'Afyon'a ve Kocatepe'ye 3 hilali dikeceğiz'

MHP Merkez İlçe Başkanı Fahri Fevzi Kartal ile MHP Büyükkalecik Belediye Başkan Adayı Mustafa Çıngırak parti binasında düzenledikleri basın toplantısında gündeme değerlendirdiler.'MHP ANITTEPE İLE KOCATEPE ARASINDA ÇELİK HALAT'MHP Merkez İlçe Başkanı Fahri Fevzi Kartal toplantının açılış konuşmasını yaptı. MHP teşkilatlarının sahada çok yoğun şekilde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerini kazanmak için adaylarıyla birlikte çalıştığını [&hellip]

MHP Merkez İlçe Başkanı Fahri Fevzi Kartal ile MHP Büyükkalecik Belediye Başkan Adayı Mustafa Çıngırak parti binasında düzenledikleri basın toplantısında gündeme değerlendirdiler.
“MHP ANITTEPE İLE KOCATEPE ARASINDA ÇELİK HALAT”
MHP Merkez İlçe Başkanı Fahri Fevzi Kartal toplantının açılış konuşmasını yaptı. MHP teşkilatlarının sahada çok yoğun şekilde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerini kazanmak için adaylarıyla birlikte çalıştığını belirten Kartal, “Milliyetçi hareketin iktidarına giden büyük yürüyüşümüzde en önemli basamaklardan birisi olarak gördüğümüz yerelde kazanacağımız zaferin çalışmalarını yürütüyoruz. Afyon’da gerek merkezimiz de gerekse merkeze bağlı 14 beldemiz de en yoğun çalışan siyasi parti olarak sürekli sahadayız. MHP Genel Başkanımız Türkmen Beyimiz Dr. Devlet Bahçeli’nin ifade ettiği üzere MHP Anıttepe ile Kocatepe arasına çekilmiş çelikten bir halattır.” dedi.  
“KOCATEPE’DE MANEVİ BÜTÜNLÜK SAĞLANACAK”
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Anıtabir’de ki manevi gücü ile Cumhuriyetin kazanıldığı topraklar olan Kocatepe’de manevi bütünlüğü sağlayacaklarını belirten Kartal, “Bu anlamda bizlerde MHP Merkez İlçe Teşkilatı olarak geçtiğimiz bir yıllık süreçte Kocatepe’nin, Büyükkalecik’in Bağımsız Belediye Başkanı Mustafa Çıngırak’ı genel merkezimizle yaptığımız istişareler sonucu MHP’ye davet ettik. Genel merkezimizin oluruyla Sayın Başkanımız da büyük bir memnuniyet duyarak MHP saflarına katıldı. Sayın Başkanımız bu toplantıda MHP’nin adayı olarak faaliyetlerini anlatacak.” diye konuştu.
“BELDEMİZİ SİT ALANINDAN ÇIKARDIK”
MHP Büyükkalecik Belediye Başkanı ve Adayı Mustafa Çıngırak, 2014 yılında Büyükkalecik Belediye Başkanı olarak göreve seçildiğini hatırlattı. Dünden bugüne görev süresi boyunca yaptığı icraatların herkesçe bilindiğini belirten Çıngırak, “Biz Büyükkalecik Belediyesini devir alırken gerçekten borçsuz bir Belediye olarak devir aldık. Fakat mutfağın içi boştu. Mutfağın içinin mutlaka doldurulması gerekiyordu. Hamd olsun 4,5 yıl gibi kısa bir sürede beldemize çok şeyler kazandırdık. Göreve geldiğimizde beldemizde ki en büyük sıkıntılardan bir tanesi SİT Alanı ve Milli Park içerisinde olmasıydı. Bu elimizi kolumuzu bağlayan bir durumdu. Fakat herhangi bir şey yapabilme lüksümüz yoktu. Belediyemizin imarla ve ruhsatla ilgili çok büyük sıkıntıları vardı. Halkımızın ev yapılamaz gibi durumları sözkonusuydu. Biz göreve geldiğimizden itibaren özellikle SİT alanı ve Milli Parkın dağıtılması konusunda yoğun çalışmalarımız oldu. Bu çalışmalar sonucu yaklaşık 4 yıl gibi bir süre de hamd olsun beldemizi SİT ve Milli Parklar içerisinden tamamen çıkarmış olduk.” şeklinde konuştu.
“BELDE DE VE 7 MEZRADA  SIKINTILAR TELAFİ EDİLDİ”
Büyükkalecik beldesinin SİT Alanı ve Milli Park dışına çıkması ile belde de rahatlık sağlandığını aktaran Çıngırak şu ifadeleri kullandı:
“Beldemiz SİT Alanı ve Milli Park dışına çıkmasıyla rahatlayıp, yatırımlarımıza hızlı şekilde devam ettik. En büyük sıkıntılarımızdan biri olan SİT Alanında kalan beldemizde geçmişte inşaat sektörü v.d sektörlerle ilgili işler, hizmetler yapılamıyordu. Allah’a şükür bu engelin kalkmasıyla son 5 yılda biz kafamızda ki projeleri gerçekleştirmiş olduk. Göreve geldiğimizde Belediyemizin gerçekten ihtiyaç duyduğu kepçe, greyder v.d iş makinelerini hamd olsun alarak vatandaşın hizmetine sunduk. Beldemize bağlı 7 mezramız var. Belde içerisinde ve mezralarımızda sıkıntıları hamd olsun son 5 yıl içerisinde tamamen telafi ettik.”
“BÜYÜKKALECİK İÇİN ÇOK ŞEYİ GÖZE ALDIK”
Yaklaşık 20 kilometre mesafede olan Kocatepe-Serban arasında kalan yolu Milli Parklar Müdürlüğüne kilitli parke taşı döşeterek yaptırdıklarını belirten Çıngırak şöyle konuştu:
“Kocatepe-Serban arasında ki yolu tamamen kilitli parke ile donattık. Özellikle Sandıklı-Antalya yoluna merkezden gitmek yerine Büyükkalecik beldemizden gidilmesini sağlayarak yaklaşık 25-30 kilometre civarında kısaltmış olduk. Boş durmadık, elimizden gelen bütün hizmetleri yapmak üzere çalışmaya devam ettik. Bizden önce tamamen harabe halinde olan kabristanımızı tüm unsurlarıyla yeniden yaptık. Bunları yaparken biz birçok şeyi göze almış olduk. Çünkü beldemizin Milli Park Alanı’nda kalmasından çok şikâyetlere maruz kaldık. Biz göreve geldiğimizde maalesef Belediye’nin çatısı üzerimize akıyordu. Kiremitleri dahi değiştirmek yasaktı. SİT Kurulundan gereken izinleri almamıza rağmen muhalefet tarafından devamlı şikâyetlere maruz kaldık. Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ile istişarelerde yaparak beldemize sıcak asfaltı biz kazandırıp yollarımızı bariyerle donattık.”
“HALKIMIZA KAYNAK SU İÇİRİYORUZ”
Görev süresi boyunca yaptıklarını özetleyen Mustafa Çıngırak şunları söyledi:
“SİT Alanı kalkmadan yapılan evler nedenli çok sayıda şikâyet bize sıkıntı yaşattı. Biz göreve geldikten sonra bazı yerler için yıkılma kararı geldi. Biz bu kararları Eskişehir Sit Kurulu’nda bertaraf ettirmeye çalıştık. Bir başka büyük problemimiz olan arsenikli içme suyu sorununu bitirmek için kollarımızı sıvadık. Beldemize 7 kilometre uzaklıkta Çıngıraklı yaylasındaki doğal kaynak suyuna yöneldik. Laboratuar testlerinde buradaki suyun PH değerinin oldukça yüksek olduğunu öğrendik. Debisinin de oldukça güçlü olduğu ölçülen bu güzel doğal kaynak suyunu halkımızın hizmetine sunmak için çalışmalarımıza başladık ve 1 yıl gibi kısa bir sürede bu suyu halkımızın hizmetine sunduk çok şükür. Hatta suyun beldemize gelişini deve keserek mehteran eşliğinde kutladık. Bu da bizler için ve belde halkımız için unutulmaz bir anı oldu.”
“KOORDİNELİ ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR”
Büyükkalecik Belediyesine ait, beldenin en değerli yerinden bulunan 4 bin metrekare arsayı satıp belediyeye gelir getirmek yerine okul yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı’na devrettiklerini anlatan Çıngırak sözlerine şöyle devam etti:
“Çok şükür beldemize 12 derslik yeni bir okul kazandırdık. Köydes-Beldes Projeleri kapsamında bir kısmı yapılan kilitli parke taşı kaplama işleri esnasında hibe yoluyla kaplanmayan onlarca cadde ve sokağımızı belediye imkânlarımızla kilitli parke taşı ile kapladık. Beldemize bağlı 5 yayla küme evlerinin tamamına da kilitli parke taşı döşeyerek halkımızı çamurdan ve tozdan kurtardık. Yaylalarımızın en büyüğü olan Bahçederesi yaylasında bulunan halkımıza her seçim öncesi sözü verilen ama bir türlü yapılamayan düğün salonunu 1 kat olarak söz vermemize karşın 2 katlı olarak yaparak yaylada ikamet eden vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bu yaylamızda bulunan dere ıslahı ve köprü yenileme çalışmalarımız D.S.İ ile koordineli olarak devam etmektedir. İnşallah çok yakın zamanda Bahçederesi yaylamızın da dere ıslahı ve köprü yenileme projesi hayata geçecek.”
“DR DEVLET BAHÇELİ HİSAR PARKI BİTME AŞAMASINDA”
Piknik ve mesire alanı ihtiyacını karşıladıklarını belirten Çıngırak, yeni yapılan mesire alanına Şehit Ali Osman Altın ismini verdiklerini belirtti. Çıngırak, “Bu mesire alanı bile halkımızın talebine yetişemiyor beldemiz merkezinde bulunan Hisar olarak bilinen mevkii ye muazzam bir park yaptık ve parkımızın ismini de sayın liderimizin ismini vererek Dr. Devlet Bahçeli Hisar Park olarak belirledik. Parkımız bitme aşamasındadır. Beldemizde bulunan tüm otobüs duraklarını tamamen yenileyerek cam duraklarla yepyeni ve modern bir görünüme kavuşturduk. Belediyemize ait belde içi güvenlik kamera sistemlerimizi tamamen yenileyip kamera sayısını da 3 katına çıkararak beldemizin güvenliği için belediye olarak üzerimize düşen görevi yapmaya çalıştık. Üç okulumuzun bahçesine oyun grupları kurarak çocuklarımızın park hasretlerini dindirdik. Belde halkımızın özellikle yaz aylarında sıkça kullandıkları tarla ve yayla yollarını belediyemiz araçları ile genişleterek ve düzenli olarak bakımlarını yaparak halkımızın en güzel şekilde istifade etmesini sağladık. Ezan sesine hasret kalmış olan yayla evlerimize otomatik ezan sistemleri kurdurarak halkımızın ezan sesine olan hasretlerini dindirdik.” dedi.
“PETROL İSTASYONU SÖZÜMÜZÜ TUTTUK”
Sosyal belediyecilik anlayışı ile belde de yaşayan yaklaşık 180 hanımı Konya- Mevlana gezisine tüm ihtiyaçları Belediye tarafından karşılanarak gönderildiğini aktaran Çıngırak, “Beldemizde her yıl Ramazan ayında halkımızın birlik ve beraberliğini tesis etmek amacıyla halk iftarları düzenledik. Halkımıza söz verdiğimiz üzere bünyesinde oto gaz, benzin ve mazot bulunduran aynı zamanda kantarı olan petrol istasyonunu beldemize kazandırdık. Düğün salonu inşası sürüyor.” diye konuştu.
“VATANDAŞI
ECRİ MİSİL DERDİNDEN KURTARACAĞIZ”
Mustafa Çıngırak, vatandaşa miras kalan fakat tapuları bulunmayan tarım arazilerinin 2006-2007 yıllarından beldeden geçen kadastro sonucu Maliye Hazinesi adına tescillenmesi sorunu ile yakından ilgilendiklerinin vurguladı. Çıngırak, “Belde halkımız gerçekte sahibi oldukları tarım arazilerinin tapularını alamadıkları gibi üzerine birde Milli Emlak Müdürlüğü tarafından kendilerine gönderilen Ecrimisil ücretleri ile mağduriyet üzerine mağduriyet yaşamışlardır. Biz bu vahim durumu ortadan kaldırmak için çalmadık kapı varmadık makam bırakmadık. Valimizin huzurunda 13 Haziran 2018 tarihli toplantı sonucu TBMM’den konu ile ilgili yasa düzenlemesi ile bu sorunun çözüleceği kaydedildi. Belde halkım ve şahsım adına teşekkür ettiğim MHP Milletvekili Mehmet Taytak’ın verdiği kanun değişikliği teklifiyle konu TBMM’ye taşındı. Şu anda yasa değişikliği teklifi iki farklı komisyonda görüşülmek üzere sevk edilmiş durumda. İnşallah komisyonlardan çıktıktan sonra Meclis Genel Kurulunda yapılacak oylamada onay alması durumunda belde sakinlerimizi ecri misil derdinden kurtarıp ata yadigârı olarak kendilerine kalan tarım arazilerinin tapularına kavuşturmuş olacağız.” şeklinde konuştu.
YENİ DÖNEM İÇİN 28 BAŞLIKTA PLANLAMALAR
Mustafa Çıngırak, Büyükkalecik’e Belediye Başkanı seçilmesi halinde yeni dönemde yapacaklarını 28 başlıkta aktardı. Çıngırak, halı saha projesi, atık arıtma tesisi, kanalizasyon hattı yenilemesi, otobüs filomsunun yenilenmesi, bir paletli kepçe alımı, arsa ihtiyacının karışlanması, organize hayvancılık projesi, mandıra kurulması ve süt faaliyeti, kurban bayramları öncesi hayvan pazarı kurulmasını planladıklarını belirtti. Çıngırak, yayla tarla yollarının genişletilmesi, hayvancılığın desteklenmesi, yayla ve bağlarda toplam 95 ev ve ağıla elektrik hattı yapımı, düğün salonunun tamamlanması, mahalle fırınlarının restore edilmesi olarak açıkladı.
“KOCATEPE’Yİ ÇETİNKAYA İLE CANLANDIRACAĞIZ”
Mustafa Çıngırak, MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya ile birlikte Kocatepe’yi canlandıracak olan projenin çalışmalarına başladıklarını söyledi. Çıngırak şöyle konuştu:
“MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya ile seçilmemiz halinde Kocatepe anıt bölgesine muazzam bir tanıtım ve sosyal tesis binası yapacağız. Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız ve dönemin Valisi Sayın Aziz Yıldırım’dan söz aldığımız Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü tarafından Kocatepe Anıtlar Bölgesine muazzam bir sosyal tesis ve tanıtım binası yapılacak. Halkımızın ve misafirlerimizin istifadesine sunulacak. Bu tanıtım binası ile tarihimiz misafirlerimize daha iyi anlatılmış olacak. Böylece beldemiz halkı için istihdam kapısı açılacak. Afyon’a ve Kocatepe’ye üç hilali diktiğimizde hayallerimiz gerçek olacak.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme