Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon yollarına 5,5 milyarlık yatırım yapıldı : “Tüm yollar Afyon Gaymağı gibi”

Afyon yollarına 5,5 milyarlık yatırım yapıldı : “Tüm yollar Afyon Gaymağı gibi”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar karayollarına 5,5 milyar liralık muazzam yatırım yapıldığını belirterek, tüm yolların “Afyon Gaymağı” gibi olduğunu söyledi

 

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye’nin en önemli kavşak noktalarından biri olan Afyonkarahisar’a, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından son 18 yılda muazzam yatırımlar yapıldığının altını çizdi.
“YÜZDE 595’LİK ARTIŞ SÖZKONUSU”
Veysel Eroğlu, AK Parti hükümetinden önceki 10 yılda bu alanda Afyon’a sadece 922 milyon TL’lik yatırım yapılmışken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Afyonkarahisar her şeyin en güzeline layık, ne gerekiyorsa yapın” talimatıyla AK Parti hükümeti döneminde 5,5 milyar TL’lik görülmemiş bir yatırım yapıldığını aktardı. Eroğlu, “Önceki dönemle mukayese ettiğimizde yüzde 595’lik büyük bir artış söz konusudur. İç Anadolu-Ege, Marmara-Akdeniz Bölgeleri kesişim noktasında olan ilimizde; 551 kilometresi devlet yolu, 476 kilometresi il yolu olmak üzere toplam bin 27 kilometre kara yolu ağı bulunmaktadır. Bu yol ağının üst yapı kaplamasına baktığımızda 630 kilometresi bitümlü sıcak karışım, 387 kilometresi sathi kaplama, 10 kilometresi ise diğer yollardan meydana gelmektedir. Ayrıca 6 bin 143 metre uzunluğunda 62 adet köprü yapımı ve 2 adet yaya üst geçidi tamamlanarak hizmete alınmıştır.” dedi.
“BÜTÜN YOLLAR
AFYON GAYMAĞI GİBİ”
Afyonkarahisar’ın bir yandan karayolu ağını genişletirken, diğer yandan da yol kalitesinin en üst seviyeye getirildiğini kaydeden Eroğlu, “İlimizde bütün yollar adeta Afyon Gaymağı gibi oldu. 2002 yılında ilimizin toplam bölünmüş yol ağı sadece 54 kilometre idi. Hükümetimiz döneminde 514 kilometre daha bölünmüş yol inşa ettik. Artış oranı yüzde 951. Böylece ilimizin toplam bölünmüş yol ağı 568 kilometreye yükseldi. Afyonkarahisar’ın sahip olduğu toplam 1.027 kilometrelik karayolu ağının yüzde 55’i bölünmüş yollardan meydana gelmektedir. Bu oran oldukça yüksek bir orana tekabül etmektedir. Ayrıca sahip olduğu bölünmüş yol uzunluğu ile ülkemizin en fazla bölünmüş yol ağına sahip illerinden biridir.” ifadelerini kullandı.
“ÇEVRE YOLU ŞEHRİN
HAVASINI DEĞİŞTİRDİ”
Afyon’un, ulaşım bakımından Ankara’yı İzmir’e ve İstanbul’u Antalya’ya bağlayan aks üzerinde olması sebebiyle ülkenin en önemli kavşak noktası olduğunu aktaran Eroğlu, “Bu sebeple şehir merkezinden geçen araçlar hava kirliliğine sebep olmaktaydı. Özellikle kamyonlar şehrimizin havasını oldukça fazla kirletmekteydi. Bu durumun önüne geçmek için muazzam bir çevre yolunu ilimize kazandırdık. Özellikle ağır vasıtalar şehir merkezine girmeden çevre yolunu kullanmaktadırlar. 19 kilometre uzunluğundaki çevre yolunun yapılmasıyla birlikte ilimizde şehrin içinden geçen kamyon ve ağır vasıtaları sebep olduğu hava kirliliği meselesi ortadan kalkmıştır. Orman ve Su İşleri Bakanlığım döneminde yolların kenarları da ağaçlandırılmıştır.” dedi.
“KARAHİSARİ TÜNELİ İLE ULAŞIM DAHA KOLAY VE GÜVENLİ”
Veysel Eroğlu, termal turizmin merkezi olan Afyon’un Ankara-İzmir ve İstanbul-Antalya güzergâhlarının üzerinde olması sebebiyle, 2017 yılında hizmete alınan Karahisari Tüneli ile ulaşım güvenliğinin oldukça arttırdığını kaydetti. Eroğlu, “Çift tüp çift şerit olmak üzere açılan tünelin uzunluğu 2 x 402 metre olup, bağlantı yolları ile beraber toplam proje uzunluğu 2 bin 400 metreye ulaşmaktadır. Proje 30 milyon TL’ye mal olmuştur. Bin 104 metre rakıma ulaşan kesimdeki Karahisar Tüneli, bin 29 metre rakımdaki Karahisar ve Erkmen Köprülü Kavşaklarının yer aldığı Afyonkarahisar Geçişi iklim şartları bakımından zorlu, kar ve buzla mücadelenin yoğun olarak yapıldığı bir bölgededir. Dolayısıyla ilimize kazandırdığımız Karahisari Tüneli ve bağlantı yolları trafik kazalarını azaltırken aynı zamanda yüksek yol standartı sebebiyle, meydana gelen kazalarda can ve mal kaybını en aza indirmektedir.” ifadelerine yer verdi.
“SON 18 YILIN ÇALIŞMALARI ORTADA”
Son 18 yılda Afyon’a kazandırılan bazı önemli yol çalışmalarını açıklayan Eroğlu, Konya-Afyonkarahisar Yolu 216 km BY) Afyonkarahisar-Kütahya Yolu (100 km BY-BSK) Afyonkarahisar – Sandıklı Yolu (Afyonkarahisar İli Sınırlarında 45 km BY-BSK) (Afyonkarahisar-Sandıklı) Ayrım-Akharım Yolu 6 km (5,2 km TY-BSK-0,8 km Parke) Konya-Afyonkarahisar Yolu Çay Grubu Köprüleri Tarihi Köprü Onarımı Çay-Bolvadin-Emirdağ Yolu Özburun-1 ve Özburun-2 Köprüleri Emirdağ-Çifteler Yolu (28 km BY-BSK) Sivrihisar-Emirdağ Ayrım Yolu (18 km BY-BSK) Afyonkarahisar-Emirdağ Ayrım Yolu Dörtyol Köprülü Kavşağı Afyonkarahisar-Emirdağ Ayrım Yolu İscehisar Köprülü Kavşağı Afyonkarahisar-Uşak Yolu Karahisar Tüneli ve Karahisar Köprülü Kavşağı (Afyonkarahisar-Sandıklı) Ayrım-Serban (2,7 km BY-BSK) (Afyonkarahisar-Sandıklı) Ayrım-Taşoluk (5 km TY-BSK) Afyonkarahisar-Gazlıgöl-Kırka (36 km BY-BSK) Gazlıgöl-İhsaniye (16 km TY-BSK) Afyonkarahisar-Uşak Yolu Erkmen Köprülü Kavşağı olarak bildirdi.
“ÇOK ÖNEMLİ KARAYOLU
İNŞAATLARI SÜRÜYOR”
Afyon’a kazandırılan muazzam karayolu çalışmalarının haricinde 4 önemli projenin de çalışmalarının sürdüğünü açıklayan Eroğlu, “Bu projelerin toplam maliyeti 822 milyon TL’dir. Bu 4 proje için şu ana kadar 492 milyon TL harcanarak önemli bir kısmı tamamlanmıştır. Çay-Bolvadin-Emirdağ yolunda sona gelindi. Toplam uzunluğu 53 kilometre olan projede 46 kilometrelik bölünmüş yol çalışması tamamlanmıştır. Bu sene içerisinde kalan 7 kilometrelik kısımda zemin iyileştirme çalışmaları, toprak işleri ve sanat yapıları işlerinde çalışılacaktır. Afyonkarahisar-Şuhut yolunun yarısı tamamlanmıştır. Toplam uzunluğu 23,6 kilometre olan projede, 11,8 kilometre bölünmüş yol yapımı tamamlanmıştır. Bu yolumuzda kalan bölüm için tekrar ihaleye çıkılacaktır. Bu sene içerisinde 9,35 kilometrelik kısmın aşınma tabakası yapımının tamamlanması hedeflenmiştir. Emirdağ-Davulga-Yunak yolunda çalışmalar sürüyor. Yolun toplam uzunluğu 63,9 kilometre olup Konya ilinde 19 kilometresi, Afyonkarahisar ilimizde 44,9 kilometresi bulunmaktadır. Bu sene içerisinde toprak işleri ve sanat yapılarında çalışmalara devam edilerek üstyapı için mobilizasyon çalışması yapılacaktır. Akşehir-Afyonkarahisar yolu tamamlandı. Toplam proje uzunluğu 75 kilometre olan yolun tamamı bölünmüş yol olarak tamamlanarak trafiğe açılmıştır. Bu projemizin sürücülerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Eksik kalan aşınma imalatlarının bu sene sonuna kadar tamamlanması hedeflenmektedir.” dedi.
“DEVAM EDEN
4 PROJE TAMAMLANACAK”
Eroğlu sözlerine şöyle devam etti: “Afyonkarahisar her alanda olduğu gibi karayollarında da her şeyin en güzeline layık. Devam eden bu 4 projeyi de tamamlayıp en kısa sürede hizmete alacağız. Gerek Karayolları Genel Müdürü ve gerekse Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızla görüşüyor ve ilimizin taleplerinin yakinen takip ediyoruz. Şehrimize hizmet etmek boynumuzun borcudur. Benim çalışkan, fedakâr hemşehrilerim; İzmir’e, Ankara’ya, İstanbul’a, Antalya’ya ve dahi diğer illere güvenli bir şekilde en modern yollarla gidip gelmektedirler. O yollarda neler çektiğimizi hepimiz biliyoruz. Ankara’ya giderken Köroğlu belinde tıkanır kalırdık. Dağlar devrildi yollar açıldı. Antalya, Denizli, İzmir veya Konya’ya gitmek ömür törpüsü idi. Afyonkarahisar Merkezden İstanbul’a 10-12 saatte gidilir, Bilecik rampaları adeta geçilemezdi. Şimdi 5-6 saate indi. Ben kaç saatte gittiğimi yazmayacağım. Sayın Binali Yıldırım ‘Yolların kralı olmaz kuralı olur’ der. Şimdi kaymak gibi yollardan gidiyoruz. Karayolları yatırımlarının kararı ve takibinde başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, yolların kralı Binali Yıldırım’a, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlarımıza, Karayolları Genel Müdürümüz, Bölge Müdürlerimiz ve bütün TCK çalışanlarına gönülden teşekkür ediyoruz. Bütün vatandaşlarımızı trafik işaret ve işaretçilerine uymalarını özellikle istirham ediyor, kazasız ve belasız hayırlı yolculuklar diliyorum.”