• Haberler
  • Genel
  • Afyon 'yabancı' meselesini aşmalı – Kocatepe Gazetesi

Afyon 'yabancı' meselesini aşmalı – Kocatepe Gazetesi

AK Parti Milletvekili adaylarından Av. Halil Ürün, Prof. Dr. Remziye Sıvacı ve Av. Fatih Beder partililerle birlikte Kocatepe Gazetesi mensuplarını ziyaret ettiler. Ziyarette siyasi gündem ve yabancı milletvekili adayı eleştirisi konuşuldu. Milletvekili Açba, 'Afyon artık yabancı aday takıntısını aşmalı. Bu şehirde yabanı bir aday Belediye Başkanı da oldu' dedi. Halil Ürün � yılından beri bu [&hellip]

Afyon “yabancı” meselesini aşmalı

AK Parti Milletvekili adaylarından Av. Halil Ürün, Prof. Dr. Remziye Sıvacı ve Av. Fatih Beder partililerle birlikte Kocatepe Gazetesi mensuplarını ziyaret ettiler. Ziyarette siyasi gündem ve yabancı milletvekili adayı eleştirisi konuşuldu. Milletvekili Açba, “Afyon artık yabancı aday takıntısını aşmalı.
Bu şehirde yabanı bir aday Belediye Başkanı da oldu” dedi. Halil Ürün “1995 yılından beri bu yabancı aday eleştirilerini yaparlar. Ama bizim seçmenimiz de bize oy verir.” derken, Remziye Sıvacı da “Aday olmak için Afyonlu olmak gibi bir şart yok” değerlendirmesinde bulundu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Milletvekili Sait Açba, Milletvekili Adayı ve Milletvekili Av. Halil Ürün, Milletvekili Adayları Prof. Dr. Remziye Sıvacı, Av. Fatih Beder, Merkez İlçe Başkanı Eczacı Bülent Eser ve partililer Kocatepe Gazetesi çalışanlarını ziyaret ettiler.
“5-0 ZOR DEĞİL”
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, medya organlarını ziyaretleri ile medya çalışanlarının görüşlerini alarak fikir alışverişlerinde bulunmak istediklerini söyledi. Saha çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Eser, 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimlerinin şimdiden hayırlı olmasını dilerken 5-0’lık sonucun kendileri için zor olmadığını ifade etti. Eser; “Ziyaretlerimizde 5-0’lık sonucu elde edeceğimize yönelik bir hava var. Köylerimizde ve beldelerimizde gerçeleştirdiğimiz ziyaretlerimizde bunu görüyoruz. İnşallah seçimlerden hayırlı bir sonuç alacağız.” dedi.
“AVRUPA’DA HAVA İYİ”
Ziyaret sırasında AK Parti Milletvekili Sait Açba, yurt dışından döner dönmez yurt içerisindeki seçim çalışmalarına adapte olduğunu söyledi. Partisi açısından Avrupa’daki durumunda son derece iyi olduğunu vurgulayan Açba; “Bu dönem Avrupa’dan seçim için katılım yüksek olacak. Siyasi partilerin Avrupa’da ciddi bir seçmen kitlesi var. Hiç gözardı edilemeyecek bir seçmen kitlesi var. Parti liderleri çalışmalarına başladı. Sayın Başbakanımız da gidecek. Avrupa’nın hemen her yerinde Afyon ve bölgemizden insanlarımız yoğun olarak varlar. Avrupa’da atmosfer iyi. Seçim havasına girmişler. AK Parti’nin orada ezici çoğunlukla fark atacağını gözlemledik.” diye konuştu.
“AÇBA ÖNEMLİ BİR ŞANS”
7 Haziran seçimlerinde milletvekili aday listesinde bulunmayan Sait Açba, genel seçimin ardından kendisine bir yol çizeceğini söyledi. Değerlendirmeyi seçimden sonra yapacağını dile getiren Açba; “Yoğun bir çalışma temposuna alışınca insanın boş oturması mümkün değil. Yine siyaseti bir ucundan tutacağız.” dedi. “Hocamıza çok ihtiyacımız var. İnşallah başımızdan eksik olmaz. Tecrübelerinden faydalanabileceğimiz özellikle ilk dönemi olan vekiller için çok önemli.” diyen Milletvekili Adayı Prof. Dr. Remziye Sıvacı, Açba ile tekrar çalışma fırsatı bulabilmeyi dilediğini söyledi.
“AFYONLU OLMA
ŞARTI ARANMIYOR”
Kamuoyunda Afyonkarahisarlı olmaması yönünde gündeme getirilen eleştirilere cevap veren Milletvekili Adayı Prof. Dr. Remziye Sıvacı, milletvekilliği başvuru şartları içerisinde Afyonlu olma şartı olmadığını belirtti. Sıvacı; “Afyonlu olmak vekillikte böyle bir şart olsaydı başvurmazdım. Ben herkesten icazet alarak başvurdum diye düşünüyorum. Böyle bir şart konulmuş olsaydı, ben burada nereli olduğum için değil ben burada bir hekimim, öğretim üyesiyim. Bu konulara hiç cevap vermedim. Şimdi de vermek istemiyorum. Kişinin, seçmenin takdiri yorumudur. Biz partiye başvururken nüfus bilgilerimiz herşeyimiz ortada. Başvurulmaması gerekirse zaten başvurmazdım.” şeklinde konuştu.
“ÖNEMLİ OLAN NEREYE
AİT HİSSETTİĞİNİZ”
Konu ile ilgili haberler yapıldığını, Milletvekili Sait Açba ile durumunun ilişkilendirildiğini belirten Sıvacı şunları söyledi: “Ben haberde ifade edilen şeyleri söylemedim, konuşmadım. Sait Açba hocamızın adını hiç geçirmedim. Bizim adımıza basit birşey yazılmış. Kötü birşey de yazılmamış ama Remziye Sıvacı da belirtilerek denilmiş. Benimle röportaj yapılmadı, ya da telefon edilerek birşey sorulmadı. Ben adımın hocamızın adının altına yazılmasına üzüldüm. İşte Sait Hocam da Kütahya’lı. Beş dönem dediğini Remziye Sıvacı belirterek denilmiş. Böyle birşeyi hiçbir yerde belirtmedim. Sait Hocamla ben sadece bu vekilliğimiz döneminde tanıştım. Üniversitede Sait Hocamın ismi ile büyüdük. Bize desteklerini de biliyorum. Bu destek üniversiteye kişisel bir destekten bahsetmiyorum. Afyonumuza ne kadar destek verip faaliyet gösterdiğini de biliyorum. Hiç o yorumlara girmedim ben. Bizim aile kütüğümüz, nüfusumuz herşey çıkarılıp il başkanlığına veriliyor. İl Başkanlığından genel merkeze giderek değerlendiriliyor ve aday oluyoruz. Olmayın, Afyon’da doğmadınız deselerdi aday olmazdım. Kendinizi nereye ait hissediyorsanız önemli olan budur. Ben aday adaylığı başvurusunda bulundum ve gerekli cesareti gösterdim.”
“AFYONLU OLMAYAN
BAŞKAN DA SEÇİLDİ”
AK Parti Milletvekili Sait Açba, aday olunan ve seçilinen ilde doğmayan kişiye karşı o ilde doğmaması yaklaşımının demokratik olmadığı gibi insani olamayacağını da söyledi. “Doğmadığın yerden nasıl aday oluyorsun.” diye insanları sorgulamak demokratik bir tavır olmadığı gibi açıkça ifade edeyim insani bir tavır da değil.” sözleriyle tepki veren Açba; “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde istediği yerden aday olabilir. Sonuçta seçimi halk yapacak. Halkın tercihleri önem arz ediyor. Bu mesele daha küçük ölçekli şehirler için bir durum. Bugün bu İstanbul, Bursa, Eskişehir için söz konusu değil. Bu tavır insanı ve demokratik değil. Afyon’da geçmişte aslen Afyonlu olmayan bir Belediye Başkanını seçmenler seçti. İşin arka planına bakılınca haklı bir tavır olmadığı da açık. Siyasi partiler olarak bunları aşmalıyız.” diye konuştu.
“DOĞDUĞUNUZ YERİ
SİZE Mİ SORDULAR?”
AK Parti Milletvekili ve Milletvekili Adayı Av. Halil Ürün, seçmenin partisine ve adaylara ilgisinin iyi olduğunu ancak gerçek düşüncelerle, duyguları ölçme imkanına sahip olmadıklarını belirtti. Oy vermeyecek olan vatandaşın da nezaketli hareket ettiğini söyleyen Ürün; “AK Partili olan seçmenimiz zaten bize oy veriyor. Benim derdim AK Partili olmayanları da ikna ederek oylarını alabilmekte. Yabancı aday eleştirilerine sadece şunu söylüyorum; Kardeşim doğduğunuz yeri size sordular mı? Yaşadıkları yeri insanlar kendileri seçiyorlar. Bu kadar diyorum bu konuda başka birşey demiyorum. Biz muhterem hocam Sait Açba ile 1995 yılından beri beraber çalışıyoruz. Hocam resmiyette hala doçenttir. Ama bir gün görev yapsa profesör olacaktı. Dönemin RP İl Başkanı olarak bunda vebal sahiplerinden biri benim. Çünkü kendisini ikna ettik. 1995 yılından beri bu eleştirileri yaparlar. Ama bizim seçmenimiz de bize oy verir.” dedi. Kocatepe Gazetesi sahibi Sezer Küçükkurt, AK Partili heyetin ziyaretinden duydukları memnuniyeti ifade etti. Ziyaret günün anısına fotoğraf çekilmesi ile sona erdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme