• Haberler
  • Genel
  • Afyon'a 'sezaryen' teşekkürü – Kocatepe Gazetesi

Afyon'a 'sezaryen' teşekkürü – Kocatepe Gazetesi

Sağlık Bakanlığı, Afyonkarahisar Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne sezaryen oranının düşüklüğü dolayısıyla teşekkür etti. Teşekkür metninde, sezaryen doğum oranının Türkiye genelinde yüzde 26, Afyonkarahisar'da ise yüzde 11 olduğu belirtildi Afyonkarahisar Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, sezaryen doğum oranının düşüklüğü dolayısıyla teşekküre layık görüldü. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmede, küresel sezaryen oranının [&hellip]

Afyon’a “sezaryen” teşekkürü

Sağlık Bakanlığı, Afyonkarahisar Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne sezaryen oranının düşüklüğü dolayısıyla teşekkür etti. Teşekkür metninde, sezaryen doğum oranının Türkiye genelinde yüzde 26, Afyonkarahisar’da ise yüzde 11 olduğu belirtildi

Afyonkarahisar Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, sezaryen doğum oranının düşüklüğü dolayısıyla teşekküre layık görüldü. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmede, küresel sezaryen oranının yüzde 23, Türkiye ortalamasının ise yüzde 26 olduğu belirlendi. Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde bu oranın yüzde 11 olarak saptandığı kaydedilen teşekkür metninde, hastanenin normal doğum oranının yüksek olduğuna dikkat çekildi.
SAĞLIK EKİP İŞİDİR
Sağlık Bakanlığı’nın teşekkürü hakkında açıklama yapan Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, “Afyonkarahisar için onur duyulacak, sevindirici bir konu. Sezaryen oranlarımızın gerek dünya gerekse ülke ortalamasının neredeyse yarı yarıya altında olması gösterilen fedakârlığın sonucudur. Sağlık hizmeti ekip olarak verilir. Ekibin başarılı olması için birlikte çalışacak kişilerin birbirlerini tamamlayıcı niteliklerinin olması, kişilerin birlikte iş yapmaya istekli olması ve işi benimsemesi verimli sonuçlar elde edilmesinde etkilidir. Doğumevindeki hekimlerimiz, ebelerimiz, hemşirelerimiz ve diğer sağlık personelimizin normal doğum üzerine eğilmeleri, sağlıklı gebeleri normal doğuma yönlendirmeleri birlik beraberliğin göstergesidir” dedi.
TELKİN YÖNTEMİYLE DOĞUM
Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde, 2013 yılının Nisan ayından itibaren “telkin yöntemi ile doğum” tekniği uygulanıyor. Uygulama çerçevesinde, rızası alınan aileler, gebeliğin 5’inci ayından itibaren belli aralıklarla hastanedeki Hipnoterapi birimi yetkilileriyle bir araya geliyor. Telkin yöntemiyle doğum uygulamasında, doğumun acı verici bir durum olmadığı, doğum sırasında annenin kendisini “Acı olacak” şeklinde şartlandırması nedeniyle acı çekildiği anlatılıyor. Telkin yöntemiyle doğum uygulaması sonunda aileler, sezaryen yerine normal doğumu tercih ediyor. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme