• Haberler
  • Siyaset
  • Afyon’a İstiklal Madalyası verilmeli – Kocatepe Gazetesi

Afyon’a İstiklal Madalyası verilmeli – Kocatepe Gazetesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Raşit Demirel, Kurtuluş Savaşı'nda Afyonkarahisar'ın büyük bir destan yazdığının altını çizdi.AFYON MADALYA İLE ÖDÜLLENDİRİLMELİMHP İl Başkanı Raşit Demirel, Milletvekili Mehmet Parsak’ın konu hakkında verdiği kanun teklifinin kendilerini son derece mutlu ettiğini kaydetti. Demirel “Biz hem Afyonkarahisar'a hem de Çanakkale'ye İstiklal Madalyası verilmesini istiyoruz. MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak'ın Afyonkarahisar'a [&hellip]

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Raşit Demirel, Kurtuluş Savaşı’nda Afyonkarahisar’ın büyük bir destan yazdığının altını çizdi.
AFYON MADALYA İLE ÖDÜLLENDİRİLMELİ
MHP İl Başkanı Raşit Demirel, Milletvekili Mehmet Parsak’ın konu hakkında verdiği kanun teklifinin kendilerini son derece mutlu ettiğini kaydetti. Demirel; “Biz hem Afyonkarahisar’a hem de Çanakkale’ye İstiklal Madalyası verilmesini istiyoruz. MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak’ın Afyonkarahisar’a İstiklal Madalyası verilmesi için TBMM’ye kanun teklifi vermesini memnuniyetle karşıladık. Toplum olarak bu kanun teklifine sahip çıkmalıyız. Afyonkarahisar, Kurtuluş Savaşı’nda büyük bir destan yazdı. 26 Ağustos 1922 sabahı yurdun dört bir yanından gelen kahraman askerlerimiz Atatürk’ün önderliğinde büyük bir taarruz başlatmıştır. Bu büyük taarruz 9 Eylül 1922 tarihinde nihayi sonuca ermiştir. Bu yönüyle 26 Ağustos’ta başlayan büyük taarruza ev sahipliği yapan Afyonkarahisar’ın İstiklal Madalyası ile ödüllendirilmesini arzu ediyoruz” dedi.
ÇANAKKALE’DE MADALYA ALMALI
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak’ın verdiği kanun teklifine herkesin sahip çıkmasını isteyen Demirel sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu güzel olaya tüm Afyonkarahisar halkının ve sivil toplum örgütlerimizin destek vermesini istiyoruz. Böylesi önemli bir adıma bizlerde katkı sunmaya hazırız. Afyonkarahisar’ın yanı sıra Çanakkale’de de büyük bir destan yazıldı. Çanakkale bir devrin kapandığı ve yeni bir devrin başladığı yerdir. Çanakkale neyse Kocatepe odur. Biz Çanakkale ve Afyonkarahisar’ın İstiklal Madalyası ile onurlandırılmasını arzu ediyoruz. Bu iki mübarek şehir bu madalyaları çoktan hak etmiştir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme