Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon’a bir Afyon daha eklenecek”

İmaret ve Mısri Camiilerinin

İmaret ve Mısri Camiilerinin çevresi için birbirinden güzel kentsel dönüşüm projeleri hazırlandığını belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Bu projeler tamamlandığında Afyon’a bir Afyon daha eklenecek” dedi

 

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek hizmete açılan Kentsel Dönüşüm Ofisi ile birlikte dönüşümün gerçekleşeceği noktalarda ikamet eden vatandaşların merak ettikleri pek çok sorunun cevabını bu merkezden almaya başladığını söyledi.
ÖRNEK KONUTLAR
YAPILARAK VATANDAŞIN
MERAKI GİDERİLECEK
TOKİ yetkilileri ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’la yaptıkları görüşmeler hakkında bilgi veren Zeybek, “Bilindiği üzere TOKİ ilk etapta ilimizde 2. Vakıf İşhanı’nın olduğu yerde ofisini açtı. Bu ofiste vatandaşlarımızı bilgilendiriyorlar. Gerçek-ten bilgili, becerikli arkadaşlar görev yapıyor burada. Konularında uzmanlar. Ben TOKİ Başkanımızdan, ‘Sayın Başkanım hiçbir vatandaşı mağdur etmeden tamamen rızaya bağlı görüşmeler gerçekleştirilsin.’ talebinde bulunmuştum. Şimdi vatandaşın taleplerini, görüşlerini alıyorlar, dinliyorlar. Bundan sonra artık Bakan beyin talimatı ilk etapta Mısri Camii çevresindeki hemşehrilerimize önerilmek üzere yeni konutların yapımı planlanıyor. Yine İmaret Camii’nin çevresinde bulunan hemşehrilerimiz için de yeni konutları hayata geçirelim, en azından vatandaş işleyişin nasıl olacağını, alternatif olarak kendilerine nasıl konutların sunulacağını görsün diyor sayın Bakanımız ve Bakanlık yetkilileri. Hıdırlık’ın arka bölümünde bulunan Gökçe Mahallesi sınırları içerisinde 3 bin konutluk bir rezerv alanı var, yeni konutların yapımına orada başlanılacak.” dedi.
MAĞDURİYET OLMAYACAK, HERŞEY RIZAYA GÖRE
AYARLANACAK
TOKİ’nin şehrin geleceğine yönelik Mısri Camii çevresi ve Gökçe Mahallesine yapmayı planladığı rezerv konutlarda sürecin nasıl işleyeceğini anlatan Zeybek, “Süreç vatandaşın rızasına, tercihine göre işleyecek. Örneğin bir vatandaşın kentsel dönüşüme giren yeri 100 bin TL ediyor. Diyelim ki Mısri Camii çevresinde yeni yapılacak olan iki artı bir yeni daire fiyatı 200 bin TL olarak belirlendi. Bu durumda vatandaş isterse borçlanarak yerinde kalır, 100 bin TL kendi mülkünün değeri üzerine borçlanır. Ya da ben paramı alıp çekiliyorum tercihinde bulunabilir. Vatandaşa alternatif sunmuş olacağız. TOKİ değerlendirme noktasında eğer kentsel dönüşüme uğrayacak alanda kişinin evinin bahçesinde ağaç varsa onun dahi değerini koymuş. Yani kesinlikle bir mağduriyet sözkonusu olmayacak. Tam olarak bir zaman vermemekle birlikte bizim görev süremiz içerisinde bu çalışmaların hayata geçeceğine inanıyorum. “Bu kışı geçirir miyiz” diye merak eden hemşehrilerimiz bu kışı mevcut yerlerinde geçireceklerinden emin olsunlar. Zamanı TOKİ söyleyecek. TOKİ ile hak sahipleri arasındaki görüşmeler, müzakere ve anlaşmalar ne kadar çabuk olursa ondan sonra değerlendirmeler başlayacak. Takvim işlemeye başladı. Söylediğimiz gibi alternatifler var, seçim hakkı vatandaşındır. Mahkeme süreci ile işlerin uzayacağı kanaatinde değilim. TOKİ kanuni hakları çerçevesinde gerekenleri yapacaktır. Çünkü şehrimizin geleceği sözkonusudur.” diye konuştu.
YÜKSEK KAT AZ, GELENEKSEL
MİMARİ ÇOK OLACAK
Mısri Camii çevresindeki planın hazırlanırken tarihi kent dokusuna önem verildiğini, tarihi Mısri Camii’nin merkeze alınarak tüm yolların Mısri Camii’ne çıkacak bir şekilde örnek çalışma yapıldığını belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Bu projenin merkezinde Mısri Camii var. Proje Mısri Camii’ni merkez alarak, tüm yollar oraya çıkacak şekilde hazırlanmış.” dedi.
Hem Mısri Camii çevresindeki, hem de İmaret arkasındaki projeler hazırlanırken Afyonkarahisar’ın tarihi yapı stilinin örnek alındığına dikkat çeken Başkan Zeybek, “Yeni yapılacak binaların çoğunda geleneksel mimarimize dikkat edilmiş. Tarihi kent dokusuna uyun planlar hazırlanmış. Kurtuluş Caddesi ve Gazlıgöl caddesi kenarlarında 5-6 kata izin verilirken, içeri kısımlarda kat sayısı düşürülmüş. Ticari alanlar da planlanmış.” şeklinde konuştu.
TOKİ TARAFINDAN GÖKÇE
MAHALLESİ VE YENİ BELİRLENECEK ALANDA KONUTLAR YAPILACAK
TOKİ’nin Küçükçobanlı bölgesinde yapacağı konutlar için kuraların çekildiğini hatırlatan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek şöyle konuştu: “Küçükçobanlı’da TOKİ için belirlenen yer mera vasfından çıkamadı. İşin açıkçası o alanın mera vasfını Tarım ve Orman Bakanlığı’ndakiler bozdurmak istemiyorlar. Zannederim başka bir yer bularak sözü edilen konutlar oraya yapılacak. Sadıkbey Köyü civarında İnaz sırtlarında deprem konutlarının bulunduğu noktada TOKİ’nin başka bir konut projesi yapılmaya başlandı. O proje kentsel dönüşüm için düşünülen rezerv konutlardan başka bir proje. TOKİ için yeni alanlar belirlenerek hem Gökçe Mahallesi’nde, hem de yeni belirlenecek alanlarda Kentsel Dönüşüm için rezerv konutlar yapılacak. Böylece vatandaşa kentsel dönüşüm için değişik alternatifler sunulacak. Kentsel Dönüşüm projeleri tamamlanıp hayata geçtiğinde Afyonkarahisar’a adeta bir Afyonkarahisar daha eklenecek. Şehrin vizyonu ve geleceği tamamen değişecek.”
>> Burcu Aydın’ın Özel Haberi