“Afyon’a 1.500 adet köprü inşa ettik”

Afyonkarahisar'da muhtemel taşkın zararlarına karşı büyük bir seferberlik başlatarak 213 adet dereyi ıslah ettiklerini kaydeden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, dereleri ıslah ederken aynı zamanda araç ve yayalar içinde 1.500 adet köprü inşa ettiklerini söyledi.Bakanlığa bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar'da son 15 yılda 213 adet dereyi ıslah ettiklerini belirten Bakan Eroğlu şunları [&hellip]

Afyonkarahisar’da muhtemel taşkın zararlarına karşı büyük bir seferberlik başlatarak 213 adet dereyi ıslah ettiklerini kaydeden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, dereleri ıslah ederken aynı zamanda araç ve yayalar içinde 1.500 adet köprü inşa ettiklerini söyledi.
Bakanlığa bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar’da son 15 yılda 213 adet dereyi ıslah ettiklerini belirten Bakan Eroğlu şunları söyledi;
“Başta Akarçay olmak üzere Afyonkarahisar genelinde tam 213 adet dere ıslahı gerçekleştirdik. Bu çalışmalarla şehir merkezinin yanı sıra 11 ilçe, 46 belde, 123 köy, 3 mahalle ve 330 bin dekardan fazla zirai araziyi muhtemel taşkın zararlarından koruduk.”
213 dere ıslahı projesinin 187’sinde ise araç ve yaya geçidi maksadıyla toplam 1.500 adet köprü tesis ettiklerini kaydeden Eroğlu, köy, belde, ilçe ve şehir merkezi demeden inşa ettikleri köprülerle vatandaşların daha güvenli ve daha kolay ulaşım yapmalarına imkan verdiklerini ifade etti.

Bakmadan Geçme