• Haberler
  • Genel
  • 'Afyon’a tek yanlışım olmadı' – Kocatepe Gazetesi

'Afyon’a tek yanlışım olmadı' – Kocatepe Gazetesi

Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde Yılın Esnaflıktan Sanayiciliğe Yükselen İşadamı seçilen Yusuf Özer, '1948’den beri gece gündüz çalıştım. Afyon’a bir tek yanlışım olmadı' dedi Afyonkarahisar’ın önde gelen sanayicilerinden Yusuf Özer, Ahilik Haftası Kutlama Komitesi tarafından Yılın Esnaflıktan Sanayiciliğe Yükselen İşadamı seçildi. Temsili Şet Kuşatma Töreni’nde kendisine plaket sunulan Yusuf Özer, ' Okumayı bir türlü beceremedim. Orta [&hellip]

“Afyon'a tek yanlışım olmadı”

Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde Yılın Esnaflıktan Sanayiciliğe Yükselen İşadamı seçilen Yusuf Özer, “1948’den beri gece gündüz çalıştım. Afyon’a bir tek yanlışım olmadı” dedi

Afyonkarahisar’ın önde gelen sanayicilerinden Yusuf Özer, Ahilik Haftası Kutlama Komitesi tarafından Yılın Esnaflıktan Sanayiciliğe Yükselen İşadamı seçildi. Temsili Şet Kuşatma Töreni’nde kendisine plaket sunulan Yusuf Özer, “ Okumayı bir türlü beceremedim. Orta okula gittim oradan kovdular, sanat okuluna gittim oradan kovdular. Nihayetinde ben Eskişehir’e gittim, orada babam rahmetlinin lastik fabrikasında işe başladım. 1948’den beri gece gündüz çalışırım. Ahilikteki şet törenini ilk defa izledim, çok hoşuma gitti. Sanki beni tarif ettiler. Ben bir tek yanlış yapmadım Afyon’a. Ne ticari haya-tımda, ne iş hayatımda. Afyon’da emekli olan işçilerin yarısı bendendir. İşçilere karşı, çalışanlarıma karşı, camiada elimden ne gelse yaptım” dedi.
“Arkadaşlarıma örnek oldum”
Kendisinin Afyonkarahisar’a hizmet için İstanbul’dan geldiğini belirten Özer, “Ben bir tek şey yapmadım: memleketten götürmedim. Varsa bir kişi, memlekette şu vardı, şunu götürdün diyen varsa, kurşunu beynime çaksınlar, benim bir tek kazandığım şey, namusum. Ben İstanbul’dan Afyon’a, sırf Afyon’u sevdiğim için geldim. İstanbul’da yalıda oturuyordum, dört dörtlük muhitim vardı. Ben buraya geldim, zanaatı başlattım. Arkadaşlarıma örnek oldum” diye konuştu.
“78 yaşındayım, hâlâ çalışıyorum”
Özer, şöyle devam etti:
“Sanayi kurduk, onu devam ettiriyoruz. Yaşım 78, hâlâ çalışıyorum. Bu arada Kosova’da bir yer açtık, orada da 400-500 kişi çalışıyor. Allah, memlekete, millete hayırlısını versin. Ömrüm boyunca yanlışlık yapmadım afyona. Bunun tersini söyleyen biri varsa, servetimi bağışlarım. Valiler, belediye reisleri hepsi dostumdu. Bir kuruş birinden fayda umduysam zehir zıkkım olsun. Onlar bana bir madalya verdiler. Ben onu gururla taşıyorum.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme