Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon’da 108,2 milyon fidan toprakla buluştu”

“Afyon’da 108,2 milyon fidan toprakla buluştu”

Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’ın orman alanının 2,35 milyon dekar olduğunu belirterek, kentte son 18 yılda 1,25 milyon dekar alanda ağaçlandırma ve ormancılık faaliyetleri yapılarak 108,2 milyon fidanın toprakla buluşturulduğunu söyledi

Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 83 milyon vatandaşın, baharın müjdecisi olan Nevruz’unu ve 21 Mart Dünya Ormancılık Günü’nü tebrik etti.
“TÜRKİYE ORMAN VARLIĞINI ARTTIRAN NADİR ÜLKELERDEN BİRİDİR”
Baharın müjdecisi Nevruz ve 21 Mart Dünya Ormancılık Günü’nü kutlayan Milletvekili Veysel Eroğlu, “Bütün Dünya’da 21 Mart günü, Dünya Ormancılık Günü olarak çeşitli etkinliklerle kutlanmakta olup ülkemizde de bütün illerimizde birlik ve beraberlik içerisinde yapılan faaliyetlerle kutlanmaktadır. Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlatmış olduğu Milli Ağaçlandırma Seferberliği neticesinde ormancılık alanında muhteşem çalışmalara imza atmıştır. Yapılan başarılı çalışmalarla birlikte, toplumumuzda ormana ve ağaca olan ilgi ve alaka daha da artmıştır. Ülkemizde orman alanları dışında, okul bahçeleri, hastane ve sağlık ocağı avluları, ibadethane ve mezarlıklar ile yol kenarları da ağaçlandırmıştır. Türkiye orman alanını arttıran nadir ülkelerden biri olmuştur. Son 18 yılda takriben 5 milyon hektar alanda ağaçlandırma ve ormancılık faaliyeti yürütülerek 4,5 milyar fidan toprakla buluşturulmuştur. 2002 yılında ülkemizin orman alanı 20,8 milyon hektar iken, 2019 yılı sonunda 22,6 milyon hektara yükselerek 1,8 milyon hektar orman alanı genişlemiştir. Türkiye’nin orman alanları artarken, orman serveti de %30 artmıştır. 2002 yılında 1,2 milyar m3 olan orman serveti, 1,6 milyar m3’e yükselmiştir.” dedi.
“AFYONKARAHİSAR’DA MUAZZAM AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞTİRDİK”
Türkiye genelinde yapılan ağaçlandırma ve ormancılık çalışmalarından Afyonkarahisar’ında fazlasıyla nasibini aldığına dikkat çeken Eroğlu, “2003 yılında ilimiz yüzölçümünün %16,6’sı orman iken yaptığımız ağaçlandırma çalışmaları ile bu oran %19,8’e yükselmiştir. Afyonkarahisar’ın orman alanı 2,35 milyon dekardır. Son 18 yılda takriben 1,25 milyon dekar alanda yaptığımız ağaçlandırma ve ormancılık faaliyetleri neticesinde 108,2 milyon fidan toprakla buluşturulmuştur. İçlerinde Zafer Ormanının da bulunduğu 5 şehir ormanı tesis ettik. İl genelinde 22 mesire yeri, 15 bal ormanı ve 86 adet şehitler ormanı kurduk. Sadece orman alanlarını değil sosyal sorumluluk projeleri ile 832 okul bahçesi, 248 ibadethane, 36 sağlık tesisi bahçesi ağaçlandırılmıştır. Afyonkarahisar genelinde 727 km karayolu kenarı ağaçlandırılmıştır. Afyonkarahisar’ın simgesi olan leylakları yaşatmak için 100.000 leylak dikilmiştir. Afyonkarahisar genelinde 221 orman köyü bulunmaktadır. Bu köylerde bulunan 3.174 aileye 34,2 milyon TL Orköy kredi ve hibe desteği sağlanmıştır. Ayrıca vatandaşlarımıza ilave gelir sağlamak için 35 köyde ceviz, badem gibi gelir getirici ağaçlandırma çalışmaları yapılmıştır. Tıbbi ve Aromatik bitkilerin tanıtımı, üretim ve pazarlamasının yapılması için Afyonkarahisar Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezini kurduk. Bu merkez sayesinde tıbbi ve aromatik bitkilerin, ilaç, gıda, kozmetik gibi farklı sektörlerde hammadde olarak değerlendirilmesi için araştırmalar yapılmaktadır. Afyonkarahisar’da bundan önce olduğu gibi bundan sonrada ağaçlandırma çalışmaları yoğun bir şekilde devam edecektir. Ağaç ve yeşile olan ilgi ve hassasiyetin daha da artması temennisiyle bütün vatandaşlarımızın 21 Mart Dünya Ormancılık Günü’nü tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.