• Haberler
  • Genel
  • Afyon’a tarımsal yatırımlar yapılıyor – Kocatepe Gazetesi

Afyon’a tarımsal yatırımlar yapılıyor – Kocatepe Gazetesi

TKDK İl Koordinatörü Mehmet Sait Yüksel, Afyonkarahisar’da 112 milyon liralık tarımsal yatırım yapılacağını belirtti Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Mehmet Sait Yüksel, hibeler ve destekler hakkında bilgi verdi. Yüksel, “Kurumumuz, 10 Şubat'ta sona eren 13’üncü Başvuru Çağrı Dönemi sonunda 3 bin 650 proje kabulü gerçekleştirmiştir. Teslim alınan projelerin toplam yatırım tutarı 1 [&hellip]

Afyon'a tarımsal yatırımlar yapılıyor

TKDK İl Koordinatörü Mehmet Sait Yüksel, Afyonkarahisar’da 112 milyon liralık tarımsal yatırım yapılacağını belirtti

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Mehmet Sait Yüksel, hibeler ve destekler hakkında bilgi verdi.
Yüksel, “Kurumumuz, 10 Şubat’ta sona eren 13’üncü Başvuru Çağrı Dönemi sonunda 3 bin 650 proje kabulü gerçekleştirmiştir. Teslim alınan projelerin toplam yatırım tutarı 1 milyar 861 milyon TL’dir. Bu başvurulardan 168 tanesi ilimize yapılmıştır. İl Koordinatörlüğümüze sunulan bu projeler ile İlimize yapılacak 112 milyon TL’lik yatırıma karşılık yaklaşık 37 milyon TL destek talebinde bulunulmuştur” dedi.
29 PROJENİN YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR
Yüksel, şu ifadeleri kullandı:
“2014 yılında projesi alınıp uygun bulunan 39 projenin yatırımları devam etmektedir. Yaklaşık 42 milyon TL’lik yatırımın hibe destekleri bu yıl içerisinde yatırımlar tamamlandıkça proje sahiplerine ödenecektir. Ayrıca, 2015 yılında yatırımı tamamlanacak olan 75 milyon TL’lik yatırım karşılığında 40 milyon TL hibe desteği ödenmesi hedeflenmektedir. Genel faaliyetlerin dışında yapılan yatırımlarda işletmelerin sürdürülebilirliğinin artırılması amacıyla IPARD Programı kapsamında Kurumumuz tarafından desteklenen faydalanıcılar ve potansiyel faydalanıcılara yönelik eğitimlerin sağlanması amacıyla Kurumumuz ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı arasında işbirliği protokolü anlaşması yapılmıştır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme