Afyon’a Turizm Eğitim Merkezi şart

Turizm sektöründe çalıştıracak nitelikli ve eğitilmiş eleman bulmakta sıkıntı çektiklerini anlatan Ömer Termal Tatil Köyü İşletme Müdürü Nureddin Ayyıldız, Afyonkarahisar'ın Türk turizminin önemli markalarından biri haline gelmesi için Turizm Eğitim Merkezi'nin kurulması gerektiğini söyledi Ömer Termal Tatil Köyü İşletme Müdürü Nureddin Ayyıldız, Turizm Eğitim Merkezi’nin kurulması hâlinde Afyonkarahisar’ın kazançlı çıkacağını söyledi. Ayyıldız, “Termal başkent hedefinde [&hellip]

Afyon'a Turizm Eğitim Merkezi şart

Turizm sektöründe çalıştıracak nitelikli ve eğitilmiş eleman bulmakta sıkıntı çektiklerini anlatan Ömer Termal Tatil Köyü İşletme Müdürü Nureddin Ayyıldız, Afyonkarahisar’ın Türk turizminin önemli markalarından biri haline gelmesi için Turizm Eğitim Merkezi’nin kurulması gerektiğini söyledi

Ömer Termal Tatil Köyü İşletme Müdürü Nureddin Ayyıldız, Turizm Eğitim Merkezi’nin kurulması hâlinde Afyonkarahisar’ın kazançlı çıkacağını söyledi. Ayyıldız, “Termal başkent hedefinde olan termal yatırımların hızla arttığı şehrimizde yetişmiş eleman ihtiyacını karşılayacak bir Turizm Eğitim Merkezi artık ihtiyaç olmaktan çok zorunluluk haline geldi. Bu konu ilimizdeki tüm turizmin geleceğini etkiliyor. Çünkü Afyonkarahi-sar’a tatile gelen insanların buradan memnun ayrılıp hep olumlu anlatım yapması hem de yeniden gelmesi için iyi hizmet görmesi gerekiyor. İyi hizmet ise iyi yetişmiş elemandan geçiyor. Bu konuda Valimiz Hakan Yusuf Güner’in İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine çalışma yapmaları için talimat vermesini bekliyoruz. İyi fiziki imkanlarla hazırlanmış bir Afyonkarahisar TUREM Afyonkarahisar ve termal turizmin önünü açacaktır” dedi.
EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ
Eğitimli personele ihtiyaç duyulduğunu aktaran Ayyıldız, “TUREM’lerde verilen kurs programları 30 hafta sürüyor. Bu süreçte teorik ve uygulamalı dersler veriliyor. Ayrıca öğrenciler 4 ay süresince de turizm işletmelerde beceri eğitimine gönderiliyorlar. Bu başta termal tesislerimiz olmak üzere şehrimizdeki tüm turizmcinin ihtiyaç duyduğu ara ve nitelikli eleman ihtiyacını karşılayacak bir eğitimdir. Hem daha kaliteli hizmet verebilmek hem de istihdam sağlama açısından Afyonkarahisar’a da bir TUREM kurulması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.
MÜŞTERİ
MEMNUNİYETİ ARTTI
Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde Turizm Otelcilik Meslek Yüksek Okulu bulunduğunu hatırlatan Nureddin Ayyıldız, bu bölüme dışarıdan gelen öğrencilerin mezun olup memleketlerine dönmeleriyle termal turizm tesislerinin bu öğrencilerden yararlanamadığını anlattı. Turizm Otelcilik MYO’nda Afyonkarahisarlı öğrenciler de bulunmasına rağmen mezun olan öğrencilerin yoğunlukla sahil bölgelerinde çalışmayı tercih ettiğini kaydeden Ayyıldız, Emir Murat Özdilek Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nden mezun olan öğrencilerin de büyük bölümünün benzer bir sebeple Afyonkarahisar’da çalışma hayatında yer almadığını açıkladı.
Artan yatırımlarla birlikte Afyonkarahisar’daki turizm potansiyelinin de her geçen gün arttığına değinen Ayyıldız, “Tesislerimizin sayısı arttıkça nitelikli ve iyi eğitim almış, turizmi öğrenmiş personel ihtiyacımız artıyor. Bu sektörde en alt kademede çalışan personelden en üst kademede yöneticiye kadar herkesin iyi eğitim alması kalitemizi ve müşteri memnuniyetini arttıracaktır. Bu nedenle gençlerimizi ve sektöre girecekleri eğitebilmeliyiz” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme