• Haberler
  • Gündem
  • Afyon'a yeni termaller yapılacak! – Kocatepe Gazetesi

Afyon'a yeni termaller yapılacak! – Kocatepe Gazetesi

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın Başkanlığında, Eskişehir'in ev sahipliğinde Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen Medya Buluşması Toplantısına Afyonkarahisar, Bilecik, Bursa, Denizli, Eskişehir, Kütahya illerinden basın mensupları katıldı. Toplantı Eskişehir Anemon Otel'de gerçekleştirildi.EV SAHİBİ ESKİŞEHİRToplantının açılış konuşmasını Basın Yayın Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı Şimal Bulguroğlu yaptı. Bulgurluoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya [&hellip]

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın Başkanlığında, Eskişehir’in ev sahipliğinde Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen Medya Buluşması Toplantısına Afyonkarahisar, Bilecik, Bursa, Denizli, Eskişehir, Kütahya illerinden basın mensupları katıldı. Toplantı Eskişehir Anemon Otel’de gerçekleştirildi.
EV SAHİBİ ESKİŞEHİR
Toplantının açılış konuşmasını Basın Yayın Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı Şimal Bulguroğlu yaptı. Bulgurluoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’ya toplantıya katılımı, ev sahipliği nedeniyle Eskişehir Valisi Azmi Çelik’e teşekkür ederek, toplantının hayırlara vesile olmasını temenni etti.
“BİR VE BERABERİZ”
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Medya Buluşması Toplantısının Eskişehir’de yapılmasının Afyonkarahisar, Bilecik, Bursa, Denizli ve Kütahya’da gerçekleştirilmesi anlamına geldiğini belirtti. Komşuluk ilişkisi olan bu illerin pek çok ortak özelliğe sahip olduğunu söyleyen Avcı; “Tüm illerin pek çok ortak noktası var. Özellikle kültür ve turizm noktasında ortak noktalar var. Mesela Frig Vadisi hepimizin buluştuğu bir yer. Osmanlı’nın kuruluş coğrafyası ve İstiklal Harbinin Batı Cephesi bizi buluşturan unsurlardır. Dolayısıyla biz bir ve beraberiz” dedi.
AFYON’A BİN YATAKLI
TESİS İHALESİ
Afyonkarahisar’la ilgili termal turistik yatırımlar hakkında bilgi veren Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, il merkezi Erkmen bölgesinde iki ayrı 300’er yataklı termal konaklama tesisi yapılacağını belirtti. Otel yatırımlarının hazine arazisinde yapılacağını kaydeden Avcı; “Yine Erkmen bölgesinde 400 yataklı bir otel yapımı söz konusu. Afyonkarahisar’da bin yataklı termal konaklama tesisi ihalesine çıkıyoruz. İnşallah Afyonkarahisar için bu tahsis ihalesi sonuçları iyi olur” diye konuştu.
FRİG TANITIMI DERS OLDU
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Hisar Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mejnun Sancak’ın Afyonkarahisar’ın da bulunduğu Frig Vadisi ile ilgili olarak hemen her ay Eskişehir ve Kütahya Valiliklerinin toplanmasına rağmen Frig Vadisi tanıtımında ilerleme kaydedilemediği yönündeki sorusunu cevaplandırdı. Sancak’ın, tüm gazete başlıklarının her toplantı sonrası “Frig tanıtılacak” şeklinde atıldığı ifadesi üzerine Avcı; “Geleneği bende bozmayayım. Frig tanıtılacak. Bu konuda dediğiniz doğru. Hani fıkrada Karadenizli’nin dediği gibi ‘Ha bu bana ders olsun’ Frig Vadisi de bize 2016 yılında ki Rusya uçak krizinde ders oldu. Geçen yıl Türkiye’nin tanıtım stratejisinde ki eksiği ve yetersizliğini gördük. Rahmetli Özal’ın turizm hamlesini başlatmasıyla Türkiye o günün şartlarında kum-deniz-güneş ülkesi olarak tanıtıldı. Bu özellikleriyle Türkiye dünya da 6’ncı büyük destinasyondur. Geçen yıl ki Rusya krizine rağmen bu özeliğimizi koruyoruz. Ülkemiz Avrupa’da dördüncü sırada. Plajlarda 444 mavi bayrağa sahibiz” şeklinde konuştu.
DALGALANMALARA
KARŞI YOLLAR ARANMALI
Türkiye’nin deniz-kum-güneş turizminin geleneksel müşterilerinin olduğunu belirten Avcı şöyle konuştu: “Geleneksel müşteriler Ruslar, Almanlar ve İngilizlerdi. Ama bilindiği üzere geçen yıl ki Rusya ile yaşadığımız uçak krizinde konjektürel dalgalanmalardan etkilenmeyecek yollar aramak gerektiğini gördük. Terör tüm dünyanın gerçeğidir. Dünyanın hemen her yerinde terör olayları gerçekleşiyor. Ama dünya da ki hiçbir terör olayı Türkiye’de olanlar gibi Avrupa medyasında köpürtülmedi. Bunda bazen bizim medyamızın da yayınladığı dehşet görüntülerinin katkısı oluyor. Sistemli şekilde terör olayları ile Türkiye’nin yangın yeri gibi gösterilmesi sağlandı.”
Türkiye’nin turizm çeşitliliği açısından dünya da ilk ona rahatça girebileceğine dikkat çeken Avcı şu ifadeleri kullandı: “Türkiye turizm çeşitliliği açısından dünya da ilk ona girebilecek potansiyele sahip. İlk akla gelen kongre ve kaplıca turizm çeşitleridir. Bunlarda Afyon, Konya ve Eskişehir’in potansiyelini biliyoruz. Deniz, kum, güneş turizminde ki müdavim müşteri rehaveti bitti. Bundan sonra diğer turizm türlerine de ağırlık verilecek. Bu noktada Türkiye Avrupa’da bir numara olmaya namzettir. İnşallah farklı turizm çeşitlerini de tanıtacağız”
TOPLANTIYA
GENİŞ KATILIM
Toplantıda; Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın yanı sıra; Eskişehir Milletvekilleri Harun Karacan, Emine Nur Günay, Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı Şimal Bulguroğlu, Daire Başkanları Muhammed Akgün, Tuncay Karabulut, Afyonkarahisar, Bilecik, Bursa, Eskişehir, Kütahya illerinden basın mensupları bir araya geldi.
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme