Afyon’a 12 yılda 10 milyar

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’da AK Parti hükümeti döneminde yaklaşık 10 milyar (katrilyon) liralık yatırımın yapıldığını söyledi Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla açıklayacağı 5 yatırım müjdesi için AK Parti İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar’ın AK Parti döneminde geliştiğine dikkat çekti. Eroğlu, “Biz en çok [&hellip]

Afyon'a 12 yılda 10 milyar

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’da AK Parti hükümeti döneminde yaklaşık 10 milyar (katrilyon) liralık yatırımın yapıldığını söyledi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla açıklayacağı 5 yatırım müjdesi için AK Parti İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar’ın AK Parti döneminde geliştiğine dikkat çekti. Eroğlu, “Biz en çok yatırımları yapan Bakanlıklar arasındayız Afyonkarahisar’a. Bu memlekete vefa borcumuz var. Buranın suyunu içtik, buranın topraklarında büyüdük, buranın lisesinde okuduk. Geçen yılın sonuna kadar 1 milyardan fazla yatırımlar yaptık. Bu sene de büyük barajlar ve göletler hizmete giriyor. Geçen yılın sonuna kadar diğer bakanlıkların da toplam yatırımı yaklaşık 9 milyar lira. Bu sene ile birlikte 10 milyarı aşacak” dedi.
AFYON’A BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ
Afyonkarahisar’ın AK Parti hükümetinin önem verdiği vilayetlerden bir tanesi olduğuna dikkat çeken Eroğlu, ” Afyonkarahisar’a hükümetimiz çok büyük önem veriyor. Hükümetimizin en çok değer verdiği illerden bir tanesi Afyonkarahisar. Afyonkarahisar, layık olduğu yatırımları alıyor, almaya da devam edecek. Burası mübarek topraklar, yiğit insanlar diyarı. Geçmişte hükümetin ömrü 15-16 ayken, biz 12 yıldır iktidardayız. Bunu Afyonkarahisar’ın bereketine borçluyuz. Biz milletin bağrından çıktık. AK Parti milletin partisidir. Buraya muhteşem hizmetler yapılıyor” diye konuştu.
HIZLI TREN ÇALIŞMASI
HIZLANACAK
Muhalefet partilerinin hayal bile edemediği yatırımların AKT Parti tarafından hayata geçirildiğine dikkat çeken Eroğlu, şöyle devam etti:
“AK Parti hükümeti, muhalefetin hayal bile edemediği eserleri Afyonkarahisar’a sundu. Yollar Afyon Kaymağı gibi oldu. Biz Ankara’dan neredeyse 1 saat 45 dakikada geldik. Nereden nereye.Hızlı tren de gelirse, Afyonkarahisar’ın uçacağını düşünüyoruz. Sayın Bakanız’la görüştük. O da Hızlı Tren’in hızlandırılması talimatını verdi. Biz de Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak önemli yatırımlar yapıyoruz. Altyapıda sayın Başkan’ın yatırımları ile diğer illerin yatırımları mukayese edildiği zaman hakikaten bütün kanalizasyon ve içme suyu şebekesi yenilenmiş, yolların çoğu asfaltlanmış, birtakım yollar özel taşlarla bezenmiş. Bunlar hakikaten Afyonkarahisar için önemli yatırımlar.”
İŞADAMLARINA “ZİRAAT” ÇAĞRISI
Afyonkarahisar’ın zirai ürünlerin yetiştirilip pazarlanmasında da önemli bir merkez hâline geleceğini aktaran Bakan Eroğlu, işadamlarına da bu doğrultuda çağrı yaptı. Bakan Eroğlu, “Afyonkarahisarımızı sadece termal, sağlık başkenti yapmakla yetinmeyeceğiz. Aynı zamanda ziraat alanında bir atılım yapılmasını düyünüyoruz. Burası ürünlerin pazarlandığı bir merkez haline gelecek. Ayrıca Tıbbi ve Itri Bitkiler Merkezi ile bütün dünyaya şifalı bitkiler dağıtıcağız. Afyonkarahisarlı işadamlarımız, bu işe el atarlarsa çok memnun oluruz. Teknolojik serada, iş merkezlerinde gerçekten mesafe katedildi. Bu konuda çok büyük potansiyel var.
Suyu biriktirmek için baraj ve gölet yapmamız gerekiyordu, 1000 Günde 1000 Gömlet projesi kapsamında en çok baraj ve göleti Afyonkarahisar’a yapıyoruz. 116 dereyi ıslah ettik. Göletlerle ilgili Allah nasip ederse 51 tane baraj ve göleti bitireceğiz” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

“Binadan çıkmazsan çadıra çık”

Afyonkarahisar’ın güzel bir Kent Meydanı’na kavuşacağını aktaran Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner’in çalışkanlığı sayesinde Hükümet Konağı yıkımının gerçekleşeceğini belirtti. Bakan Güner, şöyle konuştu:
“Cumhurbaşkanımız Başbakan iken Afyonkarahisar’a geldiği zaman ‘Afyonkarahisar çok büyüyor. Buraya sadece hastaneler yapmak yetmez. Büyük bir meydan olması gerekiyor’ dedi. ‘Valilik binasını yıkılsın’ dedi. Biz de Valimize şu talimatı verdik. ’29 Ekim 2014 saat 10:59’a kadar buradan çıkacaksın, çıkmadığınız takdirde çadıra çıkın dedik. Sağolsun Sayın Valimiz de çalışkan bir arkadaşımız. 29 Ekim’den önce oraya taşınacak. Afyonkarahisar’da hiç kimsenin düşünemediği, Belediye Başkanımızın büyük emeği var; Emek Oteli’ni satabilirdi, fedakârlık etti. Orası muhteşem bir meydan olacak. Afyonkarahisar layık olduğu meydana kavuşacak.”

KAÇ HEM��EHRİMİZ VAR?
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’da AK Parti İstişare Toplantısı düzenleneceğini hatırlattı. Eroğlu, AK Partililere, “Bakanlar Kurulu’nda kaç hemşehrimiz” var sorusunu sordu, cevabı da kendisi verdi:
“Başbakanımız, Başbakan Yardımcımız, bir de İmam Hatip Lisesi’ni burada okuyan Sağlık Bakanımız.”

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM BÜYÜKŞEHİRİZ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Önümüzdeki dönem büyükşehiriz” dedi. Gömü Belediye Başkanı Hakkı Tekin’in “Sayın Bakanım, Afyonkarahisar’ın büyükşehir olması için Emirdağ Kaymakamı ile çalışmalara başladık” demesi üzerine Bakan Eroğlu, “Önümüzdeki dönem büyükşehiriz inşallah” yanıtını verdi.

HAKKI TEKİN’E BAŞARI KEMERİ

5 dönem üstüste belediye seçimlerini kazanan Gömü Belediye Başkanı Hakkı Tekin’e, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven tarafından kemer takıldı.

90 milyon liralık 5 müjde

Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “5 müjde” geleneğini sürdürdü. Eroğlu ve AK Partili heyet, Afyonkarahisar’a Cumhuriyet Bayramı için yaklaşık 90 milyon liralık müjde verdi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ve AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ile birlikte 5 müjde verdi. Açıklanan 5 müjdenin toplam bedeli 90 milyon liraya yaklaştı.
Spor Salonu müjdesini açıklayan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, inşa edilecek Spor Salonu’nda Türkiye ve Balkan Şampiyonası düzenlenebileceğini hatırlatarak “Sayın Bakanımıza yaptığı katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Sağlık Bakanlığı’ndan yer almak, büyük ve zor bir işti. Ancak Sayın Bakanımızın ısrarı, ısrar kelimesini kibarlıktan dolayı kullanıyorum, bundan daha büyük işler yaptı kendisi” dedi. Bunun üzerine Bakan Eroğlu, “Faturası Edirne’de ödendi, merak etmeyin,. Edirne ve Samsun’a iki baraj yaptık, karşılığında bu tesisi kazandık” diye konuştu.
Bakan Eroğlu ve AK Partili heyetin Cumhuriyet Bayramı için açıkladığı müjdeler şöyle:
Sultandağı Doğancık Göleti; 11 milyon lira.
Sinanpaşa Çayhisar Köyü ile Tazlar Köyü Taşkın Koruma Tesisleri; 2 milyon 340 bin lira.
Merkez 3000 Kişilik Kapalı Spor Salonu ve Gençlik Merkezi; 18 milyon lira.
Afyon Kocatepe Üniversitesi Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi, 58 milyon lira.
Şuhut Anadolu Lisesi Spor Salonu; 1 milyon lira.

Bakmadan Geçme