulduğunu belirtti

 

Milli Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitim sürecinde teknolojiye erişim eksikliği ve internet sorunu yaşayan öğrenciler için 81 ilde bin 420 EBA destek noktası kurdu. EBA destek noktalarının açılışını yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu sayının çok yakın zamanda 5 bin 200’e çıkarılacağını söyledi.
Afyonkarahisar’da Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan törene; İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Akçil, Şube Müdürü Hakan Yıldırım, Okul Müdürü Mehmet İvecen katıldı.
“BİN 200’DEN FAZLA EBA
DESTEK NOKTASI KURULDU”
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk canlı yayında, EBA destek noktasında, ihtiyacı olan öğrencilerin belirli bir planlama dâhilinde gruplar halinde, dönüşümlü olarak bilgisayar ve internet kullanabileceklerini açıklayarak, “Öğrencilerimiz bulundukları mahalledeki en yakın EBA Destek Noktasının bulunduğu yeri, ‘uzaktaneğitim.meb.gov.tr’ adresinden öğrenebilirler. EBA internet sayfamızın sağ alt bölümünde yer alan EBA Asistan ve ‘uzaktanegitim.meb.gov.tr’ internet adresimiz uzaktan eğitim sistemlerimize dair tüm sorulara anında cevap vermek üzere hizmetinizdedir. Evlerinden uzaktan eğitime katılma imkânı olmayan öğrencilerimizin EBA’dan faydalanmalarını sağlamak için okullarımız ve kurumlarımızda EBA destek noktaları oluşturduk. 81 ilimizde şu anda bin 200’den fazla EBA Destek Noktası kurulmuş durumda. Bu sayı çok yakın bir zamanda 5 bin 200’e çıkarılacak. EBA Destek Noktasında öğrencilerimize dijital eğitim araçları ve geniş bant internet erişimi sunacağız.” dedi.
“TÜM TEDBİRLER ALINDI”
Sözü edilen alanların okulların tespit ettiği, evinde bilgisayar ve internet erişimi bulunmayan tüm öğrenciler tarafından kullanılabileceğini açıklayan Selçuk şu ifadeleri kullandı: “Öğrencimiz, EBA Destek Noktasına giderse burada uzaktan eğitimini almış olabilecek. Öğrencilerin EBA Destek Noktasına giriş ve çıkışları, öğrencilerin sınıf seviyelerine uygun, birbirleriyle çakışmayacak ve yığılma olmayacak şekilde planlanacak. Elbette tıpkı okullarımızda olduğu gibi bu alanlarda da hijyen şartlarının sağlanması önceliğimiz olacak. Ne diyoruz? Önce çocuklarımızın, önce öğretmenimizin sağlığı ve risk varsa biz yokuz diyoruz. Bu alanlar kullanım öncesi ve sonrasında temas edilen tüm yüzeylerle birlikte dezenfekte edilecek. EBA Destek Noktasında teknik işlemlerin yürütülmesi için en az bir öğretmen ya da teknik personel görevlendireceğiz. Ayrıca mesafe kuralları gereği, destek noktamızın kapasitesine uygun olarak aynı anda belirli sayıda öğrencinin bulunmasına da dikkat edilecek. EBA Destek Noktası olarak kullanılan alanların temizlik ve hijyenini sağlamak amacıyla personel de görevlendireceğiz.”

 

AFYON’DA 122 NOKTA HİZMET VERECEK

 

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, uzaktan eğitimin yapıldığı Covid-19 salgın sürecinde evinde bilgisayar ve internet erişimi bulunmayan 1. sınıftan 12. sınıfa kadar olan tüm öğrencilerin eğitimlerinin aksamaması için Afyonkarahisar’da toplam 122 EBA Destek Noktası oluşturulduğunu bildirdi.
Yalçın sözlerini şöyle sürdürdü: “Oluşturduğumuz EBA Destek Noktalarından 420 bilgisayar ile 44 tanesi merkez okul ve kurumlarımızda; ilçelerimizde ise 610 bilgisayar ile 78 EBA Destek Noktası oluşturduk. EBA Destek Noktalarına okullarımız, Halk Eğitimi Merkezleri, bilgisayar laboratuvarı ve Z kütüphanesi olan okullarımız olmak üzere birçok okulumuz katkı sağladı. Oluşturulan EBA Destek Noktalarımızı; öğrencilerimiz, görevli öğretmenlerimizin gözetiminde kullanabilecekler. İlimiz okul ve kurumlarında an itibariyle yeni EBA Destek Noktaları oluşturmaya devam ediyoruz. Tüm dünya ve ülkemiz olarak bu zorlu sürecin bir an önce bitmesi ve tekrar öğrencilerimize kavuşmak dileği ile EBA Destek Noktalarının kurulmasında emeği geçen okul-kurum müdürlerimize ve tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.”