Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon yemeklerinde favorim patlıcan böreği

Yemek Uzmanı Televizyon Programcısı

Yemek Uzmanı Televizyon Programcısı ve Yazar Sahrap Sosyal, Afyonkarahisar’a has lezzetlerden biri olan patlıcan böreğinin televizyon ekranlarında sıkça yaptığı favori yemeği olduğunu kaydetti. Yemek Uzmanı Sahrap Soysal, Afyonkarahisar lezzetlerini değerlendirdi

 

Yemek Uzmanı Televizyon Programcısı ve Yazar Sahrap Sosyal, Afyonkarahisar’ın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına kabul edildiğini öğrendiğinde çok şaşırdığını kaydetti.
“UNESCO’YA KABUL EDİLMEK ZOR”
Afyonkarahisar’ı çok sevdiğini, şehrin güzel yemekleri olduğunu ancak UNESCO’ya katılmanın ve kabul edilmenin çok zor olduğunu belirten Soysal, “Afyonkarahisar ziyaretimizde neler yapıldığını görerek UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına girme noktasında nasıl bir dosya hazırladıklarını öğreneceğiz. Yemek Yazarı olarak nasıl katkılarda bulunabileceğimizi göreceğiz. Afyonkarahisar’da olmaktan çok memnunuz. Güzel termal bir otele yerleştik. inşallah termal imkanlardan da fırsat buldukça yararlanacağız.” dedi.
“DARISI ANADOLU ŞEHİRLERİNİN BAŞINA”
Gastronomi alanında UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler ağına katılmakla ilgili Afyonkarahisar’ın neleri yaptığı ve neler planladığını göreceklerini aktaran Soysal, “Bugün (dün) ve yarın (bugün) Afyonkarahisar’dayız. Afyonkarahisar çok sevdiğimiz bir ilimizdir. Yaratıcı Şehirler ağına girmesiyle daha çok taçlandırılmış oldu. Darısı diğer Anadolu şehirlerinin başına diyorum.” diye konuştu.
“AFYON ÇOK ÖNEMLİ BİR İŞİ KOTARDI”
Afyonkarahisar’ın sucuğunu, kaymaklı lokumunu bildiğini, şehre özel lezzet tandırı çok beğendiğini açıklayan Soysal şöyle konuştu: “Afyonkarahisar’ın patatesli ekmeğini çok severim. Birde ben televizyon kanallarında sizin patlıcanla eti birleştirdiğiniz patlıcan böreğinizi çok yaparım. Çok sorulur, kıymayı patlıcanla nasıl yoğurarak yapıyorsunuz diye. Kavrulmuş patlıcanla da közlenmiş patlıcanla da Afyon’a has patlıcan böreğini çok sık yaparım. Çok değişik ve orijinal bir yemektir. Çullama köftenizi bilirim. Üzeri sarımsaklı yoğurtla tamamlanan tiritinizi bilirim. Altı kurutulmuş yufka üzeri et olan bu yemekte muhteşem bir lezzettir. Göce çorbanızı biliyorum. Bamya çorbanızı biliyorum. Kabak tatlınız çok güzel. Çünkü değişik bir kabak türüne sahipsiniz. Ege, Trakya ya da bir Marmara kabağına benzemeyen çok farklı bir kabağınız var. Afyon kabağının çok lezzetli ve mineralli bir yapısı var. Tüm bunları tekrar gözden geçirip bilmediklerimizi öğrenip bir çok gazeteci arkadaşla bunu paylaşacağız. Çünkü Afyon çok önemli bir işi kotardı. Hiç aklımızın ucundan geçmeyen bir şeydi.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi